Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Koncert k 20. výročí Operního studia NDM

18. listopadu 2014, 6:52

​Dětské operní studio při NDM v Ostravě zve na koncert, který se bude konat ve středu 19. 11. 2014 v 18.00 hod. ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava, ul. Dr. Šmerala 2.

​Sobotní noční procházka Divadlem loutek

14. listopadu 2014, 13:45

Divadlo loutek Ostrava se připojilo spolu s ostatními profesionálními scénami v našem městě k Noci divadel 2014. Na netradiční pouti od divadla k divadlu čeká její účastníky v sobotu 15. listopadu při zastavení v DLO mezi 22.35-23.00 řada překvapení.

​SCREAMERS uvedou v Karviné TYJÁTR

14. listopadu 2014, 8:11

23. 11. 2014 • 18:00 hod. • velký sál MěDK Karviná

​Dnes nehrajeme! Diskutujeme!

13. listopadu 2014, 6:01

25. výročí sametové revoluce připomene Národní divadlo moravskoslezské debatou s významnými osobnostmi české vědy a kultury. Po 25 letech se divadlo na jeden večer opět stane prostorem pro otevřenou diskuzi.

MUŽI MFK VÍTKOVICE OKUPUJÍ 1. MÍSTO V DIVIZNÍ TABULCE

12. listopadu 2014, 5:55

​Překvapení fotbalového podzimu 2014 – Muži MFK Vítkovice okupují 1. místo v divizní tabulce.

​Jiří Žáček hostem Domu knihy KNIHCENTRUM

12. listopadu 2014, 5:41

Ve čtvrtek 13. listopadu v 16:00 se můžete v Domě knihy KNIHCENTRUM setkat se známým a uznávaným českým spisovatelem, překladatelem a básníkem Jiřím Žáčkem.

​Noc divadel – zažijte noční pouť Od divadla k divadlu!

11. listopadu 2014, 8:10

Do Noci divadel 2014 se zapojila všechna ostravská profesionální divadla – Národní divadlo moravskoslezské, Divadlo Petra Bezruče, Komorní scéna Aréna a Divadlo loutek Ostrava. Návštěvníci ostravské Noci divadel budou proto účastni netradiční divadelní pouti s názvem Od divadla k divadlu.

DK AKORD uvádí Deštivé dny Divadla UNGELT

11. listopadu 2014, 7:15

Americké drama Keitha Huffa je hrou o síle přátelství a zároveň kriminálním příběhem. Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie.

DK AKORD uvádí Manželské vraždění

11. listopadu 2014, 7:12

Komedie s mrazením v zádech o jednom manželském souboji, ve kterém jde o život. Líza a Gilles hledají Ariadninu nit, která by je vyvedla z labyrintu malých i velkých manželských zločinů. Důvod? Vždyť se přece kdysi brali z lásky!

​Exkluzivní módní značky míří do Ostravy

10. listopadu 2014, 15:02

Ostravský Avion Shopping Park rozšiřuje svou nabídku a právě dnes, v pátek 7. listopadu, představí zákazníkům další světoznámou módní značku - Bershka.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více