Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Navštivte květnový Frýdecko-Místecký veletrh

15. května 2012, 0:00

VI. ročník Frýdecko-Místeckého veletrhu nabídne mnoho inspirativního pro všechny, kteří uvažují o stavbě nového domu nebo chtějí zahájit opravy, rekonstrukce či modernizace bydlení, ale také pro všechny, kteří se chtějí pobavit.

Pozornost energetiků zaměřena na oblast Valašska

14. května 2012, 0:00

Energetici ukončili významné investiční akce, které podstatně zlepší kvalitu a spolehlivost dodávek energie v oblasti Kelčska a ve Valašském Meziříčí. Pomalu finišuje i realizace projektu, jehož stěžejní částí je nahradit v převážné části údolí Vsetínské Bečvy původní jedno vedení vysokého napětí dvěma samostatnými linkami.

Státní podnik Povodí Odry zpřísní kontroly na přehradách

14. května 2012, 0:00

Na základě dosavadních zkušeností s chováním některých návštěvníků přehrad ve správě státního podniku Povodí Odry připravil tento podnik zpřísnění kontrol neoprávněného využívání pozemků okolo vodních nádrží Morávka, Šance, Kružberk, Slezská Harta, Těrlicko, Žermanice, Olešná a Baška. Kontroly budou probíhat za účasti pracovníků bezpečnostní agentury.

Vonné látky bez alergenů - dětská kosmetika od LR

13. května 2012, 10:00

LR Health & Beauty Systems nabízí dětskou kosmetiku pro přirozené čištění  a péči pro dětskou pokožku, zvláště citlivou. Kosmetika obsahuje parfémované oleje, obsažené jsou látky bez alergenů. Vyzkoušet můžete Aloe Vera Baby Sérii.

Náves Citova krášlí nová zeleň

11. května 2012, 0:00

Citov na Olomoucku se stal jednou z mnoha obcí, které využily grantové řízení Nadace ČEZ „Stromy 2011".

Nadace OKD přispěla na sérii seminářů pro neziskové organizace

11. května 2012, 0:00

Občanské sdružení Edukana ve spolupráci s Nadací OKD připravila sérii seminářů pro neziskové organizace. Další seminář byly zaměřeny na vyhledávání zdrojů, přípravu projektů a marketing neziskových organizací.

Nechejte si zkontrolov​at kůži! Avion a FNO společně proti melanomu!

10. května 2012, 0:00

Ve čtvrtek 10. května se v Avion Shopping Parku v Ostravě otevřou mobilní vyšetřovací ambulance a každý návštěvník si zde v rámci akce Stan proti melanomu, která proběhne Praze i v Brně, bude moci nechat preventivně zkontrolovat kůži.

Citov krášlí 85 nových stromů

9. května 2012, 0:00

Dnes v 18.00 hodin „přivítají" obyvatelé Citova v Olomouckém kraji nově vysazené stromy, které ozdobí náves obce a sníží prašnost. Stromořadí bude veřejnosti představeno při příležitosti oslav konce 2. světové války. Na zeleň přispěla Nadace ČEZ.

Konference pro organizace města Ostravy na téma Systém sdružených nákupů

8. května 2012, 0:00

V ostravském domě kultury Akord proběhl už třetí ročník konference pro organizace města v rámci projektu Systému sdruženého nákupu. Letošním tématem byla evidence a nákupy přes Nákupní portál města Ostrava.

Velká cena Ostravy v plavání

7. května 2012, 0:27

Na krytém bazénu Sareza v Ostravě - Porubě proběhl už 19. ročník Velké ceny Ostravy.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více