Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

​Jan Cimický pokřtí v Domě knihy KNIHCENTRUM svou novou knihu

25. září 2014, 13:57

V pátek 3. října zavítá známý psychiatr a spisovatel Jan Cimický do Ostravy, kde se od 16:00 hod. koná v Domě knihy KNIHCENTRUM beseda a zároveň se bude křtít jeho nejnovější kniha Dvířka do neznáma. Kmotry se stanou režisér Vladimír Mráz, primář psychiatrického oddělení FN Ostrava Petr Šilhán a herec NDM Jan Fišar.

​Ostravský smíšený sbor má svatováclavský koncert v Proskovicích

25. září 2014, 9:23

Ostravský smíšený sbor (OSS) vystupuje v sobotu 27.9.2014 od 17:00 hodin v římskokatolickém kostele sv. Floriána v Ostravě-Proskovicích. Hodinový koncert je věnován sv. Václavovi, zazní na něm především rozmanitá duchovní hudba 16.-20. století.

​DNES ZAHÁJENY DODÁVKY TEPLA DO ORLOVÉ A BOHUMÍNA

25. září 2014, 9:20

Letní měsíce využila společnost ČEZ Teplárenská k údržbě i přípravě napojení nových odběratelů na soustavu centrálního zásobování teplem. Doba teplých letních dní letos posloužila také společnosti ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ k pravidelné údržbě a přípravě soustavy centrálního zásobování teplem na nadcházející topnou sezónu. Na severu Moravy firma na opravy a kontroly zařízení vydá za tento rok bezmála 4 mil. korun.

​Divadlo loutek proti bariérám

24. září 2014, 17:59

V pondělí 28. září začne v DLO další, v pořadí už osmá, přehlídka divadelní tvorby zaměřené na překonání hranic mezi námi i v nás. Během čtyř dnů mohou návštěvníci zhlédnout řadu vynikajících představení, která se snaží bořit bariéry a tabu mezi lidmi napříč všemi oblastmi – zdravotní, národnostní, generační, kulturní, mentální a jinými, a také hledat nové formy komunikace s divákem. Festival pořádá DLO každý sudý rok od roku 2000, původně pod názvem Divadelní pouť bez bariér.

​Odhalením chyb zdravotníků ušetřila ČPZP za 1,5 roku miliardu Kč

23. září 2014, 13:46

Pokud poskytovatelé zdravotních služeb předloží České průmyslové zdravotní pojišťovně ke schválení či proplacení neoprávněně nebo nesprávně vykázané zdravotní výkony, nedostanou za ně zaplaceno. Podezřelé doklady totiž ještě před zaplacením zachytí nový informační systém, který třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR používá a který vedl k pronikavému zlepšení prerevizní činnosti.

Povodí Odry odmítá nařčení ze zvýhodnění exstarosty Heřminov

23. září 2014, 13:37

​V sobotu 20. září 2014 vyšel v deníku Mladá fronta Dnes článek s názvem „Exstarosta získal miliony, ostatní výrazně méně“ a následně byl na iDnes.cz uveřejněn tentýž článek s nadpisem „Exstarosta Heřminov získal za pozemek výrazně více, upozorňují někteří“.

Cry baby cry! Prosmějte se k slzám pod vedením Michala Dlouhého

23. září 2014, 12:23

Slzy, výbuchy smíchu, humor, erotické napětí, sebeuvědomění si a drsná pravda. Zrychlený kurz jak lépe žít nejen pro dámy, v němž by i sám „kouč“ Michal Dlouhý potřeboval poradit...

Slezské divadlo Opava zve na operu EVŽEN ONĚGIN

23. září 2014, 9:34

Představení EVŽEN ONĚGIN uvedeme 25. 9. 2014 v 19 hodin. Nejoblíbenější opera Petra Iljiče Čajkovského vznikla s podtitulem „lyrické scény ve třech dějstvích“. Libreto k opeře napsal podle Puškinova veršovaného románu Konstantin Stěpanovič Šilovskij, který se snažil zachovat co nejvíce doslovných citací Puškina.

Systém managementu kvality – Záhuba malých podniků?

22. září 2014, 13:12

I pro malý podnik může být ISO přínosem. A my víme jak. www.snajdr.com.

​KARVINSKÉ VARHANY 2014

22. září 2014, 13:07

KARVINSKÉ VARHANY 2014 září 2014 • Kostel Povýšení sv. Kříže, Masarykovo náměstí, Karviná-Fryštát Městský dům kultury Karviná srdečně zve milovníky vážné hudby do Kostela Povýšení sv. Kříže na 10. ročník festivalu Karvinské varhany.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více