Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​ZA ZLATÝMI MEDAILEMI VYRAZTE DO NOŠOVIC

19. března 2015, 8:57

Poprvé v historii české hokejové extraligy jsou k vidění na jednom místě všechny zlaté medaile, které si pověsili na krk vítězové nejvyšší soutěže. Unikátní sbírku tvoří 21 medailí, které zapůjčily hvězdy české extraligy jako Martin Straka, Jiří Dopita či Jaroslav Hlinka. Nechybí ani sada medailí pro letošní vítěze extraligy.

Velikonoce na zámku Kravaře

19. března 2015, 6:57

Město Kravaře pořádá a zároveň Vás zve na tradiční prodejně-výstavní akci Velikonoce na zámku, která se uskuteční o víkendu 21. a 22. března 2015 od 9:00 do 17:00 hod. na zámku v Kravařích.

​Divadlo loutek Ostrava zve děti na pohádku Mráček a Mračoň

18. března 2015, 14:59

Pro nejmenší diváky připravilo Divadlo loutek Ostrava hravou pohádku v pokojíčku s názvem Mráček a Mračoň. Premiéra proběhne 20. března v 17 hodin.

Povodí Odry zve na Den otevřených dveří

18. března 2015, 14:40

U příležitosti Světového dne vody pořádá Povodí Odry v sobotu 21. března již tradiční Den otevřených dveří na vodních dílech Slezská Harta, Morávka, Žermanice a Kružberk a také na VH dispečinku a v laboratořích v sídle společnosti ve Varenské ulici 49 v Ostravě. Prohlídky budou probíhat od 9 do 15 hodin. Nabízí také možnost rozborů vody se slevou! Bližší informace naleznete v přiložené pozvánce. Všichni jsou k návštěvě srdečně zváni

NDM uvádí Molierovu komedii Škola pro ženy

18. března 2015, 6:41

Po více jak desetileté odmlce se na jevišti NDM objeví komedie z pera největšího francouzského komediografa Jeana-Baptisty Poquelina, známějšího pod uměleckým jménem Molière. Škola pro ženy je satirickou komedií o strachu z „nasazení parohů“ a sveřepé snaze, aby vše v našem životě probíhalo dle našich plánů. V hlavní roli uzurpátorského Arnolfa se představí herec Jan Fišar.

​ČPZP upozorňuje: K hubnutí často volíme nevhodné sporty

17. března 2015, 12:30

S prvními jarními paprsky zažívají sportoviště i městské lesoparky nápor Čechů i Češek odhodlaných shodit přebytečné kilogramy spojené se zimní zahálkou. Jenže léčba sportovním šokem má i svá úskalí.Odborníci i zdravotní pojišťovny proto doporučují pozvolný pohyb, například plavání a v případě obezity i konzultaci s lékařem. Ten může pomoci doporučit vhodný pohyb.

FN Ostrava: Mozek je jako sval a svaly je třeba trénovat

16. března 2015, 6:43

Neurologická klinika Fakultní nemocnice Ostrava a Centrum pro kognitivní poruchy FNO pořádají 18. března od 10 hodin v rámci Národního týdne trénování paměti osvětovou přednášku pro veřejnost, jejíž součástí bude i praktický nácvik mnemotechnik, koncentračních cvičení a mozkového joggingu, hrátky s textem i verbální logika apod.

Slezské divadlo Opava uvádí činohru Osm žen

13. března 2015, 9:01

Březnová premiéra činoherního souboru přinese galakoncert dámské šatny v inscenaci Osm žen. Autor předlohy, francouzský herec, spisovatel a filmový režisér Robert Thomas (1927-1989), se v 50. a 60. letech 20. století stal velmi populárním a je považován za tvůrce žánru komediálního thrilleru.

​FN Ostrava prezentuje výsledky svých výzkumných aktivit

13. března 2015, 8:56

Biomedicínské technologie Fakultní nemocnice Ostrava se společně s Agenturou pro regionální rozvoj a VŠB - TUO podílí na organizování workshopu Biomedicínské technologie, který se koná 17. března v prostorách nové auly.

​Andrej Babiš míří na dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje

12. března 2015, 9:15

Ministr financí a předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš zahajuje 16. března dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje. První den ho čeká prohlídka poškozených dálničních mostů na D47 v Ostravě, setkání s významnými podnikateli kraje či beseda s občany.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více