Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nadace OKD ocenila nejlepší projekty, osobností se stal Pavel Kreml

3. listopadu 2010, 18:59

Nadace OKD ocenila ve středu večer v kompresorovně Hornického muzea nejlepší veřejně prospěšné projekty. Největší úspěch u porotců měla výstavba domu pro pěstounskou rodinu na Třinecku, mezinárodní folklórní festival v Horní Suché, originální zahrada pro hendikepované děti z Bohumínska a vzdělávání pracovníků prachatického hospice.

E-aukce na mobilního operátora v Jablonci nad Nisou. Úspora rekordních 80%

3. listopadu 2010, 0:00

Společnost eCENTRE opět posunula hranici možných úspor. V Jablonci nad Nisou připravila e-Aukci na mobilní telekomunikační služby pro městský úřad. Už před začátkem aukčního kola byly nabídky zajímavé, ale kam až nakonec cena klesla, předčilo všechna očekávání. Jablonecká radnice totiž v příštích dvou letech zaplatí téměř o 80 procent méně, než za stejné služby v uplynulém období.

Výstava ojedinělých dětských kreseb v ostravské Nové radnici

3. listopadu 2010, 0:00

Foyer ostravské Nové radnice hostí jedinečnou výstavu obrazů podpořených Nadačním fondem Evraz a korporátním projektem Evrazu, Milované děti. Tato výjimečná výstava přináší dvacet šest kreseb českých a ruských hendikepovaných dětí a mládeže a je k vidění do 16. listopadu.

Výlov rybníka Výtažník se setkal s velkým zájmem

3. listopadu 2010, 0:00

Státní podnik Povodí Odry pořádal ve čtvrtek 28. října tradiční výlov rybníka Výtažník v Krnově.

Společnost Distep zahájila topnou sezónu

2. listopadu 2010, 0:00

Společnost Distep, která ve Frýdku-Místku zajišťuje dodávky tepla, nedávno zahájila letošní topnou sezónu. Ve Frýdku-Místku nehrozí uprostřed zimy žádné havárie, které v jiných městech odřízly od tepla celá sídliště na několik týdnů.      

Festival outdoorových filmů ve Frenštátě pod Radhoštěm

2. listopadu 2010, 0:00

8. ročník Mezinárodního outdoorového festivalu probíhá od 7. října ve 24 městech České republiky. Filmové projekce budou probíhat až do 4. prosince, kdy v pražském kině Lucerna budou předány ceny vítězným snímkům. Jedním z míst, kde festival letos opět proběhne, je Frenštát pod Radhoštěm. Zde festival proběhne v místním kině v termínu od 4. do 7. listopadu.

V rámci projektu Revitalizace Olše dokončuje Třinec stavbu kanalizace

2. listopadu 2010, 0:00

Součástí projektu Revitalizace povodí Olše, který finančně podpořila Evropská unie a Státní fond životního prostředí ČR, je i město Třinec. V současné době je dílo provedeno z více než 90 %. V různých částech města v rámci projektu Revitalizace Olše dochází k rozšíření kanalizační sítě.

V Ostravě vznikne unikátní Svět techniky, jediný v ČR

2. listopadu 2010, 0:00

Jedinečné centrum pro popularizaci technických oborů a přírodních věd s názvem Svět techniky - Science and Technology Centrum má vyrůst v Ostravě. V roce 2014 se první návštěvníci budou mít možnost projít technickou historií regionu, ale především se podívat na perspektivy technických oborů i na to, jakým směrem jde věda třetího tisíciletí.

Rakovina tlustého střeva postihne ročně až 7800 Čechů! Nepodceňujte prevenci!

1. listopadu 2010, 0:00

V Moravskoslezském kraji ročně onemocní zhruba 900 lidí na zhoubný nádor tlustého střeva a konečníku. Přesto lidé prevenci podceňují! Všeobecné zdravotní pojišťovna hradí preventivní vyšetření pacientům nad 50 let.

Divadlo loutek Ostrava vás zve na pohádku Nevěsta pro hastrmana

29. října 2010, 12:47

Zajímá vás, co se může stát, když se zamiluje vodník? Pokud ano, nenechte si ujít novou pohádku Nevěsta pro hastrmana v Divadle loutek Ostrava.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více