Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Představení ROMeo@Julie v DK Akord bylo zrušeno

8. října 2014, 0:54

Bylo ZRUŠENO představení ROMeo@Julie. Tento kus bude nahrazen jiným představením z dílny Klicperáků, a to v rámci předplatného JARO-LÉTO 2015.

​Rok české hudby pro děti

7. října 2014, 11:03

Národní divadlo moravskoslezské a Ateliér pro děti a mládež při NDM je jedinou institucí v Ostravě, která v rámci Roku české hudby 2014 myslí také na děti. Ateliér pro děti a mládež při NDM pořádá interaktivní koncertní program, ve kterém se žáci a studenti seznámí se stěžejními osobnostmi české hudební tradice a jejich dílem.

Hotel Čeladenka Čeladná soutěží o titul Best of Reality

7. října 2014, 10:56

Horský hotel Čeladenka byl odbornou porotou nominován do soutěže o titul Best of Realty - Nejlepší z realit v kategorii Hotely.

​Karviná je dalším centrem elektromobility v ČR

7. října 2014, 10:51

Veřejnou dobíjecí stanici plánují ČEZ spolu s městem zřídit v listopadu. Karviná, 6. říjen 2014 – Město Karviná se zařadilo mezi partnery projektu Elektromobilita ČEZ, jehož cílem je podpora rozvoje tohoto způsobu dopravy v ČR.

SVĚT NENÍ ČERNOBÍLÝ - výstava v rámci Evropských dnů handicapu

7. října 2014, 1:36

​Dovolujeme si Vás pozvat na výstavu "SVĚT NENÍ ČERNOBÍLÝ" - práce výtvarné soutěže v rámci XXII. ročníku Evropských dnů handicapu 2014 do vestibulu radnice Masarykovo náměstí 1, Nový Jičín. Výstava trvá od 29.září do 31.října 2014.

JEJÍ PASTORKYŇA ve Slezském divadle Opava

6. října 2014, 8:34

​Premiéra opery Její pastorkyňa moravského operního skladatele Leoše Janáčka proběhne 12. října 2014 ve Slezském divadle Opava.

​O teplo pro armádu se na Moravě postará ČEZ Teplárenská

6. října 2014, 0:45

ČEZ Teplárenská ve sdružení se společností EVČ Morava je vítězem veřejné zakázky na provozování 160 zdrojů a příslušných rozvodů tepla, kterou vypsala Armádní Servisní pro území Moravy. Hodnota pětiletého kontraktu je necelých 25 milionů Kč.

​Unikátní 3D mamograf ve FN Ostrava umožňuje přesnější diagnostik

3. října 2014, 10:36

​Unikátní 3D technologie nového mamografu ve Fakultní nemocnici Ostrava umožňuje mnohem přesnější diagnostiku Rychlejší vyšetření, ale především podstatné zvýšení efektivity a jistoty při stanovování diagnostiky, což vede k včasnému odhalení rakoviny prsu, to vše umožňuje nový mamografický přístroj Mammomat Inspiration společnosti Siemens, který má k dispozici mamodiagnostické pracoviště Ústavu radiodiagnostiky Fakultní nemocnice Ostrava.

​Charitativní koncert ve prospěch Fondu ohrožených dětí Ostrava

3. října 2014, 9:42

​Charitativní koncert vážné hudby ve prospěch Fondu ohrožených dětí Ostrava se koná 10. října 2014 v 19 hodin v kostele sv. Václava. Záštitu nad tímto koncertem převzali primátor statutárního města Ostravy Ing. Petr Kajnar a biskup ostravsko - opavské diecéze Mons. František Václav Lobkowicz.

Konference IFO se zaměří na podporu investic do kraje i exportu

3. října 2014, 0:19

​Konference IFO se letos zaměří na podporu investic do kraje, ale i exportu místních firem Hlavními tématy, kterým se bude věnovat konference „Investment & Business Forum" 2014 (IFO), je podpora podnikatelských aktivit s vyšší přidanou hodnotou, hledání cest k odstranění nedostatku technicky vzdělaných lidí a podpora exportu místních firem.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více