Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Konference Odpady 21: Energetické využívání by mělo udržet cenu za odpad na únosné míře

23. května 2013, 0:00

Sedmdesát až osmdesát miliard korun by chtělo ministerstvo životního prostředí dostat do Operačního programu Životní prostředí pro příští plánovací období 2014 - 2020. Řekl to na konference Odpady 21, která se konala 21. - 22. května v ostravském v Clarion Congress Hotel Ostrava, náměstek ministra životního prostředí Martin Frélich.

ZP MV ČR, VZP a ČPZP: Kdo potřebuje léčbu protony, ten ji dostane

23. května 2013, 0:00

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra (ZP MV ČR), Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) a Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) mají dohromady 8 485 089 klientů (1 204 000, 6 094 224 a 1 186 265). Přibližně 400 tisíc klientů těchto tří největších zdravotních pojišťoven v ČR je onkologicky nemocných. Pokud některému z pacientů může pomoci jen protonová léčba a doporučí ji lékař z onkologického centra, všechny tři pojišťovny tuto léčbu vždy hradí.

Příběhy včelích medvídků v OC Forum Nová Karolina

21. května 2013, 0:00

Na neděli 26. května je pro děti od 3 do 10 let připravena hraná pohádka se včelími medvídky Brumdou a Čmeldou - známými postavičkami z televizních večerníčků - v životní velikosti.

První noc v divadle

20. května 2013, 0:00

Co se děje v divadle v noci a jaké se tam zdají sny? Odpověď na tyto otázky budou už brzy znát děti, které v rámci Ostravské muzejní noci přespí v nejkrásnějším ostravském divadle - Divadle Antonína Dvořáka.

KORN SE VRÁTÍ V ČERVNU A ROZDUNÍ OSTRAVSKOU ČEZ ARÉNU

20. května 2013, 0:00

Pondělí 17. června se stane svátkem pro všechny milovníky obráceného „R" - legendární americké nu-metalové formace Korn. Samostatným koncertem se do České republiky vrátí a vystoupí od 20 hod. v ostravské ČEZ ARÉNĚ.

Stožáry velmi vysokého napětí zachraňují poštolky

20. května 2013, 0:00

Třicet budek pro poštolky obecné pověsili pracovníci Záchranné stanice Bartošovice na stožáry velmi vysokého napětí Skupiny ČEZ.

Zveme vás na mezinárodní hudební festival Janáčkův máj

18. května 2013, 17:45

Zveme vás na koncerty 38. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Janáčkův máj. Koncerty se budou konat od 20.5. do 11.6.

Povodí Odry s pomocí města zvyšuje protipovodňovou ochranu v Polance nad Odrou

17. května 2013, 0:00

Státní podnik Povodí Odry již od roku 2011 připravuje investiční akci nazvanou Protipovodňová opatření pro zástavbu městského obvodu Polanka nad Odrou. „Opatření spočívá jednak ve zkapacitnění vlastního koryta toku Polančice, jednak ve vybudování dvou suchých nádrží. Jedna z nich bude na Polančici, druhá na jejím přítoku Rakovci," vysvětluje tiskový mluvčí státního podniku Povodí Odry Čestmír Vlček a pokračuje: „Poté, co byla zpracována studie proveditelnosti, vymezující technické požadavky připravovaného záměru, se v současnosti zpracovává projektová dokumentace pro územní řízení."

Pomozte ČEZ vybrat nebezpečné přechody k osvětlení

17. května 2013, 0:00

V České republice je stále velký počet rizikových silničních přechodů. Na přechodech loni zahynulo 35 chodců.

Dobrovolníci z ostravské huti pomohli v neziskových organizacích

17. května 2013, 0:00

Společnost ArcelorMittal Ostrava v pátek oslavila Mezinárodní den firemního dobrovolnictví „Give & Gain Day 2013" dobrovolnickou pomocí. Tři desítky zaměstnanců huti, kteří se přihlásili, vyslala společnost v pracovní době do tří partnerských neziskových organizací, Charity sv. Alexandra, Hospice sv. Lukáše a Charitního domu sv. Václava. Zaměstnanci pomohli s terénními úpravami, betonováním, přípravou palivového dřeva, vybudováním parkoviště i s úklidem.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

Více