Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ČPZP vyhodnotila akci, v níž zvala ženy po telefonu k prohlídce

12. srpna 2013, 0:00

Letos v únoru spustila Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) vlastní kampaň na zvýšení zájmu svých pojištěnek o své zdraví. Po telefonu pojišťovna oslovila více než 5000 žen z celé republiky, které zvala na bezplatné preventivní mamografické vyšetření, aby jim umožnila předejít případným komplikacím v důsledku nádorového onemocnění prsu. Nyní má ČPZP k dispozici výsledky projektu.

Projekt Sociální služby SOH pokračuje

7. srpna 2013, 0:00

Komunitní plánování jako metoda zapojení všech, kterých se problematika (a často nejen) sociálních služeb týká, již není žádnou novinkou.

Textový procesor je mnohem více než psací stroj

7. srpna 2013, 0:00

Tipy pro urychlení práce s textem prověřené praxí.

ČPZP bude mít od ledna více než 1,2 milionu klientů!

29. července 2013, 0:00

Zkraje roku 2014 překoná Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) hranici 1,2 milionu klientů. Vyplývá to z údajů o letošních registracích pojištěnců. Počet klientů ČPZP naroste o více než 13 000 a pojišťovna si tak udrží pozici třetího nejvýznamnějšího subjektu mezi zdravotními pojišťovnami v České republice.

Huť bojuje s nepříjemnými zvuky: přímo do komínů instaluje tlumiče hluku a staví protihlukové panely

26. července 2013, 0:00

ArcelorMittal Ostrava nasazuje speciální tlumiče hluku na čtyři komíny aglomerace Jih, kolem kterých staví i protihlukové panely. Utlumí tak hluk z komínů o 18 decibelů a zároveň odstraní na poslech nepříjemnou zvukovou frekvenci. Tato opatření v hodnotě deseti milionů korun doporučila huti odborná zvuková studie. Huť plní hlukové limity podle zákona nebo platného rozhodnutí Krajské hygienické stanice, nově se navíc snaží rozpoznat a odstraňovat nejvíce obtěžující tóny.

Zara konečně i na severní Moravě!

25. července 2013, 0:00

Právě v těchto dnech vedení Avion Shopping Parku v Ostravě předává prostory ve středové části centra, které prošly celkovou modernizací, novým nájemcům. A první zásadní novinkou je, že na severní Moravu přichází velmi žádaný světový módní řetězec. Hlavním kotevním nájemcem Nového Avionu bude dlouho očekávaná značka Zara.

RADEGAST BYL JEDNOU Z HVĚZD LETOŠNÍCH COLOURS

25. července 2013, 0:00

Rekordní počet návštěvníků Colours v areálu Dolní oblast Vítkovice a přidruženého Festivalu v ulicích, jehož byl Radegast hlavním partnerem, vypilo během všech festivalových dní více než 240 000 piv. Návštěvníkům nabídnul 15 různých druhů piv, včetně letní novinky Radegast Letní Krýgl, a navýšil počet výčepních míst i stanů.

ArcelorMittal Tanec pro život: Návštěvníci Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích vytancovali na podporu čtyř dobročinných projektů půl milionu korun

22. července 2013, 0:00

Ostrava, 22. července 2013 - 4 621 návštěvníků Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích se zapojilo do speciální charitativní akce ArcelorMittal Tanec pro život. Lidé si ve stanu ArcelorMittal Ostrava vybírali ze čtyř charitativních projektů, které mohli svým tancem podpořit. Celkem vytancovali 500 tisíc korun. Ty huť nyní daruje Českému červenému kříži, svazu ochránců přírody Salamandr, Klaunům z Balónkova a kavárně Mental Café.

Začíná 54. ročník Mezinárodní matematické olympiády

19. července 2013, 0:00

Nejlepší čeští středoškoláci bojují na Mezinárodní matematické olympiádě, která v Kolumbijské Santa Martě probíhá od 18. do 28. července. Naše družstvo řeší náročné úlohy v konkurenci šesti set talentovaných mladých matematiků. Držíme palce!

ČEZ Teplárenská myslí na zimu už v létě

18. července 2013, 0:00

Začátkem srpna provede prohlídky a opravy na distribučních soustavách a souvisejících zařízeních v Bohumíně, Orlové a Ostravě-Vítkovicích. Půjde o provedení prací, které nelze udělat za provozu. Proto bude na několik dní přerušena dodávka teplé vody

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více