Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Muzejní noc v Planetáriu Ostrava

10. června 2015, 8:36

​V sobotu 13.6. se Planetárium Ostrava připojuje k Ostravské muzejní noci.

Slezské divadlo Opava uvádí hru Edith a Marlene

10. června 2015, 8:29

Stačí říct Edith – a každý hned ví. Vrabčák Edith, Edith, královna šansonu, Piaf, jméno, které dodnes vídáme nejen na přebalech hudebních nosičů, ale i na pultech knihkupectví nebo i na plakátech filmových premiér. Jaká to asi musela být osobnost, když každý, koho poznala, na ni celý život vzpomínal?

​Skupina RUDIMENTAL vydala nový singl Never Let You Go

10. června 2015, 8:18

​Skupina RUDIMENTAL vydala nedávno nový singl Never Let You Go. Nyní k němu zveřejnila videoklip...

​Studentský projekt na prknech NDM

9. června 2015, 6:27

Ateliér pro děti a mládež při NDM představí divákům výsledek celosezónního projektu ORFF – společně k divadelnímu tvaru, který je založen na autorské tvorbě studentské inscenace.

​V Avionu vystavují kartonové safari

9. června 2015, 6:21

Začátkem června zahájil ostravský Avion Shopping Park originální expozici obřích soch zvířat s názvem “Safari v Avionu”. Jejich výstavou vyvrcholil měsíční ekologický projekt, do kterého se zapojily domy dětí a mládeže na Ostravsku.

Půjčte si pouze tolik, kolik budete schopni splatit!

9. června 2015, 5:36

Půjčte si pouze tolik, kolik budete schopni splatit. Ačkoli se jedná o jedno ze základních pravidel bezpečného půjčování, Češi jej ve velké míře porušují. Vyplývá to z mezinárodního průzkumu agentury TNS pro společnost Provident Financial, ve kterém odpovídalo více než 5 tisíc respondentů. Kromě tisícovky Čechů se do průzkumu zapojili také Slováci, Poláci, Maďaři a Rumuni.

​ArcelorMittal daruje neziskovkám v regionu přes 750 tisíc korun

8. června 2015, 10:29

Huť ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti již podeváté rozdávaly peníze neziskovým organizacím v Moravskoslezském kraji. Celková částka 754 733 Kč se letos rozdělila mezi 55 dobročinných projektů, které do programu ZAME grantů přihlásili sami zaměstnanci huti.

Konference GET MORE nabídla diskuzi, workshopy i miniveletrh

8. června 2015, 10:05

Přední investoři Moravskoslezského kraje a zástupci státní správy se sešli 3. 6. 2015 na prvním ročníku konference GET MORE – Investiční příležitosti, kterou uspořádal Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Agenturou pro regionální rozvoj.

​Starostové na kongresu: Stát mnohdy komplikuje naše rozhodování

8. června 2015, 9:58

Sto dvacet pět starostů a primátorů z celého Moravskoslezského kraje se 4. června sešlo na kongresu. Tradiční akci, jejímž smyslem je pomoci představitelům měst a obcí získávat aktuální informace a mít možnost je prodiskutovat se zástupci státní správy, pořádalo v Sanatoriích Klimkovice již po jedenadvacáté Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje.

Janáčkův máj vrcholí: před námi posledních 5 koncertů!

4. června 2015, 18:53

Rozhovor s violoncellistou Jiřím Bártou po jeho včerejším koncertu v rámci jubilejního 40. ročníku MHF Janáčkův máj

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více