Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Díky elektronické aukci ušetřil Královéhradecký kraj 13 milionů korun

28. října 2010, 0:00

Královéhradecký kraj bude mít v rozpočtu na příští rok 13 milionů, se kterými původně nepočítal. A to díky výběrovému řízení na dodávky zemního plynu, které se uskutečnilo v rámci systému CENTREs, a bylo završeno elektronickou aukcí. V ní se utkalo pět potencionálních dodavatelů plynu. Přestože aukce trvala jen něco přes půl hodiny, úspora je víc, než uspokojivá.

R&L Style Havířov zná podzimní trendy módy v OD Elan

27. října 2010, 6:18

Mám ráda neobvyklou módu. Změny a překvapení vítám i ve svém životě. A šatník k němu patří. Nedávno jsem Vám popsala své nákupy v Obchodním domě Elan Havířov. Navštívila jsem jej znovu, tentokrát jsem si vyhlídla R&L Style. Jak velkou přednost tohoto obchodu vidím v komplexnosti zboží.

Konference Budoucnost 2010

27. října 2010, 0:00

Odborné vzdělávání v regionu jde správným směrem. Shodli se na tom učitelé a odborníci, kteří se 19. října zúčastnili konference v Nové aule Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava.

Projekt EU "Školení je šance"

27. října 2010, 0:00

Společnost Mayr-Melnhof Holz Paskov se zapojila do projektu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR (MPSV) na podporu vzdělávání zaměstnanců, financovaného z fondů Evropské unie. Jeho název je „Školení je šance" a na pile v Paskově byl zahájen před půl rokem.

Salón Radky Witové z Havířova-kadeřnictví s nápadem

25. října 2010, 6:15

Nechceme se líbit proto, abychom se zavděčily mužům, chceme jen být spokojené samy se sebou. Pak tato spokojenost pohladí naši duši a okouzlí každého muže našeho srdce.

Dívka s pomeranči si přivezla z Polska dvě ceny!

25. října 2010, 0:00

Divadlo loutek Ostrava se v úterý 19. října zúčastnilo prvního z pěti mezinárodních loutkářských festivalů zapojených do evropského projektu „Létající festival - Rodina a děti v současné Evropě".

Zástupci cestovních kanceláří z Ruska navštívili náš kraj

19. října 2010, 0:00

Zástupci ruských cestovních kanceláří si přijeli prohlédnout turistické atrakce v našem kraji. Navštívili například zámek Raduň, lázně Karlova Studánka nebo golfový areál v Ostravici. V programu nemohla chybět ani návštěva Stodolní ulice.

8. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů byl oficiálně zahájen v Ostravě

19. října 2010, 0:00

V pátek 15. října byl oficiálně odstartován 8. ročník festivalu vernisáží unikátních panoramatických fotografií Libora Uhra z jeho výstupů na osmitisícovky v Himalájích a Karakorumu. V neděli se již rozběhl maraton filmových projekcí, které potrvají až do 26. října v kině Vesmír, klubu Atlantik a Hvězdárně a planetáriu J.Palisy.

MODENIKA - podzimní skvosty - Pietro Filipi., Yves Tanguy

19. října 2010, 0:00

Navštívila jsem obchod MODENIKA, který sídlí v Obchodním domě Elan v Havířově. Prodejnu však mají také v Ostravě na Nádražní ulici. Nabízejí značky jako Pietro Filipi, Alexandra, Yves Tanguy od společnosti IBC Brno,  Neige Noire, Rosenbaum a další skvělé značky.

První komunální vozidlo Piaggio Porter Tipper - ELECTRIC

18. října 2010, 0:00

Ostravská společnost I-Tec Czech, s r.o. uvádí na český trh první komunální vozidlo v kategorii N1. Vozidlo Piaggio Porter Tipper-ELECTRIC se speciální nástavbou pro svoz parkových košů, představí při příležitosti předání svému majiteli - Technické služby Opava, s.r.o. V rámci předání se bude konat tisková konference k elektrovozidlu.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více