Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hypoteční banka se spojila s projektem slavné vily v Ostravě

7. prosince 2011, 0:00

Historie rodinného bydlení vepsaná do zajímavých staveb Ostravska se stala důvodem pro spojení Hypoteční banky s protagonisty projektu Slavné vily Čech, Moravy a Slezska.

Počítačové firmy loví schopné studenty pro vývoj softwaru

6. prosince 2011, 0:00

Sdružení pro rozvoj informačních technologií, které pod názvem IT Cluster působí v Ostravě, zahrnuje už 14 tisíc odborníků, přesto hledá nové talenty. Teď mezi studenty VŠB-TU.

Absolventi VŠB - Technické univerzity Ostrava jsou žádaní

6. prosince 2011, 0:00

Technické vzdělávání se vyplácí a techniků je na trhu práce málo. Potvrdila to statistická data. Výzkum, který si objednala VŠB-Technická univerzita, přinesl přesvědčivé výsledky.

Čerstvé živé ryby v prodejnách Povodí Odry

5. prosince 2011, 3:27

Nabízíme čerstvé živé ryby nejen na vánoční stůl. Můžete si vybrat v síti prodejen Povodí Odry v Krnově, Opavě a Žermanicích.

Projekty IT Clusteru oslovují studenty i odborníky

5. prosince 2011, 0:00

Sdružení IT Cluster, které je vůdčí silou výzkumu a vývoje informačních a komunikačních technologií v Moravskoslezském kraji, představilo 8. března 2011 své aktivity na veletrhu Kariéra PLUS vysokoškolským studentům i odborníkům z řad vystavovatelů.

Nový projekt sdružení IT Cluster pomůže zachraňovat životy

5. prosince 2011, 0:00

Odborníci ze sdružení počítačových expertů IT Cluster vyvinuli programy, které zrychlí lokalizaci volajících na tísňové linky. Zatímco dnes musí operátoři při zaměřování hovorů z mobilních telefonů pracovat s odchylkou v řádech stovek metrů až kilometrů, která zásah často brzdí o cenné minuty, již brzy by podobné obtíže díky novému softwaru mohly být minulostí.

Hejtman předával certifikáty zástupcům sedmi divů kraje

2. prosince 2011, 0:00

Hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík předal zástupcům sedmi nejúspěšnějších v anketě Sedm divů Olomouckého kraje certifikáty.

Perly všech barev a srdíčkové sety šperků pod Vaším stromečkem

1. prosince 2011, 10:00

Pokud ještě nemáte vybraného Ježíška pro sebe nebo své blízké, můžete se podívat na typy šperků od LR Health & Beauty Systems. Perly všech barev nebo srdíčkový set jistě potěší každou ženu. Krásně se s barevnými perlami ladí barevné punčochy nebo rtěnky i laky na nehty. Ale o tom zase příště.

Jak hydratovat pokožku nohou?

1. prosince 2011, 1:00

Nedávno jsem Vám představila povedený projekt ÚlevaProNohy.cz, který přináší zajímavé články a hlavně produkty pro naše nohy. Také jsem Vám slíbila, že postupně vyzkouším různé ortopedické vložky i polovložky a napíšu, zda nějak ulevily mým nohám nebo ne. Jako první jsem vyzkoušela vložky Tummy s žirafím potiskem.

Jesličky svatého Františka v kostele sv. Václava v Ostravě 2011

1. prosince 2011, 0:00

Vánoční hra Jesličky svatého Františka se stala tradiční součástí ostravských Vánoc, v letošním roce ji mohou diváci zhlédnout již po sedmé. V inscenaci účinkují děti i dospělí a je určena obecenstvu od pěti až do sta let. Přijďte se podívat 20.12. v 18 hodin a 26.12. ve 14 hodin.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více