Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.


  • Snížení ceny u obou komodit o více než 360 Kč/MWh
  • Plyn zlevní o 15 %, elektřina o 7 %
  • Domácnosti ušetří za vytápění 5 500 Kč u plynu a 2 900 Kč u elektřiny
  • Pokud se nákupní ceny nezvednou, další zlevnění v 1. čtvrtletí 2025

Celý letošní rok jsme průběžně promítali klesající nákupní ceny do ceníků pro nové i naše stávající zákazníky, kterým končila fixace. Nyní zlevňujeme také zákazníkům bez fixace. Nové ceníky s nižší cenou jim začnou platit už od 1. prosince, takže se jim výrazně sníží náklady na vytápění v průběhu letošní topné sezóny. Pokud se na energetických trzích přes zimu nestane něco nečekaného, co by vyhnalo ceny na burzách nahoru, dočkají se naši zákazníci další vlny zlevňování v prvním čtvrtletí příštího roku,“ říká David Konvalina, ředitel maloobchodu innogy.

Úspory
Průměrná domácnost v rodinném domě ušetří meziročně za vytápění asi 5 500 korun za plyn nebo 2 900 korun za elektřinu. Domácnost v třípokojovém bytě za rok ušetří za vytápění a ohřev vody plynem okolo 3 200 korun. Zákazník, který využívá elektřinu jen na svícení a provoz běžných domácích spotřebičů za rok ušetří zhruba 900 korun.

Oblíbené tříleté fixace s klesající cenou jsou zpět
Od začátku října innogy rozšířila produktovou nabídku o tříletou fixaci s postupně klesající cenou. „Díky pozitivnímu cenovému vývoji na burzách vracíme do nabídky náš historicky nejpopulárnější produkt Optimal, který byl nejčastější volbou našich zákazníků před energetickou krizí,“ dodává Konvalina.

Fixaci ceny na tři roky má innogy zpět v nabídce od 1. října pro dodávky plynu i elektřiny. Optimal je ideální volbou pro zákazníky, kteří preferují jistotu a cenovou stabilitu na delší období. V průběhu trvání smlouvy jim garantuje klesající ceny v následujících třech letech. Při podpisu nové smlouvy zákazníci mohou do konce listopadu navíc získat zajímavé bonusy. Například běžná domácnost, která plynem topí v domě, od innogy dostane 7 500 korun, v kombinaci se smlouvou na elektřinu se bonus může vyšplhat až na téměř 11 tisíc korun.



Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

DPO modernizuje zastávky v Ostravě. Nejvíc jich je v obvodu Ostrava-jih

V těchto dnech se dokončuje první fáze modernizace devíti tramvajových zastávek v obvodu. Cílem je jednotný vzhled podle nového městského standardu. DPO navíc aktuálně vypisuje výběrové řízení na zhotovitele modernizace dalších zastávek.

Obnova infrastruktury na Vrbensku po povodni pokračuje, některé cesty a mosty neexistují

Ve Vrbně pod Pradědem a okolí pokračují práce na postupném obnovování infrastruktury, kterou poškodila nedávná povodeň. Některá místa jsou však stále neprůjezdná, protože voda strhla mosty i celé úseky silnic.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce je po rekonstrukci

Veřejný prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce má novou tvář. První rekonstrukce od 70. let minulého století, která byla zahájena loni v srpnu, skončila. Souběžně byla dokončena oprava přilehlých parkovišť.

Městský obvod Ostrava-Vítkovice letos investuje 13 milionů Kč do opravy hřbitova

Na hřbitově v Ostravě-Vítkovicích probíhá oprava chodníků a kanalizace. Některým lidem se tak zkomplikuje cesta ke hrobům za což se radnice omlouvá a prosí občany o shovívavost.

Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.

Kraj motivuje úspěšné středoškoláky každoročním oceněním

Ti nejlepší studenti z celého MS kraje byli pozváni na Frýdecký zámek ve Frýdku-Místku, kde získali ocenění za své studijní i soutěžní výsledky. Kraj se tak snaží motivovat talentované žáky středních škol.

Projekt třídění odpadu u domu se osvědčil. Ostrava ho proto rozšiřuje

Jak už z našeho zpravodajství víte, Ostrava je v naší zemi lídrem v nakládání s odpadem a poté, co dokončila separační linku na odpad, nyní rozšiřuje úspěšný projekt třídění přímo u rodinných domů. Princip je jednoduchý - jedna nádoba je určena pro společný sběr papíru, plastu i kovových obalů.

Důl Trojice si letos připomíná tři výročí, mezi nimi i krvavě potlačenou hornickou stávku

Slezskoostravský Důl svaté Trojice si v letošním roce připomíná hned tři důležité události své historie. Významná výročí souvisejí s jeho založením, uzavřením i s krvavě potlačenou hornickou stávkou, která si vyžádala celkem dvanáct životů.

Další policejní kontroly: 7 řidičů pod vlivem a 181 překročení rychlosti

21. října 2024 22:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dopravní policisté mají za sebou další víkendové kontroly na cestách v Moravskoslezském kraji. Během nich odhalili 7 řidičů pod vlivem alkoholu, ale také další desítky vážných přestupků. 181 řidičů dostalo pokutu za rychlou jízdu.

Učitel z havířovské základky dostal za vybrždění autobusu podmínku

21. října 2024 17:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Osmatřicetiletý učitel základní školy v Havířově-Podlesí Daniel P. neuspěl se svou obhajobou v případu, kdy byl obžalován za úmyslné vybrždění autobusu, ve kterém se při prudkém zpomalení a následném nárazu autobusu do osobního auta několik cestujících zranilo. Někteří se léčí dodnes.

V Ostravě se konalo ustavující zastupitelstvo MS kraje. Hejtmanem byl zvolen Josef Bělica

Hejtmanem MS kraje se stal podle očekávání Josef Bělica z Hnutí ANO. Dosavadní hejtman získal na ustavujícím krajském zastupitelstvu 47 hlasů od 65 přítomných zastupitelů. Hnutí ANO tak povede náš kraj už třetí volební období.

Ostrava zakládá novou tradici - Zlatý maraton Emila Zátopka

21. října 2024 8:56 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Regionální zprávy POLAR

Jméno legendárního běžce Emila Zátopka nese zbrusu nový maraton, který se poběží na jediném okruhu, s mezinárodní účastí již tuto sobotu 26. října se startem a cílem na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava.

Někteří houbaři ignorují zákaz vstupu do beskydských lesů poškozených povodněmi

Letošní houbařská sezona v Beskydech je velmi dobrá a lidé nosí plné koše hřibů. Někteří však riskují své zdraví a životy, když vstupují do míst, kde je to po povodních zakázáno.