Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Elektrárnu Dětmarovice si loni prohlédl rekordní počet zájemců

18. ledna 2012, 0:00

Loňskou bilanci návštěvnosti má za sebou Elektrárna Dětmarovice, jediný černouhelný zdroj Skupiny ČEZ v ČR. Vyplývá z ní, že o seznámení se s klasickou energetikou roste zájem. Zatímco za rok 2010 si elektrárnu prohlédlo přes 2 300 návštěvníků, v loňském roce jich bylo rekordních více než 3 500.

Léčebna dlouhodobě nemocných ve Frýdku-Místku má nový výtah

16. ledna 2012, 17:50

Dárcovské aktivity Nadace ČEZ opravdu neznají hranice a když je potřeba pomoci mimo vyhlášené grantové programy, nadace to udělá. Svědčí o tom i nový výtah, který začali využívat pacienti, ale i zaměstnanci a návštěvníci léčebny dlouhodobě nemocných ve Frýdku-Místku.

Hudební soutěž Skupiny ČEZ s názvem „Elektrika je cool" půjde do finále

16. ledna 2012, 0:00

Dvacet kapel ze střední a severní Moravy soutěží o den s hudebními hvězdami. Do hudební soutěže „Elektrika je cool", ve které studenti technických oborů ukázali co v nich je, se přihlásilo 68 kapel z celé ČR.

Školy z celé České republiky se mohou stát bezbariérovými díky grantu Oranžové schody

12. ledna 2012, 0:00

Integrace handicapovaných dětí do běžného vyučování u nás stále není samozřejmostí. Můžou za to architektonické bariéry na většině základních a středních škol. Projekt Oranžové schody se je snaží odstranit. Pomohl již patnácti školám a v letošním roce přibydou další. O peníze na schodišťové plošiny, schodolezy a výtahy mohou žádat všechny základní, střední a vyšší odborné školy. Žádosti přijímá Nadace ČEZ do 29. 2. 2012.  

Díky Nadaci ČEZ se pacienti sester Boromejek ve Frýdku-Místku dočkali nového výtahu

11. ledna 2012, 12:21

V léčebně dlouhodobě nemocných ve Frýdku-Místku, která patří řádu Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, byl včera vpodvečer slavnostně posvěcen nový lůžkový výtah. Na jeho pořízení přispěla Nadace ČEZ částkou bezmála 1,7 milionu korun.

Den otevřených dveří na karvinské fakultě

10. ledna 2012, 15:14

Máte zájem o studium na Vysoké škole, ale stále nevíte kterou si vybrat? Zvažujete studium ekonomického směru. Přijďte se zúčastnit Dne otevřených dveří, který Slezská Univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné pořádá ve čtvrtek 12. ledna 2012 od 9.00 hodin.

Desítky firem a institucí podpořily evropský projekt BATCo

10. ledna 2012, 0:00

Téměř šedesát firem a institucí z Moravy a Slezska podpořilo evropský projekt BATCo- Baltic-Adriatic Transport Cooperation, na kterém se za Česko podílí Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. V projektu vidí možnost užší spolupráce s partnery ze zahraničí i snazší prosazení společných plánů a aktivit zejména v oblasti logistiky. Právě cílem projektu je pomoci hospodářskému rozvoji regionů na ose od Baltského moře po Jadran, a to především zkvalitněním dopravní infrastruktury a dopravy s důrazem na ekologii a zlepšení mezinárodní spolupráce.

Zbývá 22 dní na podání grantu Nadace ČEZ Oranžové hřiště

9. ledna 2012, 0:00

Obce a města mají do 31. ledna 2012 příležitost zapojit se do projektu Oranžová hřiště a získat tak na výstavbu dětských či sportovních hřišť příspěvek až 1 milion korun. Nadace ČEZ podpořila v rámci České republiky výstavbu již 185 Oranžových hřišť za více než 233 milionů korun.

Nadační fond EVRAZ rozdělil téměř devět milionů korun

6. ledna 2012, 0:00

Nadační fond EVRAZ podporuje už dlouhých pět let Moravskoslezský region, jehož je součástí. Stejně tomu bylo i v roce 2011, kdy do fondu přišlo 149 žádostí o podporu. Správní rada z nich vybrala šedesátku úspěšných projektů, mezi které rozdělila celkem 8,9 milionů korun.

Skupina ČEZ generálním partnerem matematické a fyzikální olympiády

6. ledna 2012, 0:00

Na základních a středních školách letos probíhá již 61. ročník matematické a 53. ročník fyzikální olympiády. Žáci, kteří se probojují do celostátního finále, mají příležitost reprezentovat ČR v mezinárodní konkurenci a získat finanční odměnu určenou na další vzdělávání. Nejlepší mladé matematiky a fyziky podporuje již druhým rokem Skupina ČEZ, generální partner obou soutěží.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více