Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

9. května 2013 vstupuje do kin psychothriller Isabel

Titulní píseň k celovečernímu filmu, ve kterém se objeví i Jarek Nohavica, složila Katarína Knechtová.

9. května 2013 bude mít premiéru nový český celovečerní snímek Isabel, který nadchl a zlákal ke spolupráci řadu osobností naší kulturní scény. Film vypráví příběh začínající novinářky, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem, ale brzy musí bojovat o vlastní život.

Originální projekt oslovil i úspěšnou slovenskou zpěvačku a skladatelku Katarínu Knechtovou: „Napsat píseň k filmu Isabel bylo spontánní rozhodnutí, na spolupráci jsem kývla okamžitě poté, co mi tvůrci projekt představili. Miluju takové výzvy a nabídky si velmi vážím, protože vítám nové zkušenosti a zároveň je to pro mě způsob, jak přistupovat k tvorbě trochu jinak. V tomto období se mi nemohlo nic lepšího stát, protože jsem vypustila ventil nových nápadů a Isabel je píseň, která se opravdu podařila a já jsem na ni velmi pyšná," uvádí skladatelka, která v minulosti napsala titulní píseň k filmu Juraje Jakubiska Bathory.

Za nízkorozpočtovým filmem, kterým se prolíná i upírské téma, stojí nadějný režisérský tandem Lukáš Melník a Marcel Škrkoň. Jedním z hlavních cílů tvůrců bylo vytvoření profesionálního filmového díla v prostředí originálních ostravských kulis. Záměr zaujal i ostravského písničkáře Jaromíra Nohavicu, a to natolik, že se rozhodl film podpořit přijetím malé herecké role. Proč? „BO!!! A za tím tři vykřičníky: první vykřičník bo mládí, druhý bo nadšenci a třetí bo za svoje," vysvětluje razovitě po ostravsku Jaromír Nohavica.

Film bez nároků na honorář podpořila také celá řada hereckých osobností. V hlavních rolích se představí Petra Lorencová, Lukáš Melník, Renáta Klemensová, Sylvie Krupanská, Robert Urban a další. Ve filmu si zahráli i držitelé Ceny Thálie Norbert Lichý a Tereza Dočkalová či Ruda z Ostravy.

Premiéra snímku Isabel v produkci Pegasfilmu a Lukáše Melníka je stanovena na 9. května 2013.

Na přípravách filmu se podílelo také město Ostrava prostřednictvím dlouhodobého projektu FILM OSTRAVA!!! Regionální kancelář, fungující podle zahraničních vzorů, nabízí filmařům kromě obhlídek lokací i logistickou podporu natáčení. Ostravu coby atraktivní a vstřícný region pro filmaře potvrzuje i fakt, že město figuruje v oficiálním seznamu doporučených lokací CFC.

Katarína Knechtová (* 14. března 1981) je slovenská sólová zpěvačka, skladatelka, textařka a kytaristka. Do konce roku 2008 působila s prešovskou hudební skupinou PEHA, která získala cenu jako Objev roku (1999). V roce 2001 obdržela cenu Aurel v kategorii nejlepší zpěvačka. Za úspěšné působení na slovenské hudební scéně získala v roce 2005 opět sošku Aurela v kategorii nejlepší zpěvačka. V roce 2007 vyhrála v anketě OTO cenu za nejlepší zpěvačku.

Isabel
„Nikdy jsem tomu nevěřila, ale žijí mezi námi. Jmenuji se Isabel a toto je můj příběh..."

Film vypráví příběh začínající novinářky, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě a odvaze zároveň se dívka ocitá v pasti děsivé společnosti, ve které musí bojovat o holý život. Jsou však věci takové, jak se na první pohled zdají?

