Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Třinci začala výstavba nového bytového domu pro seniory

18. října 2010, 0:00

Družstvo seniorů Třinec zahájilo na ulici Palackého výstavbu bytového domu pro seniory. Stavba má být dokončena v říjnu příštího roku. Dům nabídne ubytování 70 lidem bez omezení věku i se zdravotním postižením. K dispozici bude 35 bytů o výměře 30 m2, byty mají vlastní sociální zařízení, jsou plně vybaveny nábytkem a elektrospotřebiči.

ISOTRA - český výrobce stínící techniky

15. října 2010, 15:00

Opavská společnost ISOTRA je ryze českou firmou s osmnáctiletou tradicí a širokým výrobním programem. Ten zahrnuje celé spektrum interiérové a exteriérové stínící techniky, včetně látkových stínících systémů.

Divadlo loutek Ostrava uvede na polském festivalu Dívku s pomeranči

15. října 2010, 11:40

V pondělí 18. října odjedou herci, režisér a nezbytný zákulisní personál ostravského Divadla loutek do polské Toruně na mezinárodní festival Spotkanie, který je v pořadí první přehlídkou, jež se zařadila do evropského projektu Létající festival - Rodina a děti v současné Evropě.

Zástupci cestovních kanceláří ze Slovenska navštívili náš kraj

15. října 2010, 10:24

Severní Moravu začátkem října navštívili na pozvání Moravskoslezského kraje zástupci slovenských cestovních kanceláří. Hlavním tématem třídenního pobytu byl golf a aktivní odpočinek. Hosté zavítali do několika golfových areálů v Beskydech. Prohlédli si ale i zdejší hotely a penziony.

Vítkovská radnice ušetřila díky e-aukci i za nákup zemního plynu

15. října 2010, 10:24

Po úspěchu elektronické aukce na silovou elektřinu, kdy úspory dosáhly jeden a půl milionu korun, se radní města Vítkova rozhodli pro e-aukci i pro výběr dodavatele zemního plynu. A udělali dobře. S výsledkem přes 21 procent a více než dva miliony sto tisíc korun úspor byli nadmíru spokojeni.

Konference Investment and Bussines Forum

14. října 2010, 0:00

V Ostravě proběhl jedenáctý ročník mezinárodní konference Investment and Business Forum, jejíž stěžejním tématem bylo Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA příhraničních regionů Moravskoslezského kraje, Žilinského samosprávného kraje a Slezského a Opolského vojvodství.

Amélie - první Fashion Clip Modajakoumeni.cz - Fashion Blog

13. října 2010, 6:00

Milé blogerky, rozhodla jsem se pro Vás natočit Fashion Clipy k vybraným kolekcím blogu Modajakoumeni.cz. Přiznám se, že za poslední měsíce asi nejvíce z Vás reagovalo na kolekci Amélie.

RD Rýmařov se rozšiřuje na východní trhy

13. října 2010, 3:50

Letos v létě postavila společnost RD Rýmařov první vzorové domy v Polské Lodži, Ukrajinském Kyjevě a v hlavním městě Ruska - Moskvě.

Regionální spolupráce na projektech CSR

13. října 2010, 0:00

Česká platforma odpovědných firem Byznys pro společnost uspořádala v Ostravě seminář na téma „Regionální spolupráce na projektech CSR."

8. ročník Mezinárodního outdoorového festivalu

13. října 2010, 0:00

8. ročník Mezinárodního outdoorového festivalu se letos uskuteční ve 24 městech České republiky, první projekce probíhají už od 7. října a potrvají až do 4. prosince, kdy bude festival ukončen předáním ocenění nejlepším filmů.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více