Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Systém EnergoManager umožní snížení nákladů na energie

26. března 2015, 0:04

Zajistit významné a trvalé snížení nákladů na elektřinu, plyn, teplo nebo vodu – to je hlavní cíl nového a v Česku ojedinělého systému EnergoManager.

NDM uvádí tragikomedii ​Čiň čertu dobře...

25. března 2015, 8:18

Doktor Faustus, brilantní tragikomedie Shakespearova současníka Marlowea o Faustovi, který se upíše ďáblu výměnou za to, že se mu dostane neomezeného vědění, se poprvé objeví na repertoáru Národního divadla moravskoslezského, a to ve zcela novém překladu Martina Hilského a režii Pavla Kheka.

​Novojičínský Velikonoční jarmark

24. března 2015, 10:02

Zveme Vás od pondělí 30. března do soboty 4. dubna 2015, každý den od 8:00 - 17:00 hod. na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně , kde proběhne Novojičínský Velikonoční jarmark.

​Slezské divadlo Opava zve na operu Giuseppe Verdiho NABUCCO

24. března 2015, 9:56

Přijďte si o Bílé sobotě, která již za dob minulých představovala hudební umění venkovských kantorů, muzikantů a zpěváků na kostelních kůrech a slavnostní atmosféru Vzkříšení, poslechnout veleslavný sbor „Leť, myšlenko, na zlatých křídlech…“.

​Možnost bezplatného vzdělávání na venkově

23. března 2015, 16:57

Hlavním cílem projektu je rozvoj obecných kompetencí a základních znalostí zájemců z Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

​Aerobik Akord Ostrava

23. března 2015, 16:35

Již brzy to bude rok, co Dům kultury Akord vzal pod svá křídla oddíl mladých, sličných a v neposlední řadě velmi nadaných sportovkyň a poskytl jim nejen zázemí fyzické ve formě cvičebních sálů, sprch a šaten, ale především zázemí lidské a přátelské, zázemí domova.

Klimkovice už mají elektromobil i veřejnou dobíjecí stanici

20. března 2015, 7:54

Město Klimkovice je díky nově instalované dobíjecí stanici Elektromobility ČEZ další lokalitou v rámci Moravskoslezského kraje, kde bude nyní možno čerpat energii pro elektromobily. Současně místní radnice pořídila i jeden vlastní elektromobil.

​OZO Ostrava věnuje svým zákazníkům jeden svoz bioodpadu ZADARMO

20. března 2015, 6:37

Odpadová společnost OZO Ostrava již několik let nabízí občanům i firmám pravidelný svoz zeleně jako placenou službu. Letos věnuje svým zákazníkům jeden svoz zdarma navíc a začne se svozem už koncem března.

​GASCONTROL postaví v Ostravě supervýkonnou plnící stanici CNG

20. března 2015, 6:26

​GASCONTROL postaví v Ostravě jednu z nejvýkonnějších a nejmodernějších plnicích stanic CNG ve střední Evropě

Ondřej Bank na Skalce v Ostravě

19. března 2015, 15:11

Zveme Vás na osobní setkání s Ondrou Bankem, naším nejúspěšnějším českým lyžařem a olympionikem. Setkání se uskuteční již tento pátek 20.3. 2015 od 17:00 v lyžařském areálu Skalka v Ostravě !!!

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více