Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Colours of Ostrava: Björk, Kasabian, Rudimental, Mika

4. května 2015, 6:59

Björk, Kasabian, Rudimental, St. Vincent, Mika, Clean Bandit, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Rodrigo y Gabriela, Swans, Augustines, Klangkarussell, Other Lives, Dillon, Roni Size & Reprazent, Owen Pallett, Sly & Robbie Meet Nils Petter Molvaer, William Fitzsimmons, Faiz Ali Faiz, Avishai Cohen’s New York Division, Black Strobe... to je pouze několik jmen z letošní nabídky zahraničních kapel na festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 16. do 19. července v úchvatném industriálním areálu Dolních Vítkovic.

​Zámek v Bílovci se otevírá a s ním i zbrusu nové expozice

30. dubna 2015, 17:46

V pátek 1. května v 11 hodin bude v zámku v Bílovci slavnostně zahájena nová, v pořadí teprve čtvrtá zámecká sezona. Premiéru bude mít expozice, jejíž součástí je historický nábytek z počátku 20. století, tzv. altdeutsch.

Filipojakubská noc na Sluníčku

30. dubna 2015, 6:43

30. 4. je Filipojakubská noc, na Lysé hoře se to hemží čarodějnicemi a 1. 5. se to hemží čarodějnicemi zase na Sluníčku. Akce spojená s každoroční oslavou jara, vstup zdarma.

​Hutníci na Den zdraví a bezpečnosti dostávali jablka za cigarety

29. dubna 2015, 13:21

Již poosmé proběhl včera v ostravské huti Den zdraví a bezpečnosti, tentokrát se sloganem „Společně – bezpečně“. Do některé z aktivit celodenního programu se zapojilo 8500 zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava a dceřiných společností včetně agenturních pracovníků a také 1800 zaměstnanců externích dodavatelů huti.

Výjimečný způsob nakupování na výměnném portálu Daavs

29. dubna 2015, 13:10

​Nezbyly Vám peníze na dárky? Pak navštivte bezplatný on-line výměnný portál Daavs. Ten nabízí zcela výjimečný způsob nakupování a obchodování mezi jeho uživateli. Můžete si tak pořídit věci či nechat poskytnou služby a nezaplatit za to ani korunu.

Slezské divadlo Opava zve na operu EVŽEN ONĚGIN

28. dubna 2015, 14:12

Nejoblíbenější opera Petra Iljiče Čajkovského vznikla s podtitulem „lyrické scény ve třech dějstvích“. Libreto k opeře napsal podle Puškinova veršovaného románu Konstantin Stěpanovič Šilovskij, který se snažil zachovat co nejvíce doslovných citací Puškina.

​Mezinárodní den tance roztančí Ostravu!

28. dubna 2015, 11:52

Ve středu 29. dubna 2015 čeká Ostravany zajímavý taneční program, který roztančí centrum Ostravy v rámci oslavy Mezinárodního dne tance! Ten společnou rukou připravily Kulturní centrum Cooltour,

​Ptákoviny podle Aristofana – politicko-satirický muzikál

28. dubna 2015, 7:16

​Ptákoviny podle Aristofana – premiéra politicko-satirického muzikálu za přítomnosti tvůrců – básníka Jiřího Žáčka, skladatele Zdenka Merty a také režiséra původní inscenace Stanislava Moši

Moravskoslezský dřevařský klastr má vlastní střediska praxe

28. dubna 2015, 7:08

​Moravskoslezský dřevařský klastr (MSDK) ve třech krajích vytvořil tři špičková střediska praxe. Moravskoslezský dřevařský klastr, o. s., který je profesním sdružením firem, škol a institucí v oblasti dřevozpracujícího průmyslu přišel s projektem na oživení praktické výuky zaměřené na dřevozpracující obory a to vytvořením středisek praxe MSDK na třech středních školách.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více