Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Norský les na českém jevišti

6. března 2015, 6:51

Prestižní grant získalo Národní divadlo moravskoslezské na vznik projektu Norský les na českém jevišti, jehož cílem bude vznik překladu a uvedení hry současného norského dramatika Jespera Halleho Lilleskogen (Lesík), která v roce 2004 získala divadelní cenu Hedda.

​Kazimír a Karolína míří k Bezručům

4. března 2015, 20:08

Ödön von Horváth napsal před bezmála sty lety hru o lásce, ztracené v ohlušující zábavě mnichovského pivního festivalu Oktoberfest. Bezruči tuto hru přinášejí v atmosféře ostravské Stodolní ulice. Příběh Kazimíra a Karolíny v režii Štěpána Pácla bude mít premiéru v pátek 6. března. V titulních rolích uvidíte Michala Sedláčka a Pavlu Gajdošíkovou.

Gospelové školy se Sarah Moshage se zúčastnilo 60 zpěváků

4. března 2015, 16:43

ArcelorMittal Ostrava spolu s Kulturním centrem Ostrava připravili víkendovou gospelovou školu pro veřejnost. Ta se konala od pátku 27. února do neděle 1. března a byla zakončena koncertem v multižánrovém centru Cooltour.

​Kravařsko sobě

3. března 2015, 11:23

Závěrečným workshopem a veřejným projednání byl ukončen projekt Sociální služby SOH, který byl zaměřen na plánování služeb a aktivit ve městě Kravaře a 13 obcích Svazku obcí mikroregionu Hlučínsko-západ.

​Napříč světadíly jawou, maluchem a žlutými trabanty? Jde to!

3. března 2015, 10:34

Máte představu, jaké to je objet svět nejhoršími auty vyprodukovanými socialistickým průmyslem či 55 let starou JAWOU 250?

Sportovně benefiční ples PORUBÁL

3. března 2015, 10:27

PORUBÁL, je sportovně benefiční ples vzájemně integrující sportovce s hendikepovanými dětmi a jejich rodiči.

​Klub Akord ožívá

3. března 2015, 10:21

Oblíbený Klub Akord, který spolu s celým Domem kultury prochází poslední fází rozsáhlé rekonstrukce, po dvouleté odmlce opět ožívá. Pod jeho současnou výzdobou se podepsali talentovaní studenti Fakulty umění Ostravské univerzity.

​Děti chodí k zubaři častěji, zubních kazů zatím neubývá

2. března 2015, 14:58

Rodiče posílají děti na preventivní zubní prohlídky častěji, než tomu bylo v minulosti. Data České průmyslové zdravotní pojišťovny ukazují, že alespoň jednu prohlídku u zubaře absolvovalo v roce 2014 bezmála 68 procent dětí. Stomatologové přesto nejsou spokojeni.

​Slezské divadlo Opava zve na baletní představení Faust

2. března 2015, 8:24

Baletní představení uvádíme pátek 6. března 2015 v 19 hodin a ve čtvrtek 12. března 2015 v 19 hodin.

​Poslední opera Antonína Dvořáka ARMIDA na CD

2. března 2015, 6:31

Národní divadlo moravskoslezské společně s Českým rozhlasem iniciovalo vydání nekomerčního 3CD s LIVE záznamem poslední opery Antonína Dvořáka ARMIDA. CD vzniklo díky podpoře statutárního města Ostrava, Moravskoslezského kraje, Ministerstva kultury České republiky a agentury DILIA.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více