Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Přijďte si k OC Forum Nová Karolina nakoupit kvalitní regionální české potraviny!

Od soboty 18. května mohou Ostravané nakupovat kvalitní regionální české potraviny také přímo v centru Ostravy. Oblíbené farmářské trhy se letos budou nově konat na nádvoří u nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina. Návštěvníkům trhů bude k dispozici i travnatá plocha, dětské hřiště a možnost posezení na novém náměstí Biskupa Bruna. Na trhu budou prodávat jen prověření prodejci s pestrou nabídkou kvalitních produktů. Na trhy pak naváže i první celorepubliková gastronomická show Gastrotour 2013 s bohatým doprovodným programem.

Přímo v centru Ostravy - na konci pěší zóny u nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina - mohou zájemci o kvalitní české potraviny navštívit již v sobotu 18. května farmářské trhy, které se v této lokalitě budou konat až do poloviny listopadu každých 14 dnů vždy v sobotu dopoledne.

„Farmářské trhy představují alternativní místo pro nákup kvalitního zboží z nedalekého okolí. Chtěli jsme proto, aby lidé, kteří rádi trhy navštěvují a dávají přednost kvalitním českým produktům, které mnohdy v supermarketech nenajdou, nemuseli za trhy jezdit daleko a měli je přímo opět v centru města. Trhy budou navíc umístěny v zajímavé lokalitě s výhledem na industriální Dolní oblast Vítkovice, která patří mezi kulturní památky UNESCO. Návštěvníkům bude také k dispozici travnatá plocha, venkovní tartanové hřiště, krásné dětské hřiště s houpačkami a prolézačkami," vysvětluje ředitel nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina Martin Kubík a ubezpečuje: „Všichni prodejci jsou pečlivě vybíráni a prověřováni, návštěvníci se tedy mohou spolehnout jen na kvalitu regionálních farmářů. K dostání bude pečivo, sýry, maso, uzeniny, masné výrobky, vejce, zelenina a ovoce dle sezony. Nabízené zboží bude pouze českou produkcí s doloženým původem a kvalitou. To všechno by návštěvníci měli spolehlivě najít na farmářských trzích u našeho nákupního a zábavního centra."

Cílem farmářských trhů je podporovat farmáře a tradiční výrobce v Moravskoslezském kraji, poskytnout možnost zdravého nákupu lidem, kteří chtějí nakupovat kvalitní místní produkty, a vytvořit alternativu k nadnárodním řetězcům, které jsou zásobovány produkty z druhého konce planety. Farmářské trhy jsou zaměřeny výhradně na regionální potraviny, potraviny s přidanou hodnotou a na místní řemeslné výrobky. Vítány jsou také sezonní přebytky úrody ze zahrad obyvatel Moravskoslezského kraje. Na trhu nemohou prodávat překupníci! Více informací o trzích v Ostravě na www.farmarske-trhy-ostrava.cz.

Termíny konání farmářských trhů u OC Forum Nová Karolina v Ostravě pro rok 2013:
1. 6., 15. 6., 29. 6., 13. 7., 27. 7., 10. 8., 24. 8., 7. 9., 21. 9., 5. 10., 19. 10., 2. 11., 16. 11. - vždy v době od 7.00 do 13.00 hodin.

V sobotu 18. a v neděli 19. května na farmářské trhy naváže první celorepubliková gastronomická show Gastrotour 2013 cestující od města k městu v pěti regionech pořádaná pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Ta v rámci dvoudenní přehlídky návštěvníkům nabídne delikatesy a potraviny z daného kraje od přímých dodavatelů, farmářů a pěstitelů, ochutnávku gastronomie od kuchařů nejlepších restaurací, a také bohatý doprovodný program. Z něho je možné jen namátkou uvést např. školu točení piva, soutěž v pojídání dobrot, představení mladých kuchařů a kuchařek ze středních gastronomických škol v regionu či kuchařské juniorské klání o titul Gastrotalent 2013. Připraveny jsou i workshopy o vínu, pivu, zdravé výživě a výrobě domácích sýrů. Návštěvníci se mohou těšit na autogramiádu kuchařek zajímavých osobností. Na sobotu je připraven koncert kapely Monkey Business, který proběhne v 16.00 hodin v areálu u OC Forum Nová Karolina v Ostravě, na neděli ve stejnou dobu je připraven koncert skupiny Buty. Více informací na www.gastro2013.cz.

