Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V ZŠ ve Zborovicích vyměnili křídu a tabuli za technologie 21. století

19. dubna 2012, 0:00

Základní škola Zborovice na Kroměřížsku proměnila učebnu fyziky z 80. let minulého století v moderní laboratoř. Nové vybavení dnes poprvé slavnostně představila žákům i dalším hostům. Díky novým měřicím soupravám se budou děti lépe a snadněji seznamovat s fyzikálními jevy a veličinami jako je tlak, teplota, magnetické pole, a také lépe pochopí zákonitosti v oblasti chemie.

Poplatky pro znečišťovatele ovzduší

18. dubna 2012, 0:00

Ostravským radním se nelíbí novela zákona o ochraně ovzduší, kterou schválili poslanci. podle ní by totiž už znečišťovatelé nemuseli platit. Vedení města proto vyzvalo poslance a senátory napříč politickým spektrem, aby toto ustanovení nerušili.

Nadace ČEZ podpořila Havířovskou olympiádu

17. dubna 2012, 0:00

Školní liga v minibasketbalu „Basket pro radost" vyvrcholila Havířovskou olympiádou, které se zúčastnilo stotřicet dětí z osmi základních škol. Na tento projekt přispěla osmdesáti tisíci korun Nadace ČEZ.

ČPZP oslavila se svou sloní kmotřenkou Rashmi první narozeniny

16. dubna 2012, 10:09

Sloní samička Rashmi, která se před rokem narodila v ostravské zoologické zahradě, oslavila v sobotu 14. dubna 2012 své první narozeniny! Mezi gratulanty nemohla chybět Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP), která slůně loni v září slavnostně pokřtila indickým jménem Rashmi, což znamená paprsek.

13. dubna oslavil své čtyřicátiny herec Komorní scény Aréna, Marek Cisovský

16. dubna 2012, 0:00

Marek působí v Aréně od jejího prvopočátku, od roku 1991, kdy jako syn zakladatele tohoto divadla, Pavla Cisovského, byl svým otcem osloven na spolupráci s tehdy nově se formující scénou a zůstal jí věrný 21 let. Za všechny ty roky odehrál desítky rolí, v současnosti jej můžete vidět např. jako Kabea v Bleše, Lojzu Bujoka v Brenpartiji, Laerta v Hamletovi nebo třeba v roli Prvního v inscenaci S nadějí, i bez ní.

Make-up série od LR Health & Beauty Systems

13. dubna 2012, 10:45

Pokud jste si ještě nevybrali kvalitní make-up, zkuste Krémový make-up od LR Health & Beauty Systems. Vydrží až 12 hodin, je mimořádně odolný, s matujícím efektem a obsahuje Sepilift DPHP. Vypíná pokožku, ale zachovává její elasticitu. Mikroskopické pigmenty reagující na světlo vyhlazují vrásky.

Politický hon na průmysl 2/10

13. dubna 2012, 0:00

Trápí Vás vysoké ceny plynu? Musíte teplo ve Vašem domě řešit spalováním nekvalitního paliva? Nedá se na vesnici během zimních večerů otevřít okno? Podívejme se spolu na aktuální stav daný našimi politickými špičkami. Bude se nám ale bez průmyslu lépe "dýchat"? Znečištěné ovzduší, jako politická kariéra a lákavé téma pro média.

Trenažéry terénních situací

13. dubna 2012, 0:00

Studenti oboru společenská patologie a logistika terénních rizikových situací a oboru zdravotnický záchranář budou k nácviku dovedností používat takzvané trenažéry terénních situací, které simulují například dopravní havárii nebo situaci trestného činu.

Společnost ČEZ otevřela první veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily na Moravě.

11. dubna 2012, 0:00

Společnost ČEZ otevřela první veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily na Moravě. Ostrava se tak stala dalším českým městem, ve kterém mohou provozovatelé elektromobilů pohodlně dobít baterie vozidel.

Alsenta s.r.o. pomůže s hledáním odběratelů

10. dubna 2012, 0:00

Jistě víte, že úkolem každé fungující firmy je nabízení svých služeb budoucím odběratelům, v nejlepším případě pak na pravidelnou a dlouhodobou spolupráci. Společnost Alsenta s.r.o. nabízí služby veřejné zakázky a unikátní b2bpoptávky, které mohou firmám pomoci v hledání budoucích odběratelů a zabezpečit tak využití pracovních strojů, či sil.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více