Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Burza práce a rekvalifikací

18. dubna 2013, 10:10

Burza práce a rekvalifikací se koná 23. dubna 2013 od 10:00 do 18:00 hod. v DTO CZ.

Předběžné opatření zrušeno: Národní divadlo moravskoslezské má zpátky Filipa!

16. dubna 2013, 0:00

F.lipa na jevišti Národního divadla moravskoslezského vystřídá opět Filip.

Ostravská huť ArcelorMittal uzavřela smlouvu o spolupráci s VŠB-TUO. Vysoká škola získá milion nejen na vědu

12. dubna 2013, 0:00

Vysoká škola báňská - Technická univerzita v Ostravě (VŠB-TUO) a společnost ArcelorMittal Ostrava se i pro letošní rok dohodly na spolupráci v oblasti vědy a výzkumu. Mimo to ostravská huť podpoří také konferenční a publikační činnost školy a ocení nejlepší diplomové práce finančním příspěvkem. Vysoká škola obdrží od huti pro letošní rok finanční podporu milion korun. Oba subjekty tím navazují na předchozí mnohaletou úspěšnou spolupráci.

ArcelorMittal Ostrava snížila své roční emise prachu na historické minimum

12. dubna 2013, 0:00

V roce 2012 odprášila huť ArcelorMittal Ostrava o dalších 85 tun prachu. Snížila tím svůj dopad na životní prostředí na historické minimum 584 tun, což představuje třetinovou hodnotu oproti stavu před deseti lety, kdy skupina ArcelorMittal do hutě vstoupila. Na další ekologické investice chce využít evropské dotace určené pro ekologizaci průmyslu. Plánované ekologické investice v celkové hodnotě přes 2,6 miliardy korun sníží emise prachu, oxidů dusíku a přispějí také ke zlepšení pracovního prostředí. Největší investici představuje denitrifikace energetiky a odprášení aglomerace Jih.

Nová, 95. sezóna v NDM bude gala: slibuje slavná jména, české i světové premiéry a zájezd do Paříže!

12. dubna 2013, 0:00

WAGNER GALA, TO NEJLEPŠÍ Z ČESKÉ OPERY!, BALET GALA, Jiří Kylián, Zuzana Lapčíková, Iva Bittová, Eva Urbanová, nová hra o Hlučínsku, slavná Evita - to jsou jen některá ze jmen a událostí nadcházející sezóny v NDM.

Kytice Pavel Helebrand

12. dubna 2013, 0:00

Ilona Kučerová uvádí hudební divadlo podle Karla Jaromíra Erbena. Sóla bude zpívat Patricie Janečková, vítězka soutěže Talentmanie 2010.

Na koncertu Jeunesses musicales zazní akordeon

12. dubna 2013, 0:00

Závěrečný koncert cyklu Jeunesses musicales Janáčkovy filharmonie, který se uskuteční 18. 4. od 18 hodin ve společenském sále DKMO, kromě tradičních sólových nástrojů nabídne i jeden ne zcela běžný.

Ostravský majáles nabídne inovace

11. dubna 2013, 0:00

Ve středu 24. dubna ožije Dolní oblast Vítkovice největším studentským svátkem roku - Majálesem Ostrava 2013. Hudební festival zorganizovaný Stavovskou unií studentů Ostrava, za podpory VŠB-TUO, Ostravské univerzity, statutárního města Ostravy a České studentské unie, bude odkazovat na probíhající projekt sbližování ostravských univerzit, nabídne návštěvníkům čtyři hudební scény, zajímavé doprovodné akce, moderní mobilní aplikaci, ale i kvalitní slevové kupony na občerstvení a nákup v OC Forum Nová Karolina.

Osvětlené přechody uleví chodcům i řidičům

10. dubna 2013, 0:00

Na přechodech pro chodce loni zahynulo 35 lidí. Kvalitní osvětlení může snížit počet těchto úmrtí na třetinu. Společnost ČEZ se proto rozhodla instalovat na nebezpečné přechody osvětlení. O tom, které přechody je potřeba osvětlit, rozhodne veřejnost v projektu Vaše volba 2013.

V Malenovicích se bude bezpečnost skloňovat ve všech pádech!

10. dubna 2013, 0:00

Odborníci na bezpečnost z celé České republiky, ale i ze zahraničí se sjedou ve dnech 11. a 12. dubna 2013 v horském hotelu Bezruč v Malenovicích. Uskuteční se zde již 12. ročník tradiční mezinárodní konference „Bezpečnost elektrických zařízení a ochrana zdraví zaměstnanců, se zaměřením na rizika nebezpečí výbuchu, požáru a prevence".

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Více