Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Do Nemocnice ve Frýdku-Místku přišel čert i Mikuláš

12. prosince 2011, 6:50

Za malými i většími pacienty dětského oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku přišel včera Mikuláš doprovázený čerty a anděly. Za básničku či písničku rozdával dětem balíčky s ovocem a sladkostmi a drobné dárky.

ČEZ posiluje distribuční soustavu v údolí Vsetínské Bečvy

12. prosince 2011, 6:24

V těchto dnech finišuje nejrozsáhlejší etapa realizace projektu, jehož cílem je nahradit v převážné části údolí původní jedno vedení vysokého napětí dvěma samostatnými linkami. Cílem je zajistit větší spolehlivost dodávek, zvýšit přenosovou schopnost vedení a výrazně omezit odstávky vyvolané plánovanou údržbou zařízení. Vzhledem k technické náročnosti je akce rozdělena do několika etap.

Díky Nadaci ČEZ má základní škola v Dětmarovicích moderní učebnu

9. prosince 2011, 0:00

Další moderní učebnou fyziky se mohou pochlubit v dětmarovické základní škole. Díky daru Nadace ČEZ totiž mohli vybavit třídu tak, aby se i technické předměty staly pro děti zajímavé a oblíbené.

Terminál v Ostravě-Paskově prošel modernizací a rozšířením

9. prosince 2011, 0:00

První fáze modernizace nezávislého otevřeného terminálu kombinované dopravy v Ostravě-Paskově je dokončena. Za 30 milionů korun, které do této etapy přestavby investovala dopravní skupina AWT, dostalo překladiště nové koleje, železniční přejezd a zpevnění části manipulační plochy včetně zámkové dlažby.

Superpočítač IT4I pomůže vědcům k objevům i záchraně životů

8. prosince 2011, 0:00

Superpočítač a špičkové centrum výzkumu informačních technologií IT4Innovations už začíná, za zhruba dvě miliardy, vyrůstat v Ostravě. Bude posilou pro vědce, výzkumníky i průmysl.

Dětmarovičtí školáci mají díky Nadaci ČEZ novou učebnu

8. prosince 2011, 0:00

Proměnit vodu v led, zapojit elektrický obvod se zvonkem a řadu dalších pokusů z fyziky si mohou ode dneška vyzkoušet žáci Základní školy v Dětmarovicích. Hodiny přírodních věd jim totiž zpestří moderně vybavená Oranžová učebna, na kterou přispěla Nadace ČEZ.

Pěstěné nehty musí být ozdobou každé ruky

7. prosince 2011, 9:00

Jaké barvy laků na nehty si vybrat pro letošní zimu? Kombinace odstínů laků, rtěnek nebo i očních stínů, případně tip na celý balíček péče o nehty najdete u LR Health & Beauty Systems. A samozřejmě šablonu půlměsíc i různé odstíny laků pro francouzskou manikúru. Stejně tak pilníky, leštiče nehtů a další potřebné produkty pro krásné ruce.

Ceny SmVaK pro rok 2012 zůstávají mezi nejnižšími v ČR

7. prosince 2011, 0:00

Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava oznámily ceny vodného a stočného pro rok 2012. Promítá se do nich vládou zvýšená sazba DPH, přesto budou nižší než v mnoha krajích ČR.

Dlouhé stráně jsou divem Olomouckého kraje číslo jedna

7. prosince 2011, 0:00

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně v Jeseníkách zvítězila v anketě Sedm divů Olomouckého kraje. Tuto anketu vyhlásil krajský úřad a hned první ročník je velmi úspěšný. Vyplývá to s vysokého počtu hlasujících. Do ankety mohli lidé přidat svůj hlas pouze prostřednictvím internetu.

Společnost AUTO Heller uspořádala další ročník akce Moderní žena

7. prosince 2011, 0:00

V showroomu Audi společnosti Auto Heller v Ostravě bylo v sobotu mimořádně rušno. Vedení autosalonu totiž uspořádalo pro své klienty další ročník oblíbené akce „Moderní žena." Z názvu je patrné, že tentokrát musela auta trošku stranou a výstavní prostory patřily především ženám.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více