Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ArcelorMittal startuje ve školkách projekt snížení úrazů u dětí

14. října 2014, 13:02

Sérii více než 25 divadelních představení pro mateřské školy s názvem „Dávej na sebe pozor“ odehrají v Moravskoslezském kraji během podzimu Klauni z Balónkova. Edukativní projekt, jehož cílem je snížit počet úrazů u dětí, se uskuteční díky finančnímu příspěvku ve výši 100 tisíc korun.

​Slezské divadlo Opava zve na hororovou komedii NÁŠ DŮM, NÁŠ HRAD

14. října 2014, 9:40

Slezské divadlo Opava zve na hororovou komedii NÁŠ DŮM, NÁŠ HRAD Romana Vencla a Michaely Doleželové. Představení uvedeme v 16. 10. 2014 a 20. 10. 2014 vždy v 19 hodin.

​OTEVŘENÍM FRÝDY VZNIKNE U ŘEKY MÍSTO PRO KULTURU A ODPOČINEK

13. října 2014, 14:43

Prostranství mezi estakádou a nábřežím řeky Ostravice ve Frýdku - Místku doznalo v posledním roce významných změn. Budova obchodního centra FRÝDA, už pomalu dostává svoji finální podobu, stejně jako její okolí. Dokončení projektu ve výši téměř 700 mil. Kč je plánováno na polovinu listopadu.

​Příznivci plavání si mohou zaplavat v říjnu zdarma

9. října 2014, 14:57

Plavání patří k nejpřirozenějším a zdraví prospěšným aktivitám člověka. Přináší radost z pohybu, posiluje zdraví, zlepšuje náladu i celkovou kondici. Lidé, kteří se plavání věnují pravidelně, mají lepší pohyblivost celého těla a méně trpí fyzickou a psychickou únavou.

Průmyslové zóny v kraji by mohly být pro investory zvýhodněny

9. října 2014, 12:58

Investice v Moravskoslezském kraji sice rostou, přesto to je pro region, kde se očekává v důsledku strukturálních změn zrušení tisíců pracovních míst, stále málo. Kraj potřebuje podpořit investice, ale i export místních firem.

Do NDM se vrací klasický balet Sněhurka a sedm trpaslíků

9. října 2014, 8:50

Na repertoár baletu Národního divadla moravskoslezského se 12. října, po krátké přestávce, vrací oblíbený rodinný titul na motivy pohádky bratří Grimmů Sněhurka a sedm trpaslíků. Sněhurka je jednou z nejoblíbenějších světových pohádek a její nejznámější verze pochází ze sbírky Pohádek bratří Grimmů.

​Zdeněk Svěrák a Tři bratři v Domě knihy KNIHCENTRUM

9. října 2014, 8:43

V ostravském Domě knihy KNIHCENTRUM se 9. října uskuteční beseda a autogramiáda se Zdeňkem Svěrákem ke knižní podobě hudební filmové pohádky Tři bratři. Ta sklízí v kinech velký úspěch. Kdo viděl film, ten si ho s knížkou Zdeňka Svařáka připomene, kdo ho neviděl, určitě si knihu náležitě užije.

​Ostravské traumatologické dny se zaměří i na medicínu katastrof

8. října 2014, 18:38

Ve dnech 8. až 10. října se v Rožnově pod Radhoštěm koná dvanáctý ročník kongresu Ostravské traumatologické dny, který pořádá Česká společnost pro úrazovou chirurgii ČLS JEP společně s Traumatologickým centrem FN Ostrava, Ústavem medicíny katastrof LF OU a Profesní a odborovou unií zdravotnických pracovníků. ​Ostravské traumatologické dny se zaměří zejména na dutinová poranění, medicínu katastrof i nové metody využívané při záchraně životů.

Zájemci o rozjezd podnikání, hlaste se do programu GREEN LIGHT

8. října 2014, 7:00

Zájemci o rozjezd podnikání se mohou hlásit do druhého ročníku startupového programu GREEN LIGHT Ostrava, 7. října 2014 Všichni zájemci o rozjezd vlastního podnikání mohou až do 9. listopadu přihlašovat své nápady do druhého ročníku startupového programu s názvem GREEN LIGHT.

Novojičínský jarmark na Masarykově náměstí

8. října 2014, 6:50

​Zveme Vás v pátek dne 10.října od 9:00 - 17:00 hod. a v sobotu dne 11.října od 9:00 - 12:00 hod. na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně , kde proběhne další Novojičínský jarmark.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více