Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kaufland Ostrava – Mariánské Hory otevírá po přestavbě

31. května 2013, 0:00

Ve čtvrtek 30. května 2013 se prodejna Kaufland v Ostravě - Mariánských Horách v Grmelově ulici představila svým zákazníkům v nové podobě. Přestavba, která v obchodě probíhala za plného provozu, přináší modernizaci, rozšíření nabídky zboží a řadu dalších vylepšení.

První dětské hřiště v Ostravě-Staré Bělé potěší děti i rodiče

31. května 2013, 0:00

V blízkosti Základní školy Ostrava-Stará Bělá vyrostlo nové dětské hřiště s herními prvky. Jde o první podobné zařízení v přilehlé ostravské obci, jeho slavnostní otevření proběhlo v pátek 31. května. Děti tak mají konečně místo pro bezpečné dovádění, zatímco maminky a tatínkové na ně mohou dohlížet z okolních laviček. Projekt podpořila Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

Pirátská oslava Dne dětí v Avionu!

30. května 2013, 0:00

Doslova v ostrov plný pokladů, ale i nebezpečných pirátů se v sobotu 1. června promění ostravský Avion Shopping Park. Chystá se zde totiž obrovská pirátská oslava Dne dětí, která proběhne od 13 do 18 hodin v prostorách celé galerie centra.

Tip na víkend: Oslavte Den dětí s OC Forum Nová Karolina

29. května 2013, 0:00

Na sobotu 1. června připravilo nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina pro děti zajímavé odpoledne s bohatým doprovodným programem. Ten bude propojen s historicky prvním ročníkem Českého běhu žen v Ostravě. Bavit se přitom může celá rodina.

Pivovar Radegast přispěl na projekt "Čistá Morávka"

28. května 2013, 0:00

Pivovar Radegast přispěl částkou 200 tisíc korun na projekt „Čistá Morávka". Do práce na řece se pustilo na padesát zástupců společnosti Plzeňský Prazdroj. V průběhu května a června tak Morávka projde důkladným vyčištěním.

Díky e-aukcím a sdruženým nákupům šetří Ostrava sto milionů ročně

28. května 2013, 0:00

Ostrava je lídrem v elektronických aukcích a sdružených nákupech v kontextu celé republiky. Za tři roky spolupráce se společností eCENTRE se městu daří ušetřit v sedmimiliardovém rozpočtu zhruba sto milionů korun ročně.

Jak se dělá elektřina a oslavy Dne dětí v Dětmarovicích

28. května 2013, 0:00

V sobotu 1. června je připraven pro širokou veřejnost pestrý program spojený s možností prohlédnout si elektrárnu zevnitř. Součástí oslav bude opět sportovně charitativní projekt Oranžové kolo Nadace ČEZ.

Letní divadelní škola avizuje novinky

27. května 2013, 0:00

V zahraničí zavedený projekt systematické spolupráce divadelníků se školami slaví úspěch i v Ostravě. Třetí ročník LDŠ nabídne pestrý program, který se bude konat nejen tradičně v Divadelním klubu Divadla Jiřího Myrona, ale také v dílnách NDM či v Divadle Antonína Dvořáka.

Přes 13 tisíc lidí hlasovalo pro bezpečnější přechody v regionu severní Moravy

27. května 2013, 0:00

Nejvíce hlasů získaly přechody v Hodslavicích, Bašce a ve Starém Městě. Na doporučení odborné komise budou ještě osvětleny přechody v Lidečku a v Olšanech.

Janáčkův máj-Prolínání hudebních kultur aneb z Čech až na dálný východ

25. května 2013, 18:10

Zveme vás na koncerty 38. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Janáčkův máj. Koncerty se budou konat od 20.5. do 11.6.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více