Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Forum Nová Karolina slaví rok úspěšného fungování!

Obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina, které měsíčně navštíví více než dvojnásobek počtu obyvatel Ostravy, oslavuje úspěšné roční fungování. Při této příležitosti připravilo pro své zákazníky na dny od 15. do 17. března narozeninové slevy obchodů a zároveň velkou módní přehlídku nových kolekcí pro Jaro 2013. Hlavním sobotním hostem bude Agáta Hanychová se svou autorskou kolekcí. V neděli 17. března se mohou návštěvníci těšit na legendárního skladatele hitů Michala Davida. Moderátorem přehlídek bude Petr Vondráček.

Letos 22. března oslaví nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina Ostrava jeden rok úspěšného fungování. O tom, že se má toto obchodní centrum s čím pochlubit, svědčí i následující čísla. Obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina Ostrava tvoří celkem 60 tisíc m2 prodejních ploch, je zde v současnosti dohromady 207 obchodních jednotek a 1009 trvale obsazených pracovních míst. Pro zákazníky je k dispozici celkem 1500 parkovacích míst, kde mohou po dobu až tří hodin parkovat zcela zdarma. Průměrně přitom každý měsíc parkovišti obchodního centra projede více než 250 tisíc vozidel. Denně je v restauracích a fast foodových provozovnách obchodního centra vydáváno zhruba 5000 obědů a zhruba dva tisíce dětí zákazníků centra si každý měsíc hraje v jeho dětském koutku.

Obchodní centrum přitom nezapomíná ani na pomoc neziskovým organizacím - jen za uplynulý rok věnovalo na různé charitativní a dobročinné akce 780 tisíc korun. „Naše obchodní centrum každý měsíc navštíví více než dvojnásobek až trojnásobek celkového počtu obyvatel Ostravy. Každý měsíc také stoupá celkový obrat centra o 15 procent. Start nové obchodní sezony je velmi úspěšný a vzestupná tendence všech ukazatelů pokračuje," říká Martin Kubík, manažer nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina Ostrava.

Při této příležitosti proto připravilo centrum pro své zákazníky na dny 15. až 17. března speciální narozeninovou nabídku obchodů. Obchody zapojené do této akce budou označeny symbolem „1.". Pro pohodlnou orientaci ve zvýhodněných narozeninových nabídkách obdrží návštěvníci centra hned při vstupu v info koutku nebo přímo u hostesek tzv. Průvodce narozeninových akcí obchodů. Obchodníci pro své návštěvníky připravili až 50procentní slevy na široký sortiment nejen značkového oblečení, sportovního oblečení, obuv, bižuterii, pohoštění, bankovní služby, květiny, sluneční a dioptrické brýle, ale například i na elektrospotřebiče.

V rámci oslav 1. roku připravilo Forum Nová Karolina take soutěž pro všechny návštěvníky - pět výherců získá iPad!

„Máme za sebou nádherný rok plný úspěšných akcí - pro naše návštěvníky jsme uspořádali za uplynulý rok celkem sto akcí. Za zmínku stojí samotné otevření centra, kdy se největšího rautu v ČR zúčastnilo více než 4000 návštěvníků. Ve Foru Nová Karolina vystoupili jedny z nejpopulárnějších osobností a skupin - jen namátkou například Jamelia, Nightwork, Věra Špinarová, finalisté hudební soutěže Hlas Československa, Celeste Buckingham či Martin Harich. Stali jsme se také součástí festivalu Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích, pořádali jsme unikátní výstavu cestovatelských fotografií Jiřího Kolbaby a jedinečnou vernisáž fotografií ostravského fotografa srdcem i duší Borise Rennera. Stali jsme se partnerem festivalu Outdoorových filmů, a i díky tomu mohli naši návštěvníci slaňovat mezi jednotlivými patry. Nezapomínáme ani na děti, pro které pravidelně pořádáme co 14 dní MiliPili dětský program se speciální nabídkou služeb MiliPili clubu. Na závěr roku 2012 jsme přivítali významného hosta Terezu Maxovou, která u příležitosti převzetí daru pro Nadaci Terezy Maxové dětem otiskla své dlaně, a stala se tak zakladatelkou chodníku slávy. Jeho základní kámen bude slavnostně položen u příležitosti 1. výročí otevření našeho centra. Věříme, že rok 2013 přinese více dnů, kdy naše nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina navštíví denně přes 40 tisíc návštěvníků, tak jako tomu bylo v roce 2012. Doufáme, že plánovanou oslavou 1. roku naplníme slogan: Forum Nová Karolina ... prostě Vaše ... místo pro Vás," říká marketingová manažerka centra Forum Nová Karolina Šárka Žižková.

Dále je na víkend 16. a 17. března v nákupním a zábavním centru Forum Nová Karolina Ostrava připraven ve 2. patře zábavní program v podobě série módních přehlídek světových značek tohoto nákupního centra. Hlavním hostem sobotních přehlídek bude Agáta Hanychová, která představí a předvede také svou vlastní módní kolekci (více k její tvorbě na www.agatafashion.cz). Nedělní módní přehlídky zpestří svými hity Na hlavním schodišti Michal David. Celým programem bude provázet známý moderátor a zpěvák Petr Vondráček. Na molech se předvedou profesionální modelky a finalistky světových i tuzemských soutěží Miss.
Všichni jste srdečně zváni!

