Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Vývoj módy dokumentuje výstava filmových kostýmů v Avionu

20. října 2014, 5:29

17. října, byla v ostravském Avion Shopping Parku zahájena unikátní výstava historických filmových kostýmů, z nichž některé jsou na veřejnosti vystaveny vůbec poprvé.

Národní divadlo moravskoslezské získalo Cenu Divadelních novin

20. října 2014, 5:19

Prestižní ocenění získal tvůrčí tým Martin Smolka a Jiří Adámek za inscenaci Sezname, otevři se!, novou operu, kterou Národní divadlo moravskoslezské objednalo speciálně pro festival NODO a k Roku české hudby.

​Tomáš Kočko & ORCHESTR natočí CD „Živě“

20. října 2014, 5:02

Tomáš Kočko & ORCHESTR připravují na konec listopadu vydání svého prvního živého alba. Záznam bude pořízen během speciálního vystoupení s cimbálovou muzikou Velká Morava, a to 21. října od 19:00 ve studiu Českého rozhlasu Ostrava.

​RBP ZP přišla s projektem Nemoc nemá moc

17. října 2014, 11:51

Revírní bratrská pokladna zdravotní pojišťovna přišla s dalším dílem cyklu zdravotních přednášek ­ tentokrát s názvem Nemoc nemá moc. Jde o projekt, který má seznámit rodiče a jejich děti s očkováním. Přednášky v mateřských a základních školách si vyslechne 500 dětí.

​Karviná:Sál kina Centrum na půl roku utichne

17. října 2014, 11:46

​Sál kina Centrum na půl roku utichne, ale o filmy Karviňáci nepřijdou. V neděli 2. listopadu karvinské kino Centrum přivítá poslední letošní diváky, aby se na půl roku odmlčelo. Od listopadu 2014 do dubna 2015 bude statutární město Karviná realizovat tolik potřebnou rekonstrukci budovy kina Centrum a revitalizaci jeho okolí.

​ČESKÁ FILHARMONIE ŽIVĚ: Z NOVÉHO SVĚTA (A. DVOŘÁK) 25. 10. 2014

17. října 2014, 11:41

Kino Centrum Karviná Městský dům kultury Karviná zve v sobotu 25. 10. 2014 od 14:45 hod. do kina Centrum, kde v rámci cyklu „Kino Centrum ži(v)je!“ uvádíme záznam přímého přenosu koncertu nejznámější Dvořákovy symfonie v podání České filharmonie.

​Povodí Odry zahájilo revitalizaci Sedlnice a Olešné

17. října 2014, 6:26

Státní podnik Povodí Odry zahájil revitalizaci vodních toků Sedlnice (km 0,000-3,200) a Olešná (km 6,800-9,500). Obě stavební akce budou hrazeny z Operačního programu životní prostředí. Celková hodnota nákladů bude 26 milionů Kč. Realizace těchto projektů bude dokončena do října 2015.

​KAMENNÉ ZAHRADY ANEB PARKY TROCHU JINAK

16. října 2014, 13:08

Městský dům kultury Karviná vás srdečně zve ve čtvrtek 23. října 2014 od 18:00 hod. do malého sálu MěDK na přednášku výtvarníka Miroslava Pacnera nazvanou Kamenné zahrady aneb parky trochu jinak.

​Setkání s knižními ilustracemi v Divadle loutek

16. října 2014, 13:00

Divadlo loutek Ostrava připravilo pro své návštěvníky cyklus výstav pod souhrnným názvem Divadlo-inscenace & Kniha-ilustrace, které postupně přiblíží tvorbu výtvarníků spolupracujících s divadly.

KNIHCENTRUM přivítá 24. října Jožo Ráže

15. října 2014, 12:28

​V pátek 24. října zavítá do ostravského Domu knihy KNIHCENTRUM frontman slovenské skupiny Elán Jožo Ráž. Uskuteční se zde tisková konference a autogramiáda k autorizované biografii Jožo Ráž Můj příběh, jejíž autorkou je Dana Čermáková.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více