Všichni jsou k návštěvě srdečně zváni!

Více informací:
Ing. Leona Drozdová, managerMultiMall Management CZ, s.r.o.
tel.: 608 707 673, e-mail: ldrozdova@multi-mallmanagement.com



Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Důl Michal v Ostravě nabízí autentický vhled do práce horníků

Technicky a stavebně autenticky dochovaný areál kamenouhelného dolu. Jak se horníci připravovali na práci v první polovině 19. století, mohou zjistit návštěvníci dolu Michal v Ostravě. Těžit se zde začalo v roce 1842.

Nový Jičín přidá do ulic sídliště parkovací místa. Některá jsou nová, jiná stavbou legalizuje

V Novém Jičíně letos přibudou nová parkovací místa. První už jsou dokončena na Vančurově ulici, kde vzniká ještě jedno menší parkoviště. Další budou na ulici Dlouhá a v Žilině.

V sobotu se sousedé z Dubiny sejdou u jednoho 100 metrů dlouhého stolu

Včera 18:35 | Ostrava-Jih | Libor Běčák

Neobvyklý sociální experiment podstoupí lidé, kteří se přijdou v sobotu odpoledne posadit k prostřenému 100 metrů dlouhému stolu na ostravském sídlišti Dubina. Otázkou je, zda a jak rychle se místa u stolu zaplní a zda si sousedé z okolních paneláků přinesou k povídání dostatek jídla a pití. Očekává se dobrá nálada a vyloučen není ani společný zpěv.

Velkou vodou poškozené oblasti v kraji si prohlédl ministr zemědělství Marek Výborný

Včera 13:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil v úterý Moravskoslezský kraj, kde si prošel místa postižená nedávnou povodní. Jednal například o harmonogramu realizace protipovodňových opatření na řece Opavě nebo přípravě stavby Vodního díla Nové Heřminovy.

Ekologická havárie v Ostravě nehrozí. Splašky z kanalizace prý nejsou toxické

Ekologická havárie kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě prý nehrozí. Splašky z kanalizace nejsou podle ředitele Ostravských vodáren a kanalizací toxické a navíc jsou díky silnému průtoku řeky Odry velmi významně ředěny.

Mladí zpěváci z Havířova uspěli na Karvinském talentu

Na prestižní soutěž Karvinský talent se přihlásily desítky nadaných mladých zpěváků z různých měst republiky. Ta nejcennější ocenění putovala do Havířova.

Výročí slavila studénecká škola i se svými prvními absolventy

Základní škola Sjednocení ve Studénce slaví 60. výročí svého otevření. Svůj první školní rok připomněla i Dnem otevřených dveří, na který pozvala první absolventy.

ZŠ Borovského oslavila čtyřicátiny. Do tříd znovu nahlédli bývalé učitelé i absolventi

Nejmladší škola v Karviné - Základní a Mateřská škola Borovského - oslavila 40. narozeniny. Na prohlídku školy i připravenou akademii žáků pozvala kromě rodičů a přátel školy i bývalé pedagogy a absolventy.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.

V MNO funguje od října Kardiologický stacionář

Na oddělení Kardiologie v Městské nemocnici Ostrava nově funguje Kardiologický stacionář. Slouží pouze plánovaným pacientům se srdečním onemocněním, u kterých není nutná delší hospitalizace.

Rehabilitace MNO disponuje moderní technikou i bazénem

Profesionální péči, moderní přístrojové vybavení, pomůcky a bazén - to vše mají k dispozici pacienti oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Městské nemocnice Ostrava. Rehabilitace spolupracuje také s dalšími odděleními nemocnice a zabývá se tak širokým spektrem diagnóz - akutními i chronickými.