Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Prvořadá je spolehlivost dodávky

24. listopadu 2010, 0:00

Moravskoslezský energetický klastr pokračuje v Projektu energetické úspory. Prof. Ing. Pavel Noskievič, CSc., předseda dozorčí rady Moravskoslezského energetického klastru, Výzkumné energetické centrum VŠB-TU Ostrava předkládá odbornou úvahu k problematice spolehlivosti dodávky energie.

Moravskoslezský energetický klastr - Projekt energetické úspory

18. listopadu 2010, 0:00

Kampaň „Energetické úspory" je zaměřená na vysvětlení základních energetických termínů a pojmů z oblasti teplárenství, usnadňujících zákazníkům orientaci ve vyjmenovaných oblastech. "Růst ceny energie, to je vlastně přírodní zákon," říká Prof. Ing. Pavel Noskievič, CSc. Výzkumné energetické centrum VŠB-TU Ostrava.

RPG zvýší nájem v roce 2011 maximálně o 7,50 Kč/m2

18. listopadu 2010, 0:00

Společnost RPG Byty oznámila, jaké navýšení doposud regulovaného nájemného navrhne svým nájemníkům pro rok 2011 a pro nejbližší střednědobé období. Konkrétní návrhy pro jednotlivé nájemníky se mohou lišit podle lokality i kvality bytu, maximální navýšení navrhované pro rok 2011 však bude činit pouze 7,50 Kč/m2.

Vzdělávání? In je znát jazyk, umět řídit svůj čas a ovládat se

17. listopadu 2010, 12:49

Sdružení počítačových expertů IT Cluster se vedle svých oborových rolí řadí také k významným „vzdělávacím institucím". V současné době se díky tomu školí a zdokonaluje téměř stovka počítačových odborníků, manažerů, obchodníků a dalších zaměstnanců členských firem IT Clusteru.

Na Vysoké škole podnikání proběhla inaugurace nového rektora

16. listopadu 2010, 11:44

V pátek, 12. listopadu, proběhla za účasti mnoha vzácných hostů inaugurace nového rektora soukromé Vysoké školy podnikání v Ostravě, docenta Vladimíra Krajčíka, který se tímto aktem oficiálně ujal své funkce.

Festival outdoorových filmů ve Frýdku-Místku

16. listopadu 2010, 0:00

8. ročník Mezinárodního outdoorového festivalu probíhá od 7. října ve 24 městech České republiky. Filmové projekce budou probíhat až do 4. prosince, kdy v pražském kině Lucerna budou předány ceny vítězným snímkům. Jedním z míst, kde festival letos opět proběhne, je Frýdek-Místek. Zde festival proběhne v kinosále v termínu od 18. do 21. listopadu.

Konference Evropské příležitosti regionu 2010

15. listopadu 2010, 0:00

Diskuze o evropských dotacích ovládla konferenci Evropské příležitosti regionu. Probíraly se tady aktuální a ožehavé otázky, jako například odebrání státního příspěvku ve výši 7,5 % na financování regionálních projektů.

6. ročník mezinárodní konference e-biz forum

12. listopadu 2010, 0:00

Společnost Nar marketing přišla před deseti lety na trh s e-aukčním softwarem pro e-biz, který napomáhá firmám při nákupu různých komodit pomocí elektronických aukcí. Pro svou práci využívá zkušeností těch, kteří tento druh nákupu úspěšně využívají, a proto letos již po šesté zorganizovala mezinárodní konferenci e-biz forum.

10. ročník Gastro festivalu Ostrava na Černé louce

12. listopadu 2010, 0:00

Přehlídka firem a mezinárodní soutěže učňů v oboru gastro o putovní pohár primátora města Ostrava. Soutěže budou probíhat v oborech kuchař, číšník, barista, barman, someliér, cukrář, dovedností soutěž v čepování piva a soutěžní přehlídka slavnostních tabulí.

Fulnek vyjednal v elektronické aukci levnější plyn i elektřinu

12. listopadu 2010, 0:00

Město Fulnek uskutečnilo během jediného dne elektronické aukce pro zemní plyn i elektřinu. Do aukcí byla zahrnuta odběrná místa Fulneku a odběrná místa pěti příspěvkových organizací tímto městem zřízených, například škol, školek či městského kulturního centra.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více