Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Filmové večery s Janem Klusákem

7. dubna 2015, 18:23

Národní divadlo moravskoslezské v koprodukci s Národním divadlem v Praze v květnu 2015 uvede právě dokončenou novou operu Jana Klusáka Filoktétés (premiéra 14. 5. 2015).

​SHAKESPEARE SE VRACÍ!

7. dubna 2015, 10:11

Na prkna Slezského divadla opět vrací génius Williama Shakespeara; tentokrát v komorním prostředí divadla za oponou.

​Velikonoční Bílovec čekají průvody s hrkačkami i jarmark

3. dubna 2015, 7:17

Do Bílovce letos Velikonoce vstoupí opravdu velkolepě. V pátek 3. dubna a v sobotu 4. dubna centrum města ožije Velikonočním hrkáním, organizovaným římskokatolickou farností, v sobotu 4. dubna se na Slezském náměstí pod záštitou města koná Velikonoční jarmark.

​Výstava, která předznamenává mistrovství světa v ledním hokeji

3. dubna 2015, 7:13

V pátek 3. dubna v 17.30 hodin bude v proslulé Galerijní ulici v Jistebníku zahájena výstava děl předních českých výtvarníků, která je inspirována blížícím se Mistrovstvím světa IIHF v ledním hokeji 2015.

​Skupina ČEZ podpořila lidi s poruchami autistického spektra

3. dubna 2015, 7:10

​Skupina ČEZ vyměnila na den oranžovou za modrou a připojila se k celorepublikové kampani „Česko svítí modře“ s cílem zvýšit povědomí o problematice autismu.

​Za Beatles nemusíš do Liverpoolu! Přijď na Backwards do Akordu!

2. dubna 2015, 8:50

Absolutní světová Beatles revivalová špička – slovenská kapela The Backwards - připravila nový exkluzivní program. Severomoravským Beatlefanouškům ho představí 14. dubna v 19:00 hodin v DK AKORD na náměstí SNP.

​Z obyvatel střední a východní Evropy jsou Češi nejspokojenější

1. dubna 2015, 15:52

Češi patří mezi nejspokojenější obyvatele střední a východní Evropy. V porovnání se Slováky, Poláky, Maďary a Rumuny jsou více spokojení jak s kvalitou života a vztahy s rodinou i přáteli, tak s životním standardem a finanční situací.

Porubská poliklinika MephaCentrum má nové chirurgické oddělení

1. dubna 2015, 8:45

​Poliklinika má nové chirurgické oddělení, nové přístroje jsou na očním oddělení a mamografickém pracovišti .

​Eva Holubová randí s duchem Oldřicha Víznera v Akordu

31. března 2015, 6:50

Herecký koncert Evy Holubové a Oldřicha Víznera RANDE S DUCHEM!

​Slezské divadlo Opava zve na Krále Leara

31. března 2015, 6:39

​Slezské divadlo Opava zve v pondělí 27. dubna 2015 od 19 hodin na slavné klasické drama Williama Shakespeara KRÁL LEAR. V hlavní roli tohoto strhujícího příběhu o otci a jeho dcerách, které ho přivedou do nezáviděníhodného postavení, se představí KOSTAS ZERDALOGLU.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více