Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Lenny Kravitz přichází s novou deskou Blue Electric Light. V červenci vystoupí na Colours of Ostrava

Na počátku jeho kariéry z něj měl být nový Jimmy Hendrix nebo Prince. On se však vzepřel veškerému srovnávání a vytvořil zcela originální koncept své hudby, kterého se drží dodnes. A s obrovskými úspěchy. Je rekordmanem hudebních cen Grammy v letech 1999 – 2002, kdy hned čtyřikrát za sebou získal tuto sošku za nejlepší mužský rockový vokální výkon. A dnes vydává své dvanácté studiové album Blue Electric Light, jemuž předcházely úspěšné singly Human, TK421 a Paralyzed.

Dlouho očekávané album Blue Electric Light je tady. Nová deska Lennyho Kravitze vychází dnes a obsahuje celkem dvanáct tracků, včetně prvních tří úspěšných singlů TK421, Human a Paralyzed. Lenny Kravitz se pro časopis Forbes svěřil s tím, že jeho nová hudba je odrazem nepřetržitého poznávání sebe sama a touhy být lepším člověkem. Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava se o tom budou moci přesvědčit v červenci.

První album vydal v roce 1989 a od té doby oslovil miliony fanoušků. Jeho originální spojení žánrů černé hudby, ale i současného rock’n’rollu propojuje s charakteristickým a nezaměnitelným feelingem. Hity jako It Ain’t Over ’til It’s Over, Fly Away nebo Are You Gonna Go My Way se staly v devadesátých letech a na přelomu milénia stálicemi v hitparádách a playlistech světových rádií.

„Tato deska je zábavná. Je to oslava. Je to pozitivní. Je to smyslné, je to sexuální, je to duchovní. Jsou tam všechny věci, které rád řeším. Ale zábava je základ,“ nechal se slyšet Lenny Kravitz pro Forbes. S dovětkem, že v životě jde přece nejvíce o to být autentický. Na Colours of Ostrava přiveze Lenny Kravitz kromě jeho kultovních hitů i zbrusu novou show k nové desce. Fanoušci se tedy rozhodně mají na co těšit. Nová deska Blue Electric Light vychází 24. května 2024 pod hlavičkou hudebního vydavatelství Universal Music.

Další nová alba na letošním ročníku Colours of Ostrava

Kromě Lennyho Kravitze přivezou nové desky, vydané v tomto roce, i další hvězdy letošního ročníku Colours of Ostrava. Hity z nové desky Venus například zazní v podání švédské popové divy Zary Larsson. Album letos rovněž vydala éterická Emilíana Torrini, umělkyně Bat For Lashes nebo texaské trio Khruangbin, na které se těší množství fanoušků festivalu. Dále nové desky představí José James, Gary Clark Jr., The Caracal Project, Yogetsu Akasaka a Sutari. Množství nové hudby doplní koncerty dalších zahraničních i tuzemských umělců.

____________________________________________________________________________________

21. ročník Colours of Ostrava se uskuteční 17. až 20. července 2024 v Dolních Vítkovicích. Součástí festivalu je mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, projekce filmů z MFF KV a řada divadelních představení a uměleckých instalací. Festival se od roku 2015 koná v areálu unikátní, revitalizované, industriální oblasti Dolní Vítkovice v centru Ostravy. Na osmi hudebních scénách vystoupí každoročně více než stovka kapel, v rámci 11 scén diskusního fóra Meltingpot pak více než dvě stě řečníků z celého světa.

V projektu Colours bez bariér festival nabízí speciální služby pro návštěvníky se zdravotním znevýhodněním. V roce 2023 servisu využilo 850 osob s pohybovým, zrakovým nebo sluchovým postižením i lidé s poruchou autistického spektra. Festival tradičně nabízí sobotní vstup zdarma pro osoby starší 65 let, v roce 2023 jich bylo 1216. Pravidelně se účastní také děti, pro které festival připravuje ČEZ Family Park se speciálním dětským programem. V roce 2023 festival navštívilo celkem 4212 dětí.

Kromě hlavního festivalu Colours team každoročně pořádá také mezinárodní showcase festival Czech Music Crossroads pro hudební odborníky a volně přístupný Art & Life festival v ulicích Ostravy. Team rovněž organizuje samostatné koncerty v průběhu celého roku na různých místech ČR, letos vystoupili v Praze The Longest Johns a zpěvačka LP.

Festival Colours of Ostrava se koná za podpory statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje.

Více informací na: www.colours.cz / www.meltingpotforum.com

Nákup vstupenek: www.colours.cz/e-shop/koupit-vstupenku



V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Včera 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Senioři po povodních neuspěli s žádostí o mimořádnou pomoc

Úřad práce v souvislosti s povodněmi, které mnoha lidem zničily domovy a majetek, nabídl mimořádnou okamžitou pomoc. Bohužel, podle našich zjištění, odcházejí někteří lidé s nepořízenou. Zklamání z jednání jedné z referentek úřadu práce zažili i senioři z Českého Těšína.

Jaké formy pomoci nyní potřebují lidé postižení povodněmi

Dobrovolnická, materiální, finanční a psychosociální - to jsou druhy pomocí, které jsou nyní potřebné v oblastech zasažených povodněmi. Jejich rozdělení obstarávají nevládní organizace, ale mohou se zapojit i lidé, zejména prostřednictvím sbírek.

Elektrotechnická výstava řešila úspory energií

2. října 2024 12:31 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Třetí ročník elektrotechnické výstavy Volty.cz na Černé louce v Ostravě představil zájemcům novinky a chytrá řešení v elektrotechnice a úsporách energií.