Scénář a režie: Lukáš Melník & Marcel Škrkoň
Producenti: Lukáš Melník a Jan Lengyel - Pegasfilm s.r.o.
Kamera: Petr Janda
Střih: Tomáš Konvička
Hudba: Ondřej Konvička
Produkce: Eliška Nováková
Kostýmy: Monika Adamcová
Masky: Michaela Kadlecová
Hrají: Petra Lorencová, Lukáš Melník, Renáta Klemensová, Sylvie Krupanská, Robert Urban, František Strnad, Zuzana Truplová, Alena Sasínová - Polarczyk, Tereza Dočkalová, Norbert Lichý a další
Distribuce: PEGASFILM



Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Důl Michal v Ostravě nabízí autentický vhled do práce horníků

Technicky a stavebně autenticky dochovaný areál kamenouhelného dolu. Jak se horníci připravovali na práci v první polovině 19. století, mohou zjistit návštěvníci dolu Michal v Ostravě. Těžit se zde začalo v roce 1842.

Nový Jičín přidá do ulic sídliště parkovací místa. Některá jsou nová, jiná stavbou legalizuje

V Novém Jičíně letos přibudou nová parkovací místa. První už jsou dokončena na Vančurově ulici, kde vzniká ještě jedno menší parkoviště. Další budou na ulici Dlouhá a v Žilině.

V sobotu se sousedé z Dubiny sejdou u jednoho 100 metrů dlouhého stolu

Včera 18:35 | Ostrava-Jih | Libor Běčák

Neobvyklý sociální experiment podstoupí lidé, kteří se přijdou v sobotu odpoledne posadit k prostřenému 100 metrů dlouhému stolu na ostravském sídlišti Dubina. Otázkou je, zda a jak rychle se místa u stolu zaplní a zda si sousedé z okolních paneláků přinesou k povídání dostatek jídla a pití. Očekává se dobrá nálada a vyloučen není ani společný zpěv.

Velkou vodou poškozené oblasti v kraji si prohlédl ministr zemědělství Marek Výborný

Včera 13:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil v úterý Moravskoslezský kraj, kde si prošel místa postižená nedávnou povodní. Jednal například o harmonogramu realizace protipovodňových opatření na řece Opavě nebo přípravě stavby Vodního díla Nové Heřminovy.

Ekologická havárie v Ostravě nehrozí. Splašky z kanalizace prý nejsou toxické

Ekologická havárie kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě prý nehrozí. Splašky z kanalizace nejsou podle ředitele Ostravských vodáren a kanalizací toxické a navíc jsou díky silnému průtoku řeky Odry velmi významně ředěny.

Mladí zpěváci z Havířova uspěli na Karvinském talentu

Na prestižní soutěž Karvinský talent se přihlásily desítky nadaných mladých zpěváků z různých měst republiky. Ta nejcennější ocenění putovala do Havířova.

Výročí slavila studénecká škola i se svými prvními absolventy

Základní škola Sjednocení ve Studénce slaví 60. výročí svého otevření. Svůj první školní rok připomněla i Dnem otevřených dveří, na který pozvala první absolventy.

ZŠ Borovského oslavila čtyřicátiny. Do tříd znovu nahlédli bývalé učitelé i absolventi

Nejmladší škola v Karviné - Základní a Mateřská škola Borovského - oslavila 40. narozeniny. Na prohlídku školy i připravenou akademii žáků pozvala kromě rodičů a přátel školy i bývalé pedagogy a absolventy.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.

V MNO funguje od října Kardiologický stacionář

Na oddělení Kardiologie v Městské nemocnici Ostrava nově funguje Kardiologický stacionář. Slouží pouze plánovaným pacientům se srdečním onemocněním, u kterých není nutná delší hospitalizace.

Rehabilitace MNO disponuje moderní technikou i bazénem

Profesionální péči, moderní přístrojové vybavení, pomůcky a bazén - to vše mají k dispozici pacienti oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Městské nemocnice Ostrava. Rehabilitace spolupracuje také s dalšími odděleními nemocnice a zabývá se tak širokým spektrem diagnóz - akutními i chronickými.