Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sol-In-Tra Global s.r.o. děkuje Nadaci ČEZ za 100.000 Kč

10. listopadu 2014, 11:34

​Naše společnost Sol-In-Tra Global s.r.o. tímto děkuje Nadaci ČEZ za poskytnutí finančního daru ve výši Kč 100.000,-.

Richard Müller představí v Knihcentru knihu fotografií Enter

10. listopadu 2014, 8:06

​Legendární slovenský zpěvák a hudebník Richard Müller je právě na turné v České republice s projektem Hlasy 2 a vokální kapelou Fragile. V úterý 11. listopadu se v 15.00 hod. zastaví v Ostravě, kde se s ním můžete setkat v Domě knihy Knihcentrum na besedě a autogramiádě jeho knihy fotografií Enter.

​Jan Lesák, Natálie Preslová: PLNÉ RUCE REVOLUCE

10. listopadu 2014, 6:39

„Chceme jen, abychom konečně měli vliv na osud své vlasti.“ (Václav Havel, 22. listopadu 1989) Inscenace k 25. výročí Sametové revoluce je první spoluprací režiséra Janka Lesáka (*12. 11. 1989), absolventa pražské DAMU a kmenového režiséra Malého divadla v Českých Budějovicích, se Slezským divadlem.

NDM uvede cenami ověnčený bestseller Večeře od Hermana Kocha

10. listopadu 2014, 6:20

Národní divadlo moravskoslezské je prvním divadlem v České republice, kterému se podařilo získat práva na uvedení dramatizace cenami ověnčeného bestselleru Večeře nizozemského spisovatele Hermana Kocha.

OBCHODNÍ CENTRUM FRÝDA PŘIVÍTÁ ZA NECELÝ TÝDEN PRVNÍ ZÁKAZNÍKY

7. listopadu 2014, 19:30

Ve čtvrtek 13. listopadu v 11. hodin se nové obchodní centrum ve Frýdku –Místku otevře veřejnosti. Pro návštěvníky je až do neděle 16. listopadu připravený pestrý program s řadou speciálních akcí u jednotlivých prodejců. Na ploše téměř 14 800 m² bude k dispozici zákazníkům více než šedesát obchodů, supermarket, 5D kino i restaurace, kavárna a provozovny rychlého občerstvení.

Figarova svatba v MĚDK Karviná

7. listopadu 2014, 14:58

Městský dům kultury Karviná srdečně zve v úterý 11. listopadu 2014 od 19:00 hod. do velkého sálu MěDK na proslulou klasickou komedii v podání Klicperova divadla Hradec Králové- Figarova svatba.

​Speciální svodidlo z ArcelorMittal Ostrava pomohlo při nehodě

7. listopadu 2014, 14:53

Speciálním svodidlem pro lepší ochranu motorkářů zdarma osadil ArcelorMittal Ostrava koncem loňského roku 142 metrů dlouhý testovací úsek Šebrov v okrese Blansko. Dva motorkáře, kteří právě v tomto úseku havarovali, motorkářské svodidlo se spodní pásnicí zachránilo před těžkým zraněním.

​Výstava filmových kostýmů v Avionu končí...

7. listopadu 2014, 5:55

Už jen do neděle 9. listopadu potrvá v Avion Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu unikátní výstava historických filmových kostýmů, z nichž některé jsou na veřejnosti vystaveny vůbec poprvé.

​Zlomeninami pánve se zabývají i nanotechnologové a bioinženýři

6. listopadu 2014, 11:30

Mezinárodní konference zaměřená na problematiku poranění pánve a zlomeniny pánevních kostí se bude konat 6. listopadu v ostravském hotelu Clarion.

Klastry Visegrádské 4 obrací pozornost na jihovýchodní Asii

5. listopadu 2014, 13:32

Intenzivnější propojení českých, slovenských, polských a maďarských klastrových organizací v rámci Visegrádské skupiny, rozšíření spolupráce se zeměmi Sdružení států jihovýchodní Asie (ASEAN) i konkrétní příklady spolupráce českých a filipínských vysokých škol i firem, to je jen ukázka témat, jimiž se zabývala závěrečná konference projektu V4Clusters.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více