Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Poslední vstupenky na Armin Only Intense v Ostravě v prodeji

2. října 2014, 8:53

Pokud stále váháte s nákupem vstupenek na jediné vystoupení Armina van Buurena v Ostravě, kam přiveze show Armin Only Intense, určitě se nerozmýšlejte dlouho. Výběr kategorií vstupenek se s blížícím se datem 31.10.2014 velmi rychle zmenšuje. Aktuálně zbývá na stání pouze 200 vstupenek a v sektorech méně jak 1.500 kusů.

​Bratránek z Batávie připlouvá z dalekých dálek do NDM

2. října 2014, 8:24

Bratránek z Batávie – malá velká opereta o lásce, která moře přepluje a hory přenese, pochází z tvorby německého skladatele Eduarda Künnekeho. Diváci v ní najdou zaručeně osobitý humor a sladké operetní melodie.

​Metaloví bojovníci MANOWAR zahrají v lednu v Ostravě

2. října 2014, 8:18

Heavy metalová legenda Manowar ohlásila nové lednové datum na světovém turné Kings Of Metal MMXIV, které se nese v duchu 25. výročí vydání jednoho z nejdůležitějších alb heavy metalové historie Kings Of Metal.

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ SI VYZKOUŠÍ NISSAN LEAF

1. října 2014, 6:39

Elektromobil Nissan LEAF se stane běžným prvkem v provozu na území Moravskoslezského kraje. Jeho zapůjčení k vyzkoušení vychází ze vzájemného partnerství kraje a projektu Elektromobilita ČEZ. Města na severu Moravy a ve Slezsku sází na elektromobilitu s cílem eliminovat zdroje znečištění ovzduší.

ArcelorMittal Ostrava bude vyrábět unikátní stavební tyče

1. října 2014, 6:17

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor

​THE TAP TAP NAČERNO

1. října 2014, 6:09

7. 10. 2014 • 18:00 hod. • velký sál MěDK Karviná Městský dům kultury Karviná srdečně zve na charitativní koncert kapely The Tap Tap v rámci Turné černého humoru 2014

​Oskar a růžová paní na festivalu Divadlo bez bariér

29. září 2014, 8:58

Divadlo loutek Ostrava uvede 30. září v 19.30 na alternativní scéně premiéru inscenace Oskar a růžová paní, v rámci probíhajícího festivalu Divadlo bez bariér.

​Slezské divadlo Opava zve na muzikál DONAHA!

29. září 2014, 8:33

Americký muzikál s lehce provokativním názvem Donaha! Terrence McNallyho a Davida Yazbeka uvedeme 8. 10. 2014 v 19 hodin.

Vodoměrná stanice ve Slezské Ostravě zahájila znovu provoz

29. září 2014, 8:27

Státní podnik Povodí Odry dokončil rekonstrukci vodoměrné stanice Slezská Ostrava, která se nachází na pravém břehu řeky Ostravice v městském obvodu Slezská Ostrava, v místní části Kamenec.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více