Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

OUTDOOROVÁ OSTRAVA - doprovodný program Mezinárodního festivalu outdoorových filmů 2013

2. října 2013, 0:00

V Ostravě se v pátek lyžovalo. A ne jen to. V pátek 27.9. se Ostrava ocitla v outdoorovém světě. Kamióny přivezly sníh a před obchodním centrem FORUM Nová Karolina se skákalo na lyžích a snowboardu. To, ale nebyla jediná podívaná, kterou Outdoorová Ostrava, jeden z hlavních doprovodných programů Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, mohla nabídnout.

Sdružení pro rozvoj MSK: Kraji by pomohl také vládní zmocněnec

30. září 2013, 0:00

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje je pro zřízení vládního zmocněnce, který by pomohl řešit restrukturalizaci krajského hospodářství a současné vážné hospodářské a sociální problémy kraje.

Investiční fórum za účasti prezidenta Zemana i premiéra Rusnoka

30. září 2013, 0:00

Prezident České republiky Miloš Zeman, premiér v demisi Jiří Rusnok i ministr průmyslu a obchodu v demisi Jiří Cienciala se zúčastní letošního čtrnáctého ročníku mezinárodní konference „Investment & Business Forum" 2013 (IFO). Ekonomickou akci pořádá Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje 2. 10. 2013 v Mamaison Business and Conference Hotel Imperial Ostrava.

Proti chřipce se chrání stále více pojištěnců ČPZP

30. září 2013, 0:00

Chřipkové epidemie postihují Českou republiku v chladných měsících roku, nejčastěji mezi prosincem a březnem. Spolehlivým prostředkem k získání imunity proti chřipce je očkování, které může zmírnit průběh nemoci a v extrémním případě i zachránit život. Důležitost ochrany před tímto virovým onemocněním si uvědomuje stále více pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP).

Virtuální mobilní operátor ha-loo mobil přichází s revolucí v cenách volání

30. září 2013, 0:00

Virtuální mobilní operátor ha-loo mobil přichází s revolucí v cenách volání. Od 1.10.2013 nabízí svým stávajícím i novým zákazníkům sadu výhod, které činí z ha-loo mobil nejvýhodnější předplacenou kartu na trhu.

Mezinárodní loutkářský festival Spectaculo Interesse dnes končí

27. září 2013, 9:36

Mezinárodní svátek všech profesionálních i amatérských loutkářů a příznivců tohoto prastarého kumštu, ostravský festival Spectaculo Interesse, dnes končí.

Klub Svět energie pozval své členy do Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně

27. září 2013, 0:00

Tři desítky učitelů z celé České republiky zavítaly na severní Moravu, aby v rámci programu devatenáctého setkání Klubu Svět energie získaly nové informace, a to nejen o energetice. Od středy 25. do pátku 27. září si učitelé prohlédli Přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně a její informační centrum, zavítali do Muzea papíru ve Velkých Losinách a absolvovali sérii zajímavých přednášek.

Mezinárodní loutkářský festival Spectaculo Interesse zítra končí

26. září 2013, 9:32

Největší loutkový festival ve střední Evropě, Spectaculo Interesse, který v neděli začal v Ostravě, se zítra slavnostně rozloučí se svými diváky a Ostravou. Do té doby však ještě příznivci loutek a loutkářů mohou prožít několik velmi zajímavých a osobitých představení.

Mezinárodní loutkářský festival Spectaculo Interesse je v polovině

25. září 2013, 9:28

Jubilejní desátý ročník loutkářského festivalu Spectaculo Interesse, který v neděli začal v Ostravě, je v polovině živého festivalového dění. Festival zatím jede podle "jízdního řádu", umělci z řady zemí se střídají na několika scénách Divadla loutek Ostrava, zítra vystoupí i v Cooltouru a k vidění jsou i v plenéru.

OUTDOOROVÁ OSTRAVA - největší doprovodný program Mezinárodního festivalu outdoorových filmů 2013

25. září 2013, 0:00

Po loňském úspěchu bude opět součástí Mezinárodního festivalu outdoorových filmů akce, která v Ostravě nemá obdoby. Na programu bude celá řada sportovních a kulturních atrakcí pro dospělé a děti. Akce se uskuteční od 14 hodin poslední zářijový pátek, tj. 27. 9., ve vnitřních a venkovních prostorách obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina v Ostravě.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více