Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Moravskoslezský energetický klastr přibližuje lidem obnovitelné zdroje

7. října 2013, 7:07

Představení významu obnovitelných zdrojů energie pro každodenní život naší společnosti jako základ vedoucí k úsporám energie, to je jeden z hlavních cílů projektu Energetická gramotnost, kterou s přispěním fondů EU realizuje Moravskoslezský energetický klastr. Pro odbornou i laickou veřejnost již zorganizoval 12 seminářů, na říjen připravuje netradiční vzdělávací workshopy

Vyměňte staré věci za nové a podpořte dobrou věc!

7. října 2013, 0:00

Nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina v Ostravě ve spolupráci s neziskovou organizací ADRA vyhlašuje na dva následující říjnové víkendy prospěšnou akci nazvanou Dobrá věc - vyměň staré věci za nové. Akce se uskuteční ve dnech 12. až 13. října a 19. až 20. října.

Svatováclavský hudební festival má víkendový program v Ostravě

5. října 2013, 0:00

Jubilejní 10. Ročník Svatováclavského hudebního festivalu, který začal v sobotu 28. září a nabídne 35 koncertů v 18 městech kraje, dnes a zítra zůstává se svým programem v Ostravě.

VIDEO - Obměňovali jsme podzimní svrchníky v OC Futurum Hradec K.

4. října 2013, 0:00

Podívejte se na nové video z OC Futurum Hradec Králové. V prodejnách Orsay, Terranova a S.Oliver jsme vyzkoušeli vesty, bundy i doplňky z letošních podzimních i zimních kolekcí. A bylo z čeho vybírat. Tak schválně, která barva případně i vzor Vám v nabídce chybí?

Studenti univerzit z Brna a Ostravy získají praxi v energetických firmách

4. října 2013, 0:00

Studenti energetických oborů ostravské Vysoké školy báňské - Technické univerzity a brněnského Vysokého učení technického budou získávat praktické zkušenosti ve firmách sdružených v Moravskoslezském energetickém klastru (MSEK).

Svatováclavský hudební festival dnes představí jeden z vrcholů přehlídky

3. října 2013, 0:00

Jubilejní 10. Ročník Svatováclavského hudebního festivalu, který začal v sobotu 28. září, dnes představí divákům jeden z vrcholů přehlídky: skladbu Julese Masseneta Maří Magdaléna.

Vím, proč se fyziky nebojím

3. října 2013, 0:00

Jen 6 % procent žákovské populace provádí doma nebo v přírodě vlastní fyzikální pozorování. Vyplývá to z výzkumu Západočeské univerzity, podle něhož žáci a studenti nevnímají, že je fyzika obklopuje v reálném světě. Představuje pro ně předmět, který se musí učit, aniž by mu rozuměli.

Investiční fórum: Další rozvoj regionu závisí na investicích i úspěšné restrukturalizaci

2. října 2013, 17:17

Investice jsou nezbytnou podmínkou dalšího rozvoje Moravskoslezského kraje. Shodli se účastníci mezinárodní konference „Investment & Business Forum" 2013 (IFO), kterou dnes pořádá Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje v Mamaison Business and Conference Hotel Imperial Ostrava za účasti prezidenta ČR Miloše Zemana, premiéra ČR v demisi Jiřího Rusnoka a ministra průmyslu a obchodu v demisi Jiřího Ciencialy. Budoucnost regionu také ovlivní úspěšné strukturální změny v hospodářství a zaměstnanosti, které kraj čekají.

Svatováclavský festival dnes hostí slovenský komorní orchestr a barokní koncert

2. října 2013, 9:41

Jubilejní 10. Ročník Svatováclavského hudebního festivalu, který začal v sobotu 28. září, dnes představí divákům dva koncerty. V kostele Panny Marie v Orlové vystoupí v 18 hodin Slovenský komorní orchestr Bohdana Warchala s uměleckým vedoucím Ewaldem Danelem.

Nápravy pro tramvaje značky Škoda vyrobí ostravský ArcelorMittal Ostrava

2. října 2013, 0:00

Společnosti ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO), dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, a Škoda Transportation (ŠT) uzavřely tříletý kontrakt na dodávku náprav do tramvají Škoda 26T a 28T určených pro zahraniční trhy. V současné chvíli je kontrakt uzavřen na bezmála 100 kusů náprav do tramvají určených pro maďarské město Miskolc a turecké město Konya. Hodnotu kontraktu si společnosti nepřály zveřejnit.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více