Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pozor na podvodné dealery, jsou čím dál rafinovanější

7. května 2013, 0:00

Praktiky, které používají náboráři některých zdravotních pojišťoven, jsou čím dál rafinovanější. Na Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnu (ČPZP) se v posledních dnech obrací stále více klientů, kteří se cítí být těmito podvodnými dealery oklamáni. Někteří lidé pod vlivem lživých informací nevědomky podepíší přeregistraci k jiné zdravotní pojišťovně.

Burzy práce se zúčastnilo přes 2400 uchazečů o zaměstnání

7. května 2013, 0:00

Dne 23. dubna 2013 byla pořádána společností DTO CZ, s.r.o., Ostrava-Mariánské Hory, Burza práce a rekvalifikací s poradenstvím Úřadu práce ČR, krajské pobočky Ostrava.

Očkování proti rakovině děložního čípku láká

6. května 2013, 0:00

Příspěvek na očkování proti rakovině děložního čípku patří k těm, o něž mají pojištěnci České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) stabilní zájem. Třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR ho každoročně proplácí až několika stovkám žadatelů. Ke zvýšení povědomí i zájmu o toto dobrovolné očkování přispěl významně fakt, že od loňského dubna je třináctiletým dívkám hrazeno z veřejného zdravotního pojištění.

Avízo mini bazar

3. května 2013, 0:00

Tradiční AVÍZO mini bazar se přestěhoval do větších prostor na ostravské Černé louce a opět slavil úspěch. Prodejní akci dětského a kojeneckého zboží doplnil program pro děti i tombola pro dospělé.

Nový virtuální operátor bude ha-loo mobil. Ceny volání, které Vás konečně potěší.

3. května 2013, 0:00

Společnost ha-vel internet přichází nově na trh mobilních komunikací se svou ověřenou službou ha-loo, obohacenou o mobilní volání. ha-vel se tak stane virtuálním operátorem a svým zákazníkům nabídne komplexní služby mobilního i pevného volání v rámci předplacené služby ha-loo.

V OC Forum Nová Karolina je nový Land Rover za pětistovku!

3. května 2013, 0:00

OC Forum Nová Karolina připravilo pro své zákazníky soutěž o nový vůz Land Rover. Zájemcům k účasti v soutěži o luxusní vůz stačí nákup v jakékoli obchodní jednotce OC Forum Nová Karolina, a to v hodnotě 500 korun. Soutěž potrvá až do 16. června a o týden později pak bude slavnostně vyhlášen vítěz soutěže.

Labutí jezero se vrací do Ostravy

2. května 2013, 0:00

Nejslavnější klasický balet v novém nastudování chystá premiéru na 2. května.

Koncert v ČRO 7.5.2013 v 19,00

2. května 2013, 0:00

Poslední koncert sezóny Cyklu komorních koncertů v Českém rozhlase Ostrava zazní v úterý 7. května 2013, kde od 19:00 hodin vystoupí francouzský saxofonista Philippe Portejoie spolu s klavíristkou Frédérique Lagarde.

Regionální potravina 2013

1. května 2013, 0:00

Čtvrtý ročník soutěže o prestižní značku „Regionální potravina Moravskoslezského kraje" byl zahájen.

V květnu zavítá Janáčkova filharmonie Ostrava do Drážďan

1. května 2013, 0:00

Ostravský symfonický orchestr se v Drážďanech představí v rámci Dresdner Festspiele 12. května ve 20 hodin v drážďanském Kreuzkirche.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Více