Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ČPZP i letos pohlídá děti na festivalu Colours of Ostrava

18. července 2013, 0:00

Spousta her, soutěží a zábavy čeká také nejmenší návštěvníky hudebního festivalu Colours of Ostrava, který od dnešního večera ovládne severomoravskou metropoli. Zábavný program a profesionální hlídání dětí zajistí během čtyřdenní hudební přehlídky Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), která je již poněkolikáté partnerem Dětské scény na festivalu. Rodiče, kteří jsou pojištěni u ČPZP, mohou využít hlídání svých ratolestí zdarma. Nedílnou součástí Dětské scény ČPZP je kojící stan s kompletním vybavením pro matky s miminky. Děti do 140 centimetrů mají vstup na festival zdarma.

Čeští fyzici získali stříbro a bronz na Mezinárodní fyzikální olympiádě v Dánsku

17. července 2013, 0:00

České družstvo talentovaných studentů fyziky přivezlo jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile z Mezinárodní fyzikální olympiády v Dánsku. 44. ročník soutěže pro středoškoláky z celého světa probíhal od 7. do 15. Července. Letos se ho zúčastnili soutěžící z 83 zemí. Přípravu českého týmu podpořila Skupina ČEZ, která již čtvrtým rokem přispívá na aktivity Jednoty českých matematiků a fyziků.

Tip na volný čas: Přijďte do OC Forum Nová Karolina protančit střevíce!

16. července 2013, 0:00

Na pátek 19. a sobotu 20. července připravilo obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina spolu s organizátory Festivalu v ulicích pro návštěvníky nevšední zážitek - Tanec v Karolině. Tanec pro všechny! Přijďte si zatančit, nebo se jen podívat. Nejde o výkon, ale o to zúčastnit se! Možná vás budou bolet nohy, ale určitě to bude stát za to! Tančit můžete i během sobotního festivalového průvodu, který půjde z Masarykova náměstí k OC Forum Nová Karolina.

Přijďte si k OC Forum Nová Karolina vypít černočernou kávu a podpořte nevidomé!

16. července 2013, 0:00

Od 18. do 20. července budete mít v Ostravě příležitost vyzkoušet si, jaké to je být na chvíli nevidomý. Do Ostravy - před OC Forum Nová Karolina v Ostravě - přijíždí již druhým rokem Kavárna POTMĚ, originální projekt, v němž si vidoucí a nevidomí na chvíli vymění role. Jde o jedinou charitativní akci tohoto druhu v ČR. Její návštěvou podpoříte nevidomé a na památku dostanete hrneček se Světluškou.

Návštěvníci Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích mohou ve stanech ArcelorMittal Ostrava vytancovat podporu čtyřem dobročinným projektům

11. července 2013, 0:00

Speciální charitativní akce ArcelorMittal Tanec pro život, do které se každoročně zapojují tisíce návštěvníků Colours of Ostrava, nebude chybět ani na letošním 12. ročníku ostravského hudebního festivalu. Novinkou bude možnost výběru ze čtyř různých charitativních projektů, pro které se bude nově tancovat podle choreografie profesionálních tanečnic „vysokopecařek". Výsledek tanečního úsilí bude okamžitě přepočítán na peníze, které huť ArcelorMittal Ostrava daruje Českému červenému kříži, ČSOP Salamandr, Klaunům z Balónkova a pojízdné kavárně Mental Café.

Za půl roku si elektrárnu v Dětmarovicích prohlédlo 1681 návštěvníků

10. července 2013, 0:00

Jen za první pololetí letošního roku přilákala Elektrárna v Dětmarovice 1 681 žáků, studentů, vysokoškoláků a ostatních návštěvníků.

Skupina ČEZ má nejlepší kontaktní centra v Evropě

9. července 2013, 0:00

Obsluha zákazníků Skupiny ČEZ zvítězila v soutěži kontaktních center (2013 Top Ranking Performers in the Contact Center Industry) v regionu Evropa, Afrika a Blízký Východ a zajistila si tak postup do celosvětového finále, které se uskuteční ve dnech 11. - 15. listopadu letošního roku v americkém Las Vegas. Jde tak o další ocenění péče Skupiny ČEZ o své zákazníky a pozornosti, kterou zákaznické obsluze věnuje.

Expozice ŠANGRI-LA vstupuje v Ostravě do posledního měsíce!

4. července 2013, 0:00

Exotická výstava představující země pod Himálajem bude na ostravském výstavišti Černá louka otevřena do 24. července 2013. Jako dárek je pro všechny návštěvníky připraveno snížené vstupné.

ArcelorMittal Ostrava pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným s návratem zpět do společnosti

4. července 2013, 0:00

Společnost ArcelorMittal Ostrava ve spolupráci s obecně prospěšnými společnostmi Centrum sociálních služeb a Centrom sociální podnik pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným a sociálně vyloučeným lidem s návratem zpět do společnosti. Nabízí pod vedením odborníků práci dvanácti lidem, kteří se ocitli v dlouhodobé krizi a nezvládali řešit svou obtížnou životní situaci.

Klastry jsou v centru pozornosti evropských strategií, v České republice však má využívání potenciálu klastrů rezervy

3. července 2013, 0:00

Jednou z cest, kterými lze vyvést Evropu ze současné hospodářské stagnace, jsou propracované inovační strategie, jejichž nositeli jsou ve většině evropských regionů klastry. Vyplynulo to z jednání zástupců států Dunajského regionu na mezinárodní konferenci s názvem Posilování inovačních politik pomocí klastrů podél Dunaje, která proběhla ve dnech 27. a 28. června v hornorakouském Linci. Přítomní zdůraznili, že nositeli inovačních strategií jsou velmi často klastry, které jsou také jedním z klíčových témat Strategie EU pro Dunajský region (EUSDR) a Výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci (RIS3).

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více