Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Projekt „Ženy, podnikejte!“ nabízí komplexní služby začínajícím podnikatelkám

28. srpna 2013, 11:53

Pro některé je podnikání jednoznačná volba, jak uplatnit své dovednosti, jiní podnikáním řeší situaci, kdy se jim dlouhodobě nedaří nalézt odpovídající zaměstnání. Ženy se často rozhodnou podnikat také proto, že se jim nedaří skloubit klasické zaměstnání s péčí o malé děti a podnikání jim umožňuje větší časovou flexibilitu. Právě ženám, které zvažují zahájení samostatně výdělečné činnosti, je určen projekt „Ženy, podnikejte!", který probíhá již několik měsíců na Frýdecko-Místecku a Třinecku. Do projektu se mohou zapojit ženy, které se vrací na trh práce po rodičovské dovolené nebo péči o závislého člena rodiny, ženy se základním vzděláním, dlouhodobě nezaměstnané ženy a ženy nad 50 let věku.

Několika milionová modernizace zkušebních laboratoří

27. srpna 2013, 0:00

Po více než roce ukončila akciová společnost VVUÚ modernizaci sedmi zkušebních laboratoří ve výši několika milionů korun. Společnost se zaměřila nejen na zkvalitnění pracovního prostředí a kompletní modernizaci vnitřních prostorů, jejíž součástí byla mimo jiné instalace nových oken, ale především na investice do nové špičkové laboratorní přístrojové techniky. Výsledkem je ojedinělé pracoviště na světové úrovni.

Unikátní mobilní laboratoř pomáhá v boji proti znečištěnému ovzduší

23. srpna 2013, 0:00

Co se větší měrou podílí na znečištění ovzduší? Průmysl, doprava či lokální topeniště? Odpověď na tuto otázku by měla v budoucnu pomoci nalézt první akreditovaná měřicí mobilní laboratoř v České republice, která vznikla v Ostravě díky úzké spolupráci Bezpečnostně technologického klastru a akciové společnosti VVUÚ a nyní už monitoruje rozptylové podmínky na Ostravsku a v okolí.

Obří poutače upozorňují na největší ostravská nej

22. srpna 2013, 12:00

Co mají společného přírodní koupaliště v Porubě, Stodolní ulice, koleje VŠB nebo třeba budova ostravského Loutkového divadla? Všechna tato místa a řada dalších v Ostravě se mohou pochlubit přídomkem nej. Většina z nich je fenoménem v rámci celé České republiky, některá jsou však výjimečná v mezinárodním měřítku.

ČPZP vrátila pojištěncům přes dva mil. Kč za léky a doplatky

22. srpna 2013, 0:00

Ochranný limit, tedy maximální částku, kterou by měl pacient zaplatit za rok za zdravotní péči a za léky, překročilo v první polovině letošního roku 2 213 pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP). Třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR jim vrátila 2,268 milionu korun. Průměrná výše přeplatku činila 1 025 korun.

Vstupenky na Krnovské hudební slavnosti jsou již v předprodeji

16. srpna 2013, 0:00

Krnovské hudební slavnosti 2013, které se letos budou konat již podvanácté, zahájily předprodej vstupenek. Letos poprvé přitom budou slavnosti trvat celých devět dní, a to na vybraných místech v Krnově. K hlavním hvězdám tohoto podzimního krnovského svátku hudby budou patřit např. první dáma české operní scény, sopranistka Eva Urbanová, zpěvák Bohouš Josef s kapelou Burma Jones, populární kapela Buty či jeden z nejbrilantnějších kytaristů světa Lubomír Brabec spolu se špičkovým varhaníkem Alešem Bártou.

České ženy loví v obchodech průměrně čtyři hodiny týdně aneb Jak české ženy nakupují

15. srpna 2013, 0:00

Jako orel, gorila, had, žirafa či kočka loví v supermarketech, malých obchůdcích, na trzích či internetu české ženy. Přestože si při nakupování nejvíce připadají jako zmíněná pětice zvířat, jsou ženy ochotny se této činnosti věnovat v průměru čtyři hodiny týdně. Vyplývá to z výzkumu, který provedla mezi zákaznicemi ve věku od 25 do 55 let finanční společnost Provident Financial.

I na Ostravsku vedou v oblibě plovoucí podlahy

14. srpna 2013, 0:00

Plovoucí podlahy jsou v současnosti nejoblíbenějším druhem podlahové krytiny na našem území. Je to stejné téměř ve všech krajích a ani Ostrava není výjimkou. Jednu z mála výjimek tvoří kraj Krkonoš, kde jsou typické roubenky či poloroubenky a využívají se zde stále především dřevěné podlahy. Ostatní části republiky, včetně Ostravy už také podlehly trendu plovoucích podlah.

Jaga Jazzist s Janáčkovou filharmonií, Gregory Porter, Lisa Hannigan a další – Colours of Ostrava pokračují na podzim sólovými koncerty

14. srpna 2013, 0:00

Festival Colours of Ostrava dnes představuje svou rozšířenou hudební nabídku. V rámci projektu SOLO COLOURS CONCERTS proběhne série čtyř „sólo" koncertů v dolnovítkovickém Gongu a v klubu Cooltour na Černé louce. Ve spolupráci se sdružením Dolní oblast Vítkovice tak začíná tradice exkluzivních koncertů pro náročné posluchače.

Hokejisté založili v pivovaru Radegast várku Nefiltrovaného ležáku pro Radegast den

14. srpna 2013, 0:00

Lídři 14 extraligových klubů přijeli do pivovaru Radegast v Nošovicích, aby zde za pomoci sládka založili várku "Nefiltrovaného ležáku" na akci Radegast den. Po vaření piva došlo k podpisům na varní list, který se ke každé várce piva vystavuje.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více