Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Novým zvonům pro Svatý Hostýn požehnal olomoucký arcibiskup

7. května 2012, 0:00

Od 2. světové války chybělo hostýnské bazilice na Kroměřížsku sedm zvonů. Nyní je odlili v německém Pasově a první květnovou neděli jim při bohoslužbě požehnal olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Během slavnostního odhalení nových zvonů si návštěvníci mohli prohlédnout i poutní místo Svatý Hostýn. Nadace ČEZ přispěla na nové zvony částkou půl milionu korun.

Nadace OKD přispívá ke vzdělávání neziskových organizací

4. května 2012, 0:00

Občanské sdružení Edukana ve spolupráci s Nadací OKD připravila sérii seminářů pro neziskové organizace. První ze seminářů byl zaměřen na komunikační a prezentační dovednosti včetně efektivní komunikace s médii.

JEVGENIJ PLJUŠČENKO - PÁN LEDU 2012

4. května 2012, 0:00

JEVGENIJ PLJUŠČENSKO, úřadující olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa a sedminásobný evropský šampión představí své grandiózní umění ve zcela nové prestižní ledové show - PÁN LEDU 2012.

Hýčkání těla i duše - Luxury Spa od LR Health & Beauty Systems

27. dubna 2012, 20:17

Máte chuť na luxusní mléčnou olejovou lázeň. Zkuste produkty od LR Health & Beauty Systems. Série Luxury Spa obsahuje: Luxusní olejový tělový peeling, uvolňující balzám a mléčnou lázeň. V mléčné lázni je obsažen marulový olej, baobab, ovoce chlebovníku - dodává hydrataci a přírodní sojový olej, který vyživuje pokožku.

Za Zdravím do hor s Revírní bratrskou pokladnou zdravotní pojišťovnou

27. dubna 2012, 6:17

Revírní bratrská pokladna pro své pojištěnce letos už po osmé pořádá akci s názvem Za zdravím do hor, letos také v nově zařazeném Hotelu Odra na Ostravici.

Společný projekt města Bohumín a Skupiny ČEZ získal ocenění

27. dubna 2012, 0:00

„Vyvedení tepla z elektrárny Dětmarovice a nová soustava zásobování teplem v Bohumíně" je projekt Skupiny ČEZ a města Bohumín, který zabodoval v anketě Teplárenského sdružení Projekt desetiletí. Jako jediný byl oceněn odborníky v energetice, novináři i veřejností.

Žofínské fórum na téma Rozpočtový výhled ČR do roku 2014

25. dubna 2012, 0:00

Dne 17. dubna se na Žofíně uskutečnilo další Žofínské fórum na velmi důležité téma. Rozpočtový výhled České republiky do roku 2014.  

Skupina Vítkovice Machinery Group otevřela v Polsku linku na výrobu ocelových lahví

24. dubna 2012, 0:00

Skupina Vítkovice Machinery Group uvedla v polském Sosnovci do provozu moderní linku k výrobě ultralehkých ocelových lahví v hodnotě 1 miliardy korun. Ta tak rozšířila kapacity polské dceřiné společnosti Vítkovice Milmet.

E-aukce na plyn a elektřinu v Ostravě

24. dubna 2012, 0:00

Slavnostní sál ostravského magistrátu, kde se zpravidla schází městské zastupitelstvo, se stal hostitelem velmi důležité události. Ostrava už po páté soutěžila v elektronické aukci ceny elektřiny a plynu pro městské organizace. Ty už teď ví, za kolik budou nakupovat energie v roce 2013. A vědí, že ušetří.

ČEZ investuje do větší kapacity sítí na Olomoucku

20. dubna 2012, 0:00

Energetici pokračují ve snaze posílit své sítě na Olomoucku a realizují komplexní obnovu původního vedení velmi vysokého napětí na trase Dluhonice - Hodolany. Stěžejní částí projektu je výstavba vedení s výrazně vyšší přenosovou kapacitou, které umožní jak pokrýt rostoucí požadavky na odběry, tak zvýšit kvalitu dodávky energie stávajícím zákazníkům. Akce bude ukončena už v závěru tohoto roku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více