Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

10. výročí Beats for Love vyhlašuje novinky: nejlepší program v historii a návrat ke kořenům!

Jubilejní výročí festivalu Beats for Love s sebou přinese kromě programu plného hvězd a bohaté nabídky doprovodných aktivit i celou řadu vylepšení. Jednou z hlavních změn je zavedení tzv. cashless, tedy systému bezhotovostních plateb. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na své oblíbené interprety světového formátu, vylepšený design zón a pódií, prostornější areál ale také větší finanční pohodlí a bezpečnost během festivalových dní.

Více než 500 interpretů na jednom místě, i takto by se dal popsat oblíbený maraton taneční hudby pod širým nebem. Festival Beats for Love ovšem neláme rekordy pouze v počtu vystupujících umělců.

„Jsme nejnavštěvovanějším hudebním festivalem v České republice a největším žánrovým open air festivalem ve střední Evropě a bereme to jako závazek vůči všem fanouškům. I díky tomu jsme se loni dostali do Top 10 nejvýznamnějších festivalů v Evropě,“ vysvětluje ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Organizátoři festivalu slibují skokový rozdíl oproti předchozím ročníkům. Reagují na přání samotných fanoušků vzešlých z rozsáhlého dotazníkového šetření z minulých let. Zvětšen tak bude například areál festivalu, což v důsledku znamená více místa, pohodlí a odpočinkových zón pro návštěvníky.

Drobných úprav se dočkal i festivalový program, tzv. line-up. “Letos jsme se nově programově zaměřili i na kořeny taneční hudby, čemuž odpovídá i název nové stage Captain Morgan The Roots. Hrát se na ní bude čistě z vinylových desek a převážně hudba z 90. let a přelomu milénia, kdy taneční hudba zažívala největší boom,” uvádí programový ředitel festivalu Jiří Ramík. Novinkou bude také posun designu a propracovanosti jednotlivých žánrových stagí. “Nechceme prozradit vše, ale překvapením bude určitě i nový design našich pódií. Například Zion stage letos určitě nenechá nikoho chladným,” doplňuje.

Novinky v areálu přináší i generální partner festivalu pivo Proud, za kterým stojí Plzeňský Prazdroj. „Proud zóna bude unikátní svým konceptem. Naprosto vychází vstříc potřebám návštěvníků. Ti kromě hudby chtějí i příjemné, útulné a designově propracované místo k tzv. chill outu, tedy odpočinku s přáteli,” přibližuje Rudolf.

Unikátní bude mimojiné muzeum festivalu, v rámci kterého chtějí organizátoři připomenout všechny uplynulé ročníky a jejich nezapomenutelné okamžiky. Za zmínku stojí i vůbec první reálná svatba fanoušků Beats for Love, která se odehraje přímo v areálu během konání festivalu.

V programu upoutá pozornost i populární konference Talking Beats, která bude mít letos druhý ročník. Konference se zúčastní oblíbení tuzemští i zahraniční umělci, organizátoři největších českých festivalů a další zkušení aktéři nejen hudební branže. Rozebírat se budou například začátky DJingu v Česku, psychické zdraví umělců, organizace hudebních akcí nebo skloubení DJ kariéry a rodinného života. “Na své si přijdou návštěvníci z Česka i zahraničí, celou konferenci totiž budeme simultánně překládat do angličtiny. Kromě zmíněných oblastí jsme se letos rozhodli zaměřit i na aktuální témata jako je například prevence sexuálního násilí, kterou nás interaktivně provedou lektoři Moderní sebeobrany a dámy z populárního podcastu Vyhonit ďábla,” přibližuje program konference marketingový ředitel festivalu, Matyáš Ožana.

Návštěvníci se mohou těšit i na jedinečné performance, které se odehrají v různých částech areálu, před podiem Love stage by ČSOB i v uličkách mezi jednotlivými zónami. “Zavítá k nám mnoho performerů z tuzemska i různých koutů světa. Ať už se jedná o taneční exhibice, fireshow, vystoupení pouličních umělců nebo naprosto jedinečný průvod s pojízdnou a pohyblivou sochou obřího mýtického stvoření, které zatím nechceme blíže specifikovat,” vyjmenovává nové body doprovodného programu produkční manažerka Marcela Kučová.

Vylepšená bude i letošní exkluzivní kolekce merche, tedy oblečení a módních doplňků pro všechny fanoušky festivalu. “Chceme potěšit i ty nejnáročnější návštěvníky, i proto jsme vsadili na neotřelé střihy, příjemné a kvalitní materiály a na praktický design. Naším cílem bylo vytvořit kousky, které upoutají pozornost, ale zároveň po nich budete chtít sáhnout i při každodenním nošení,” popisuje novou kolekci manažerka produkce Barbora Kocubová.

