Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tanečníci v Ostravě během víkendové soutěže shromáždili a vytřídili 108 kg PET lahví

V rámci regionálního kola nejmasovější taneční soutěže formací Topgal Dance Life Tour 2011, která proběhla o tomto víkendu v bývalém kině Vítek v Ostravě-Hrabůvce, se nejvíce dařilo domácímu klubu TJ Sokol Vítkovice, oddíl Akcent Ostrava.

Ten se 14 formacemi vybojoval v kategorii disco, show a modern dance 11 zlatých medailí, z toho sedm v extraligových kolech! Rovnocenným soupeřem, který také získal sedm zlatých extraligových medailí v kategoriích jazz, show a modern dance, byl bohumínský klub Radost - Impuls.

Ale dařilo i dalším moravským klubům. Extraligové zlato si z ostravské soutěže odváželi tanečníci TS Neila SVČ Rýmařov (belly dance), TŠ Nikola´s dance unico (street a disco show), Beat Up Ostrava (hip hop), K+K Labyrint (special couple dance a latino show), TK Pierro Forte (latino show), TK Jarky Calábkové (latino show), TŠ Stonožka Bruntál (pompom dance), TŠ při Holos centru v Opavě (pompom dance)a TS Shaharazad (belly dance). V druholigové soutěži se kromě domácího Akcentu dařilo nejvíce havířovskému klubu Limit D.C. Havířov a bohumínskému TK Kates.

Moravskoslezská taneční soutěž si však nese své prvenství i ve zcela jiné oblasti než je tanec! Během jediného víkendu se zde shromáždilo a vytřídilo neuvěřitelných 108 kg PET lahví!

„Toto množství dokazuje, jak velká spotřeba PET lahví na tanečních soutěžích je. A právě tento fakt nás motivoval k navázání spolupráce s firmou EKO-KOM, která se specializuje na zpětný sběr a využití odpadů z obalů. Ostravští tanečníci byli první, kteří se do sběru a třídění zapojili," vysvětluje Jiří Hubený, prezident Czech Dance Organization, o.s., a pokračuje: „Společnost EKO-KOM zajistila potřebné kartonové kontejnery a pytle a následně i svoz sesbíraných PET lahví. Na základě pozitivních výsledků v Ostravě jsme se nakonec rozhodli přispívat touto formou k zlepšení životního prostředí i v rámci dalších kol této taneční soutěže formací."

Regionálního kola se zúčastnilo zhruba 1400 tanečníků všech věkových kategorií z celého Moravskoslezského kraje, kteří do Ostravy přivezli neuvěřitelných 101 tanečních formací, s nimiž bojovali o postupy. Zemské kolo (Mistrovství Moravy TDLT 2011) se z důvodu vysokého počtu tanečníků již dělí podle věkových kategorií. Junioři a dospělí budou bojovat o postup na MČR v rámci zemského kola 23. a 24. dubna v Přerově, děti a takzvaná taneční miminka (mini do 7 let) pak o týden později v neděli 1. 5. taktéž v Přerově.

Letošní již čtvrtý ročník této nejmasovější české taneční soutěže má 22 kol (10 regionálních, 5 zemských a 7 mistrovství ČR), která postupně probíhají ve 14 městech a zaberou celkem 32 víkendových dnů (březen až červen)! Do letošní soutěže se přihlásilo neuvěřitelných 12 436 tanečníků z celé republiky s 819 formacemi! Rozdáno bude přes 45 tisíc medailí, uděleno bude 40 titulů mistrů ČR formací a 50 titulů mistrů ČR v sólech, duetech a malých skupinách. Dalších 24 formací se bude moci po celý rok pyšnit titulem vítěze soutěže ,,celostátních kol".

Tanečníci budou soutěžit ve 28 disciplínách, z toho 16 extraligových (I. liga o tituly mistrů ČR a postupy na mezinárodní soutěže), 8 národních (II. liga o vítězství v celostátním kole) a 4 zemských (III. liga o mistrovské tituly Moravy a Čech).

„Chceme, aby se do soutěže mohly zapojit, jak ty nejlepší taneční týmy z celé ČR, tak i začínající kluby a aby si všichni skvěle zatančili, pobavili se a měli příjemný pocit z výher. Proto jsou disciplíny rozděleny do třech výkonnostních kategorií," poukazuje na zvyšující se atraktivitu soutěže prezident občanského sdružení Czech dance organization, které soutěž již čtvrtým rokem pořádá, Jiří Hubený.

A že je o co bojovat! Vítězové MČR určitých disciplín si kromě medailí a diplomů budou odnášet ceny v souhrnné výši více než 2 mil. korun v podobě značkových tašek a batohů, zájezdů do italské Kalábrie zdarma nebo zlevněných pobytů v tomto letovisku, šeky na nákup taneční obuvi, děti se mohou těšit i na plyšové hračky nebo dokonce originálního plyšového maskota a junioři a dospělí tanečníci jistě ocení výhru v podobě profesionálního DVD o vítězném klubu nebo profesionálních fotografií klubu i jednotlivých tanečníků.

Největší taneční událost roku Topgal Dance Life Tour 2011 probíhá po celé České republice již počtvrté pod křídly občanského sdružení Czech Dance Organization, které má jako jediné v České republice právo nominovat tanečníky na mezinárodní soutěže IDO. Jen v loňském roce se této nejmasovější soutěže zúčastnilo více než 12 000 tanečníků z celkem 225 klubů z celé republiky! Nejlepších 3 579 tanečníků pak reprezentovalo Českou republiku na celkem 15 mezinárodních soutěžích IDO, kde vybojovali neuvěřitelných 41 titulů mistrů světa a 17 titulů mistrů Evropy! Nejvíce zlatých medailí získali tanečníci ve stylech special couple, následně street dance a performing, nejvyšší úspěšnost přitom měli nejmenší tanečníci dětské věkové kategorie. Více informací, fotografie i průběžné výsledky naleznete na stránkách www.czechdance.org nebo http://www.tdlt.cz nebo na facebooku Czech dance organization.

 



Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Včera 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

4. října 2024 10:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Poruba pracuje na novém strategickém plánu. Podílet se na něm budou odborníci i široká veřejnost

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Moravskoslezský kraj bude mít nové vedení: ANO bude vládnout v koalici s SPD + Trikilora + PRO

4. října 2024 16:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po jednáních o nové koalici v Moravskoslezském kraji představil budoucí hejtman Josef Bělica (ANO) finální složení krajské rady. SPD získalo dvě pozice radních, zatímco SPOLU míří do opozice. Počet radních zůstane stejný. Ustavující zastupitelstvo proběhne pravděpodobně 21. října 2024.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.