Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Úspěšná sezóna končí, divadelníci už chystají novou

2. července 2013, 0:00

Nová sezóna v Národním divadle moravskoslezském přinese personální změny v souborech i výjimečné projekty. Jedním z nejvýraznějších bude koncert WAGNER GALA 15. listopadu v multifunkční aule GONG. Prodej vstupenek byl právě zahájen.

Ostravské sportovní hry 2013 jsou tady!

28. června 2013, 0:00

Atletika Poruba o.s., statutární město Ostrava a OC Forum Nová Karolina pořádají tuto sobotu Ostravské sportovní hry 2013 - akci plnou sportu, ale především zábavy pro širokou veřejnost! Kombinace atletických a silových disciplín doplněná míčovými hrami a atletikou pro děti proběhne na venkovním prostranství OC Forum Nová Karolina v Ostravě. Na pořadu budou exhibiční závody špičkových sportovců, ale i sportovní vyžití pro širokou veřejnost a děti. Celá akce proběhne za hudebního doprovodu, slovem bude provázet sportovní moderátor Gusta Šulc.

Soutěžte se Zákaznickým programem Šťáva a vyhrajte „šťavnatou“ navigaci

28. června 2013, 0:00

Návštěvníci akcí Šťáva v regionu mají po celé léto možnost vyhrát Outdoor GPS navigaci. Stačí tipnout počet registrovaných uživatelů Zákaznického programu Šťáva od Skupiny ČEZ a svým tipem se co nejvíce přiblížit skutečnosti. Kromě slev a bonusů na volnočasové aktivity od Šťávy, čeká na výherce i praktický pomocník na rodinné výlety po Česku.

Luxusní Land Rover Freelander 2 má novou majitelku

27. června 2013, 0:00

OC Forum Nová Karolina v Ostravě v rámci páteční svatojánské nákupní noci vyhlásilo vítěze soutěže o luxusní vůz Land Rover Freelander 2. Novou majitelkou vozu se stala studentka Univerzity Karlovy v Praze, která nejlépe splnila podmínky soutěže. Do soutěže se zapojilo více než 13 tisíc tipujících, ale jen dvacet z nich si tiplo správně v tipovací soutěži. Nejen pro soutěžící byl na tento večer připravený bohatý doprovodný program. Slavnostním večerem provázel známý moderátor Leoš Mareš.

Zaměstnanci VVUÚ procházeli noční zoologickou zahradou

26. června 2013, 0:00

Ostravská zoologická zahrada nabízí návštěvníkům v době prázdnin sobotní večerní prohlídky, v průběhu nichž mohou zájemci pozorovat, co se děje v zoo po zavírací době a jak se chovají zvířata po setmění. Přestože první komentovaná večerní prohlídka je plánována na sobotu 29. června, zaměstnanci radvanické společnosti VVUÚ mají už tento úžasný noční zážitek za sebou. A to díky vedení společnosti, které využilo nabídku ZOO Ostrava a prohlídku uspořádalo pro své pracovníky v rámci firemní akce.

Staň se hercem!

25. června 2013, 0:00

Unikátní projekt nabídne o prázdninách Národní divadlo moravskoslezské zdarma mládeži mezi 12 a 18 lety.

Skupina Dalkia Česká republika a nadační fond Veolia podporují projekt Minigranty

25. června 2013, 0:00

Skupina Dalkia Česká republika ve spolupráci s nadačním fondem Veolia již čtvrtým rokem podporuje projekt Minigranty. Každý zaměstnanec, který se ve svém volném čase věnuje dobročinné aktivitě s veřejně prospěšným charakterem, může v její prospěch získat příspěvek až 50 tisíc korun.

Nadace OKD podporuje sociálně vyloučené lokality

25. června 2013, 0:00

Některé sociálně vyloučené lokality na Ostravsku zase začínají vypadat k světu. Mimo jiné díky iniciativám sdružení Centrom, které podporuje Nadace OKD z fondu dárcovské firmy RPG.

Použitý textil nemusí být odpadem

21. června 2013, 0:00

Odkládání nepotřebného textilu bude pro Ostravany ještě pohodlnější. Díky dohodě mezi Magistrátem města Ostravy, Diakonií Broumov a odpadovou společností OZO Ostrava je v Ostravě nově rozmisťováno dalších dvaadvacet speciálních kontejnerů na textil. Svoz textilu z kontejnerů budou zajišťovat pracovníci Diakonie Broumov. Veškerý odložený textil bude přitom využit! Použitelný textil Diakonie poskytne sociálně potřebným, zbytek textilního materiálu bude zpracován průmyslově.

Moravskoslezský kraj má už 20 Ekoškol, nejvíc v ČR

21. června 2013, 0:00

Nad dalšími čtyřmi školami z Moravskoslezského kraje bude vlát zelená vlajka Zástupci ekotýmů z Wichterlova gymnázia z Ostravy - Poruby a základních škol z Lichnova, Melče a Janovic včera v reprezentativních prostorách Senátu ČR převzali mezinárodní titul Ekoškola z rukou Petra Daniše, ředitele Sdružení TEREZA a Barbory Pletichové ze společnosti Provident Financial, která je generálním partnerem programu Ekoškola.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více