Víkendový program:
Sobota 16. března:
Od 13.00 hod. - FASHION SHOW SVĚTOVÝCH ZNAČEK NÁKUPNÍHO A ZÁBAVNÍHO CENTRA FORUM NOVÁ KAROLINA za účasti Agáty Hanychové.
Od 15.00 hod. - AUTORSKÁ PŘEHLÍDKA VLASTNÍ KOLEKCE modelů navržených Agátou Hanychovou.
Od 16.30 hod. - Vystoupení Petra Vondáčka.

Neděle 17. března:
Od13.00 hod. - FASHION SHOW SVĚTOVÝCH ZNAČEK NÁKUPNÍHO A ZÁBAVNÍHO CENTRA FORUM NOVÁ KAROLINA.
V 15.30 a 16.30 - Zazpívá své hity Michal David, který bude hostem nedělních módních přehlídek.



Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Důl Michal v Ostravě nabízí autentický vhled do práce horníků

Technicky a stavebně autenticky dochovaný areál kamenouhelného dolu. Jak se horníci připravovali na práci v první polovině 19. století, mohou zjistit návštěvníci dolu Michal v Ostravě. Těžit se zde začalo v roce 1842.

Nový Jičín přidá do ulic sídliště parkovací místa. Některá jsou nová, jiná stavbou legalizuje

V Novém Jičíně letos přibudou nová parkovací místa. První už jsou dokončena na Vančurově ulici, kde vzniká ještě jedno menší parkoviště. Další budou na ulici Dlouhá a v Žilině.

V sobotu se sousedé z Dubiny sejdou u jednoho 100 metrů dlouhého stolu

Včera 18:35 | Ostrava-Jih | Libor Běčák

Neobvyklý sociální experiment podstoupí lidé, kteří se přijdou v sobotu odpoledne posadit k prostřenému 100 metrů dlouhému stolu na ostravském sídlišti Dubina. Otázkou je, zda a jak rychle se místa u stolu zaplní a zda si sousedé z okolních paneláků přinesou k povídání dostatek jídla a pití. Očekává se dobrá nálada a vyloučen není ani společný zpěv.

Velkou vodou poškozené oblasti v kraji si prohlédl ministr zemědělství Marek Výborný

Včera 13:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil v úterý Moravskoslezský kraj, kde si prošel místa postižená nedávnou povodní. Jednal například o harmonogramu realizace protipovodňových opatření na řece Opavě nebo přípravě stavby Vodního díla Nové Heřminovy.

Ekologická havárie v Ostravě nehrozí. Splašky z kanalizace prý nejsou toxické

Ekologická havárie kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě prý nehrozí. Splašky z kanalizace nejsou podle ředitele Ostravských vodáren a kanalizací toxické a navíc jsou díky silnému průtoku řeky Odry velmi významně ředěny.

Mladí zpěváci z Havířova uspěli na Karvinském talentu

Na prestižní soutěž Karvinský talent se přihlásily desítky nadaných mladých zpěváků z různých měst republiky. Ta nejcennější ocenění putovala do Havířova.

Výročí slavila studénecká škola i se svými prvními absolventy

Základní škola Sjednocení ve Studénce slaví 60. výročí svého otevření. Svůj první školní rok připomněla i Dnem otevřených dveří, na který pozvala první absolventy.

ZŠ Borovského oslavila čtyřicátiny. Do tříd znovu nahlédli bývalé učitelé i absolventi

Nejmladší škola v Karviné - Základní a Mateřská škola Borovského - oslavila 40. narozeniny. Na prohlídku školy i připravenou akademii žáků pozvala kromě rodičů a přátel školy i bývalé pedagogy a absolventy.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Ministr zemědělství jednal v Krnově a dalších povodní postižených obcích o současné situaci a protipovodňových opatřeních

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil na Bruntálsku obce Nové Heřminovy, Brantice, Zátor a Krnov. Obsahem všech jednání byla protipovodňová opatření, příčiny současné situace i harmonogram dalších kroků k zahájení staveb v povodňové oblasti.

V kauze zakázek jsou mezi obviněnými exnáměstek hejtmana a jedna krajská firma

Včera 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadrželi v pondělí v Moravskoslezském kraji osm osob v souvislosti s manipulacemi veřejných zakázek malého rozsahu zadávaných Moravskoslezským energetickým centrem. Pět fyzických a jedna právnická osoba byly následně obviněny z korupčních trestných činů, přičemž bývalému náměstkovi hejtmana hrozí až 10 let odnětí svobody.

Slavné osobnosti lákají lidi k investování. Je to podvod

Ostravští policisté vyšetřují další případ kyberkriminality. Jde o podvod, ke kterému pachatelé zneužívají fotky slavných osobností, které je lákají k snadnému zbohatnutí. Investované peníze ale zmizeli neznámých účtech a oběti přišly o statisíce.

Manželé zprvu hledali houby, pak se hledali navzájem, než je v lese našel policejní pes

Včera 10:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Starší muž volal v pátek po poledni na linku 158 o pomoc při pátrání po své manželce, která se mu ztratila při sběru hub v lese nedaleko Jakubčovic u Hradce nad Moravicí.