Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Staňte se hvězdou, zašlete do 30. června přihlášku

27. dubna 2015, 13:23

Šestý ročník celostátního soutěžního festivalu pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou se otevírá dalším zájemcům. Účastnit se mohou zpěváci, výtvarníci a nově i autoři fotografií a videí.

FNO​: Příčiny, následky a léčba hromadných dopravních neštěstí

27. dubna 2015, 13:17

​Příčiny, následky a léčba hromadných dopravních neštěstí. To je jedno z témat, jimž se věnuje Trilaterální sympozium Příčiny, následky a léčba dopravních a pracovních úrazů i úrazů vzniklých v souvislosti s násilnou trestnou činností, medicína katastrof a komplikace v úrazové chirurgii, to jsou hlavní témata pátého ročníku mezinárodního Trilaterálního sympozia, které se bude ve dnech 28. až 30. dubna konat v Rožnově pod Radhoštěm.

​Hudební inscenace Dekameron v Kulturním domě Hlučín

27. dubna 2015, 6:57

Zveme Vás na hudební inscenaci Dekameron vytvořenou podle stejnojmenné knihy klasika italské renesance Giovanniho Boccaccia. Autor Pavel Helebrand z ní vybral pět humorných příběhů a převedl je do podoby hravého hudebního divadla. 27. 5. v 19 hodin v Kulturním domě Hlučín.

​I brankář čte dětem pohádky…

22. dubna 2015, 9:45

V rámci akce Celé Česko čte dětem, přijal pozvání paní učitelky z bohumínské Fitškolky brankář FC Baníku Ostrava Jiří Pavlenka. Přečetl dětem pohádku "Jak autíčko hledalo nový domov" z knížky Pohádky pod polštář (Zuzana Pospíšilová, nakladatelství Portál). Děti byly nadšené nejen z pohádky, ale i z vrcholového sportovce, který k nim zavítal. Velký zájem byl proto také o jeho podepsanou fotografii.

​Bílovec zachraňuje speciální školu

22. dubna 2015, 7:18

Zastupitelstvo města Bílovce se na svém zasedání v úterý 21. dubna rozhodlo převzít funkci zřizovatele Základní školy Wolkerovy. Reagovalo tak na rozhodnutí vedení Moravskoslezského kraje, který se jako stávající zřizovatel této speciální školy rozhodl zmíněné zařízení zrušit.

​Popelka – premiéra baletní fantazie v NDM

21. dubna 2015, 10:21

Příběh o skromné, laskavé a pracovité dívce, jež je nakonec za své ctnosti odměněna, má své místo i v dějinách baletu. Nejslavnější a nejhranější taneční verzí je Popelka Sergeje Prokofjeva, která se po více jak dvaceti letech vrací na jeviště Divadla Antonína Dvořáka, tentokrát v choreografii kanadského tanečníka Paula Chalmera.

Pozvánka na Otevírání turistické sezóny 2015 v Kravařích

21. dubna 2015, 10:16

Město Kravaře ve spolupráci s dalšími organizacemi připravil třídenní maraton akcí se společným názvem Otevírání turistické sezóny 2015 v Kravařích.

​ArcelorMittal Ostrava spustila odprášení chladicích pásů

21. dubna 2015, 10:03

ArcelorMittal Ostrava spustila v pátek 17. dubna první z letošních třinácti nadstandardních ekologických projektů – odprášení chladících pásů v jižní části aglomerace. Investice za více než 400 milionů korun sníží množství fugitivních emisí na dvou chladících pásech o 61,5 tuny ročně.

Odpady 21: MS kraj připravuje nový plán odpadového hospodářství

17. dubna 2015, 17:28

O několik desítek procent ze současného jednoho procenta by mělo v průběhu deseti let v kraji vzrůst energetické využívání odpadů. Bude s tím počítat také nový plán odpadového hospodářství, který se nyní v kraji připravuje.

​Bílovec patří k nejbezpečnějším městům regionu

17. dubna 2015, 17:25

Bílovec patří k nejbezpečnějším městům regionu. Z celkové trestné činnosti v novojičínském okrese zaujímá toto město jen osmiprocentní podíl, zatímco nejzatíženější obec okresu, Nový Jičín, dokonce 32procentní.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více