Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Norbert Lichý a Dušan Urban čekají u Bezručů na Godota

29. října 2014, 15:42

Nejslavnější hra průkopníka absurdního dramatu Samuela Becketta o věčném čekání apřemýšlení o tom, na co vlastně pořád čekáme, míří na jeviště Divadla Petra Bezruče. Alenení třeba mít strach, bude to klauniáda, většinou komická, místy i kosmická. Inscenace Čekání na Godota v režii Štěpána Pácla bude mít ostravskou premiéru v pátek 31. října.

​Povodí Odry začalo na Odře s odstraňováním migračních překážek

29. října 2014, 15:36

Státní podnik Povodí Odry zahájil v těchto dnech výstavbu rybochodu na jezu Lhotka a zprůchodnění stupňů na řece Odře podél Polaneckého lesa.

Slezské divadlo Opava: MUŽ MÉ ŽENY

28. října 2014, 7:33

Slezské divadlo Opava zve na představení Miro Gavrana a KOMORNÍHO DIVADLA ZA OPONOU pod názvem MUŽ MÉ ŽENY

​SNOW FILM FEST OPĚT V KARVINÉ

28. října 2014, 7:24

Sobota 1. 11. 2014 • 16:00 až 20:30 hod. • velký sál MěDK Karviná

V Avionu se otevřel Pull&Bear, v listopadu přibude Bershka

27. října 2014, 5:31

Téměř dvě stě nových pracovních míst vzniklo v letošním roce v největším ostravském obchodním centru Avion Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu.

​SVATEBNÍ VELETRH NA ZÁMKU V KRAVAŘÍCH

27. října 2014, 5:23

Inspirace nejen pro Vaši svatbu... Město Kravaře pořádá a zároveň Vás srdečně zve na již 5. ročník Svatebního veletrhu, který se uskuteční 8. a 9. listopadu 2014 v prostorách kravařského zámku. Jedná se o jediný veletrh svého druhu na Opavsku!

​Povodí Odry revitalizuje odstavené rameno Odry v Ostravě-Přívoze

22. října 2014, 8:40

​Povodí Odry zahájilo revitalizaci odstaveného ramene řeky Odry v Ostravě-Přívoze Stavební akce v sobě zahrnuje revitalizaci odstaveného ramene, propojení řeky Odry a odstaveného ramene prostřednictvím balvanitého rybího přechodu a zpřístupnění nově vzniklého „ostrova“.

Slezské divadlo Opava uvádí komedii RODINA JE ZÁKLAD STÁTU

21. října 2014, 8:12

Slezské divadlo Opava zve na současnou komedii Raye Cooneyho RODINA JE ZÁKLAD STÁTU. Představení můžete shlédnout 23. října 2014 v 19 hodin.

​Neziskové organizace – profesionální partner

21. října 2014, 0:35

Další vzdělávání managementu neziskových organizací je jednou z podmínek pro zvyšování profesionalizace NNO, která přispěje ke kvalitnímu zajišťování kulturních, sociálních a společenských aktivit pro širokou veřejnost.

Výrazně vzrostl počet očkování, která chrání seniory i děti

21. října 2014, 0:21

​Zájem o očkování v ČR roste. Počet očkování proti nemocem, které trápí nejrizikovější skupiny, jakými jsou zejména senioři a děti do 4 let, vzrostl podle statistik České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) meziročně o desítky procent.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více