Že Beats for Love nepředstavuje jen zábavu, festival dokazuje již mnoho let svou charitativní sbírkou s názvem Beats for Charity. Letošní rok nebude výjimkou. Organizátoři festivalu navíc každoročně vybranou částku zvýší svým vlastním štědrým vkladem a všechny vybrané peníze poputují tam, kde pomohou nejvíce - vybraným bojovníkům s nepřízní osudu. Letos bude sbírka zaměřena na pomoc devítileté Isabel Kavalové a šestiměsíčního Doriána Příborského. „Oběma dětem pomohou peníze se zajištěním potřebné péče, rehabilitačních pomůcek a obecně ke zlepšení kvality života. Brzy našim návštěvníkům představíme Doriánka a Isabel a jejich příběhy a odstatujeme sbírku. Jsme rádi, že náš festival může pomoci dobré věci,” představuje koncept sbírky Gabriela Rudolfová z produkčního týmu Beats for Love.

"Cashless je jeden z trendů, které rezonují mezi našimi návštěvníky”

„Návštěvníci mohou nechat doma všechnu hotovost a nemusí myslet na vybírání z bankomatu nebo nošení drobných po kapsách. Na festivalu mohou platit kartou Visa či Mastercard, mobilem i hodinkami, zkrátka tak, jak jsou zvyklí. Obecně víme, že dnes už chce nadpoloviční většina lidí platit raději bezhotovostně, dvě třetiny mladých preferují platby mobilem či hodinkami. Chceme jim proto jít naproti a nechat je soustředit se jen na festivalové zážitky,“ uvádí Martin Jarolím, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail.

Dále uvádí řadu výhod pro zákazníky banky: „Naše klienty chceme ocenit například speciální VIP zónou, ze které krásně uvidí přímo na pódium Love stage.”

V době konání festivalu bude nápomocná i virtuální asistentka Kate, kterou mohou klienti ČSOB znát ze své mobilní aplikace.

Návštěvníci mohou k platbám využít i speciální anonymní dobíjecí karty, které si mohou pořídit na místě za 100 Kč. Tyto karty budou stejně praktické jako běžné platební karty. Bude možné je průběžně dobíjet hotovostí i platební kartou. Platit s nimi ale bude možné jen na festivalu.
Všechny potřebné informace ohledně novinek, merche, charity a cashless jsou k dispozici na festivalovém webu www.b4l.cz a v průběhu času přibudou i odpovědi na nejčastěji pokládané dotazy návštěvníků. Na zmíněném webu fanoušci najdou i všechny typy dostupných festivalových vstupenek.


Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

Včera 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Pokrývači

Hlučín Nástup: od 1. srpna 2024 od 30 000 do 50 000 Kč/měsíc

Z rekordní účasti se letos těšil tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty

4. července 2024 19:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty se stal již velmi oblíbeným cyklo závodem. Svědčí o tom stále rostoucí účast závodníků z celé republiky. V Nové Pláni na břehu přehrady odstartoval již 13. ročník a provedl závodníky terény i cestami různých délek a obtížností.

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků

3. července 2024 9:50 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

Na jantarovém schodišti slávy Bolt Toweru přibyly 2 nové hvězdy. Poprvé obě in memoriam

2. července 2024 18:37 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

Dvě nové hvězdy byly odhaleny na Jantarovém schodišti slávy na Bolt Toweru v Dolních Vítkovicích. Nesou jména herce Norberta Lichého a sopranistky Patricii Burdy Janečkové. Úplně poprvé byla obě ocenění udělena in memoriam.

Domov Bílá Opava oslavil 120 let od svého vzniku. Z chudobince je moderní organizace s kvalitní péčí

2. července 2024 9:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Domov Bílá Opava slouží lidem už 120 let. Objekt domova na Rybářské ulici byl postaven v roce 1904 jako městský zaopatřovací dům, aktuálně nabízí sociální služby domova pro seniory a domova se zvláštním režimem.

Závody dračích lodí mládeže se konaly na Slezské Hartě úplně poprvé

2. července 2024 7:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Závody dračích lodí mládeže na Slezské Hartě měly být původně jen malou pozvánkou na velké závody dospělých v srpnu. Účast celkem 14 posádek základních i středních škol a atmosféra závodů si však za těmi velkými vůbec nezaostávala.

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

1. července 2024 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.