Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Region pro sebe, Vánoční koncert Sdružení pro rozvoj MSK

19. prosince 2011, 4:06

Region pro sebe - to je název vánočního koncertu, který uspořádalo Sdružení pro rozvoj MS kraje 14. prosince v hotelu Imperial v Ostravě. Tato akce je bezesporu tradiční, letos se konal už její 12. ročník. Součástí koncertu je ale kromě zajímavých a milých hudebních hostů také vyhlášení a ocenění firem a institucí, kterým se uplynulém roce nejlépe dařilo.  

Díky projektu Nadace ČEZ byly obdarovány chráněné dílny

19. prosince 2011, 0:00

Už v roce 2007 vznikl díky nápadu zaměstnanců Skupiny ČEZ projekt s názvem Plníme přání. Na rozdíl od ostatních dárcovských aktivit Nadace ČEZ je tento projekt z části dotován právě samotnými zaměstnanci ČEZ.

Maltézská pomoc získala od Nadace ČEZ milionovou podporu

19. prosince 2011, 0:00

Klienti neziskové organizace Maltézská pomoc se těší z příjemných změn. Tři projekty, které Nadace ČEZ podpořila celkovou částkou 1 milion korun, pomáhají dopravovat postižené děti do škol, začleňují osamělé seniory i lidi s tělesným postižením do společenských aktivit a usnadňují život sociálně znevýhodněným rodinám. Jedno z center Maltézské pomoci se nachází i ve městě Olomouc.

Sdružení a komora ocenily na vánočním koncertě Petru Kvitovou a firmy i instituce za přínos pro region a jeho zviditelnění

16. prosince 2011, 10:24

Tenistka Petra Kvitová, firmy Pars Komponenty a Třinecké železárny, dále Střední průmyslová škola Karviná, Statutární město Havířov a Unihost, jako organizátor Gastro festivalu, to jsou lidé, firmy a instituce, které vybrali představitelé Sdružení pro rozvoj MSK a Krajské hospodářské komory MSK jako ty, jež pomáhají zviditelnit a rozvíjet region.

Dárkové kazety s kosmetikou, parfémy nebo zkuste Luxury Spa

16. prosince 2011, 0:00

Stále tápete, co letos nadělit. Zkuste kosmetické balíčky od LR. Mají nabídku pro ženy i muže a myslím, že si příjde každý na své. Tip Móda jako umění.cz - Luxury Spa doplněné o vonné soli, vonná série Beauty Diamonds nebo od Heidi Klum. Celá série kosmetiky s Nanogold Silk-Seide nebo všechny vůně Zoufalých manželek v jedné kazetě.

Plníme přání aneb předvánoční nadílka pro severomoravské chráněné dílny

15. prosince 2011, 13:08

Zástupci pěti neziskových organizací převzali 15. prosince šek symbolizující společný dar zaměstnanců Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ udělený v rámci projektu Plníme přání. Předvánoční nadílka pro severomoravské chráněné dílny proběhla při příležitosti vánočního trhu v ostravské pobočce Skupiny ČEZ. Do konce letošního roku bude takto obdarováno celkem 30 pracovišť z celé České republiky. Rozdělí se mezi ně téměř milion korun.

S ponožkami značky Moravec budou vaše nohy v teple a pohodlí

15. prosince 2011, 6:27

Je vám stále zima na nohy? Nacházíte po pár nošení na ponožkách díry? Tohle se vám s kvalitními ponožkami zn. Moravec nestane. Prvotřídní ponožky české výroby s mnohaletou tradicí zaručují, že vaše nohy zůstanou v teple a pohodlí.

Hlučín zkrášlí díky Nadaci ČEZ nová alej

13. prosince 2011, 17:33

V moravskoslezském městě Hlučín vznikla alej třiceti hrušní. Dřeviny, které město nechalo vysadit minulý týden, oživí Severní ulici na místním sídlišti. Na pořízení nové zeleně přispěla Nadace ČEZ v rámci projektu Stromy 2011 částkou 120 tisíc korun.

Ve frýdecké nemocnici vypouštěli balónky s vánočním přáním

13. prosince 2011, 17:32

Letos již podruhé se nemocnice ve Frýdku-Místku připojila k projektu Český Ježíšek. V pátek 9. prosince si mohl každý, kdo měl zájem, vzít ve vestibulu balónek s přáníčkem a společně jej pak vypustit spolu s ostatními před hlavní budovou nemocnice.

Vánoční inscenace Půjdem spolu do Betléma v Divadle loutek Ostrava těší malé i velké diváky již dvaadvacátou sezónu!

13. prosince 2011, 13:00

V předvánočním čase navštíví toto vtipné a zpěvné představení podle starých lidových vánočních her z Valašska mnoho dětí v rámci dopoledních školních představení. V neděli 11.12. viděli diváci v Divadle loutek její jubilejní 700. reprízu! V historii ostravských divadel je to ojedinělá skutečnost.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více