Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Představitelé krajů z příhraničí Česka, Polska a Slovenska jednají na konferenci IFO o spolupráci

13. října 2010, 0:00

Moravskoslezský kraj se má stát s dalšími třemi regiony v příhraničí součástí založení Evropského seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) TRITIA. Smyslem vzniku ESÚS je zjednodušit přeshraniční spolupráci i společně čerpat peníze z evropských fondů.

Představitelé krajů na konferenci IFO vyřešili poslední překážky k založení ESÚS TRITIA

13. října 2010, 0:00

V případě hladkého průběhu všech schvalovacích procesů by seskupení TRITIA se sekretariátem v Českém Těšíně mohlo být založeno na počátku roku 2011. Jeho smyslem vzniku je zjednodušit přeshraniční spolupráci i společně čerpat peníze z evropských fondů.

Divadlo loutek Ostrava zkouší novou pohádku

13. října 2010, 0:00

Na jeviští Divadla loutek Ostrava se každý den odpoledne, po odehrání pohádek pro školy, zkouší inscenace Nevěsta pro hastrmana. Je to úplně nová pohádka s úplně novými písničkami známého ostravského muzikanta Nikose Engonidise. Bude určena dětem od šesti let.

Dům a byt 2010 - výstava pro Vaše lepší bydlení!

13. října 2010, 0:00

14. - 17. října 2010 Navštivte 8. ročník výstavy  Dům a byt s tématikou - STAVBA - NÁBYTEK - DEKORACE - ÚSPORA BYDLENÍ v pavilonu A na Výstavišti Černá louka Ostrava.

1. odborná konference DOPRAVA V KLIDU 2010

12. října 2010, 2:35

Řešení dopravy v klidu - parkování - bylo představeno z mnoha úhlů pohledu v rámci odborné konference 30. září 2010. Místem setkání bylo Konferenční centrum City Tower v Praze 4. Konference se zúčastnilo 70 odborníků jak z České republiky, tak ze Slovenska.

ČPZP poskytuje zdarma dětem jejich oblíbené vitamíny

11. října 2010, 5:43

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna myslí i na zdraví svých malých pojištěnců. Dětem ve věku od tří do 15 let včetně, kteří jsou zaregistrováni u ČPZP, nyní poskytuje zdarma jejich oblíbené vitamíny Marťánky. Zákonní zástupci dětí si mohou vitamíny vyzvednout na kterékoliv pobočce ČPZP.

Rozpočet pro všechny! Fórum 50 %, o.s.

11. října 2010, 0:00

Korupce a netransparentní hospodaření na různých úrovních politiky patří v současné době k evergreenům denního tisku. Lidé se málokdy zajímají o to, kam plynou peníze z obecních rozpočtů. O změnu tohoto stavu usiluje projekt Rozpočet pro všechny!

Zástupci cestovních kanceláří z Německa navštívili náš kraj

11. října 2010, 0:00

V rámci projektu Rozvoje cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji, podporovaném EU i krajským úřadem, přijeli do Ostravy počátkem října zástupci německých cestovních kanceláří.

Konference IFO se letos zaměří na spolupráci regionů v příhraničí

8. října 2010, 9:47

Jedenáctý ročník mezinárodní konference „Investment & Business Forum" 2010 (IFO), kterou pořádá Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, se letos zaměří na spolupráci příhraničních regionů v rámci „trianglu Česka, Polska a Slovenska", tedy Moravskoslezského kraje, Žilinského samosprávného kraje a Slezského a Opolského vojvodství.

Dalkia Česká republika snížila emise Elektrárny Třebovice

8. října 2010, 0:00

Energetická společnost Dalkia Česká republika a Statutární město Ostrava jsou dlouhodobými partnery. V rámci vzájemné dohody z prosince 2008 se Dalkia zavázala snížit emise na Ostravsku a v rekordně krátkém čase realizovala ekologický projekt v Elektrárně Třebovice.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více