Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Astronauti v ostravském Avionu!

16. března 2010, 0:00

Ostravský Avion se stal vesmírným centrem, a to doslova! Galérií procházejí malí astronauti, kteří se připravují na let do kosmu. Nechybí replika měsíčního modulu NASA s 3D simulací, skutečný astronautův oblek nebo vesmírný teleskop. Unikátní interaktivní vesmírná expozice potrvá až do 18. dubna!

Díky elektronické aukci zůstanou v rozpočtu kraje miliony

13. března 2010, 6:54

Dalším příkladem, že se elektronické aukce vyplácejí, je kraj Vysočina. Ten díky této metodě výběrového řízení ušetří na dodávkách plynu v příštím roce téměř 20 milionů korun. Oproti tomu, kolik kraj platil dosud, dosáhl neuvěřitelné padesátiprocentní slevy.

Skupina ČEZ generálním partnerem projektu Kariéra 2010+

11. března 2010, 11:50

Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava pořádala projekt Kariéra 2010 +. Generálním partnerem letošního ročníku se stala Skupina ČEZ. Součástí projektu byl nejrozsáhlejší veletrh pracovních příležitostí v Moravskoslezském kraji pro studenty a absolventy z celé republiky.

Do finále soutěže „Fasáda Moravskoslezského kraje“ postupuje 15 objektů!

11. března 2010, 8:51

Do boje o nejkrásnější a nejkvalitnější „Fasádu Moravskoslezského kraje" postupuje 15 z více než šedesáti přihlášených objektů. Osmičlenná porota klade důraz především na kvalitu použité technologie a materiálu a především na práci a tvůrčí invenci architekta.

Muzeum Milana Dobeše v sobě snoubí umění a byznys

11. března 2010, 0:00

Dům ze 14. století, který přímo v historickém centru slovenské Bratislavy unikátním způsobem spojuje kulturu a podnikání - tak by se v kostce dal popsat projekt Muzea Milana Dobeše. Stojí za ním nadace Evropská kulturní společnost a nyní i společnost Vítkovice Jana Světlíka, která svým kapitálovým vstupem umožní pozvednout instituci na mezinárodní úroveň.

Televize Polar vytvořila nové webové stránky festivalu Colours of Ostrava

10. března 2010, 0:00

Web největšího world music festivalu Colours of Ostrava, www.colours.cz, má nový moderní design. Přehledné a obsahově bohaté stránky poskytnou uživatelům podrobné informace o programu a organizaci festivalu. Bonusem jsou sekce Colours TV a Colours Rádio s ukázkami hudební produkce účinkujících.

Sdružení firem Global Network se spojilo s VŠB-TU Ostrava

2. března 2010, 0:58

Sdružení firem Global Network, které už tři roky zvyšuje atraktivitu Ostravy pro zahraniční investory, se spojilo s VŠB-TU Ostrava. Cíl je jasný: Vytvořit nové pracovní příležitosti.

Občanské sdružení Kiwanis Vás zve na 1. ročník benefičního plesu

1. března 2010, 0:06

Občanské sdružení Kiwanis Vás zve na první ročník benefičního plesu konaného k desátému výročí působení této organizace v Moravskoslezkém kraji. Hlavním hostem večera bude přední česká zpěvačka Lucie Bílá a večerem vás bude provázet herec a moderátor Marek Vašut. Součástí programu bude předání cen s poděkováním dlouholetým partnerům.

Význam preventivních prohlídek není radno podceňovat

24. února 2010, 9:00

Říkat si, proč bych měl chodit k lékaři, když mě nic nebolí, je velká chyba. Preventivní prohlídky jsou důležité především kvůli předcházení nemocem. Odborníci varují, že jejich podceňování se může vymstít.

Dalkia Česká republika uvedla do provozu nový kotel na spalování biomasy

15. února 2010, 1:00

Společnost Dalkia Česká republika ve středu 10. února v Krnově slavnostně uvedla do provozu nový biokotel pro výrobu tepelné a elektrické energie. Tento biokotel byl v době svého spuštění na konci roku 2009 největším zařízením svého druhu v oblasti energetiky v České republice.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Více