Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Třídění s OZO Ostrava je hra!

18. září 2013, 0:00

Odpadová společnost OZO Ostrava, která ve spolupráci s městem dlouhodobě šíří povědomí o správném nakládání s odpady, chce i letos obyvatele Ostravy vyzvat k třídění odpadu. Připravila proto pro občany na září a říjen kampaň 3Ď! Její hlavní součástí je zábavná a naučná hra, určená všem věkovým skupinám.

ČEZ potěší svoje zákazníky. Zlevní elektřinu o 20%

17. září 2013, 0:00

Skupina ČEZ dnes ohlásila historicky nejvyšší pokles cen elektřiny. Zákazníci ČEZ Prodej díky tomu ušetří až několik tisíc ročně. Celkem se jedná o úsporu na silové elektřině více než 1,5 mld. Kč. Cena kilowatthodiny elektřiny u produktové řady ČEZ FIX klesá o 20 %. Zákazníci mohou navíc tuto slevu začít využívat ihned a získávají zdarma též asistenční služby ČEZ ASISTENT.

Při cvičném blackoutu se ČEZ Distribuce osvědčila

16. září 2013, 0:00

Z předběžného hodnocení cvičení RESTART, které se konalo 4. září a bylo největší zkouškou komunikace při rozsáhlém výpadku proudu v České republice, vyplývá, že součinnost mezi stovkami zúčastněných, včetně techniků ČEZ Distribuce, je velmi efektivní a na vysoké úrovni. Zlepšení se nabízí u dalších subjektů, tzv. „neaktivní" zóny.

RADEGAST DEN S NABITÝM PROGRAMEM VYPUKNE UŽ TUTO SOBOTU

12. září 2013, 0:00

Sobota 14. září bude patřit oslavě piva Radegast. Na 11. ročníku Radegast dne vystoupí v Nošovicích kapely Kryštof, Citron, Buty a zazpívá Ewa Farna. Program bude probíhat na šesti scénách a chybět nebudou chlapské soutěže či hokejový program. Přímo na Radegast dni bude představen nový pohár pro vítěze extraligy a zahájena nová extraligová sezóna. Na Radegast den uvařili nošovičtí sládci hořký nefiltrovaný ležák. Ten se bude společně s ostatními pivy Radegast čepovat ze 128 výčepních kohoutů. Připraveny budou i exkurze pivovarem a ukázka správného čepování piva. Do Nošovic pojedou vlaky i autobusy z Ostravy a Frýdku-Místku. Vstup je tradičně zdarma.

Krnovské hudební slavnosti jsou tady!

10. září 2013, 0:00

Také letos se milovníci hudby mohou těšit na Krnovské hudební slavnosti, které zahajují již 12. ročník a letos poprvé budou trvat celých devět dní. Na vybraných místech v Krnově se tak návštěvníci budou moci zaposlouchat například do hudby zpěváka Bohouše Josefa s kapelou Burma Jones, populární kapely Buty v čele s Richardem Kroczkem a Radkem Pastrňákem či jednoho z nejbrilantnějších kytaristů světa Lubomíra Brabce a špičkového varhaníka Aleše Bárty. Vyvrcholení podzimního krnovského svátku hudby bude představovat koncert první dámy české operní scény, sopranistky Evy Urbanové.

Tip na volný čas: Přijďte do OC Forum Nová Karolina na Dámskou jízdu!

10. září 2013, 0:00

Na pátek 13. a sobotu 14. září připravilo nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina v Ostravě v rámci celorepublikové slevové akce tzv. Dnů Marianne speciální doprovodný program nazvaný Dámská jízda. Hlavním lákadlem jsou kromě velmi bohatého doprovodného programu určeného především ženám také speciální noční slevy ve všech obchodech včetně těch, které se účastní Dnů Marianne.

Plyšáci BARNEY a HELLO KITTY si rádi zatančí zrovna na Vaší párty po celé Moravě!

10. září 2013, 0:00

Naše reklamní a promotion agentura FUN-PRO se nyní zaměřila na zábavnou produkci pro naše nejmenší. Udělejte svým dětem radost a dopřejte jim nezapomenutelný zážitek. Plyšáci v životní velikosti se mohou zúčastnit zrovna Vaší párty, mejdanu či oslavy.

ArcelorMittal Ostrava odstartovala denitrifikaci své energetiky. Na miliardové ekologické zakázce se podílejí také místní dodavatelé

9. září 2013, 0:00

Huť ArcelorMittal Ostrava zahájila investici na snížení emisí oxidů dusíku na své tepelné elektrárně. Na miliardové ekologické zakázce bude s hlavním dodavatelem ČKD Praha DIZ spolupracovat i řada místních firem. V průběhu první fáze výstavby huť provádí bezpečnostní školení pro všechny dodavatele, připravuje se projektová dokumentace a předání staveniště. Denitrifikace je součástí celkové ekologizace elektrárny, do které také patří loni zahájené odsíření, a přinese celkové snížení emisí plynů z energetiky ArcelorMittal Energy Ostrava.

VIDEO - Podzimní šatník z OC Futurum Hradec Králové

6. září 2013, 0:00

Vybírali jsme podzimní šatník v OC Futurum Hradec Králové. Nových fashion trendů zde objevíte mnoho. Oslovily nás barevné sukně v Promod a jejich indiánské vzory. V S.Oliver zvířecí ikonografie, podzimní vesty i košile s liškami. New Yorker nebo Lindex zaujal s mým oblíbeným army stylem.

Také Avion patří k ostravským nej

5. září 2013, 0:00

V ostravském Avionu momentálně vrcholí rozsáhlá modernizace, díky níž se stane Avion Shopping Park největším centrem na celé Moravě a zařadí se mezi nová ostravská NEJ. Obrovská nákupní taška na ostravském Masarykově náměstí již nyní hlásá, že Avion chystá v rámci slavnostního otevření nové středové části čtyřdenní doslova NEJ nákupní show.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více