Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Přehlídka nejúspěšnějšího českého designu a architektury 2010/2011

Ve čtvrtek 24. listopadu uspořádala společnost Metrostav Development v architektonicky oceňované Ostravské bráně jedinečnou přehlídku nejúspěšnějšího českého designu a architektury 2010/2011, na které se představili jedni z nejvýznamnějších českých designérů posledních let, jako např. Maxim Velčovský či Michal Froněk.

Své exponáty prezentovali jak v kavárně Ostravské brány, tak i ve vybraných bytech rezidenčního domu. V rámci večera vystoupil skladatel Boris Urbánek a americká zpěvačka Teresa Polk. Vernisáže se zúčastnilo na 80 zájemců.

"Touto akcí otevíráme kulturní cyklus, který jsme nazvali "Ostravská brána se otevírá umění". V našem rezidenčním projektu budeme organizovat zajímavé kulturní akce a vítat špičkové české a zahraniční umělce," uvedla Martina Huclová, mediální zástupce společnosti Metrostav Development a doplnila: „Část expozice bude omezeně otevřena i pro veřejnost do pátku 3. 12. 2011 v rámci provozní doby prodejního centra Ostravské brány. Z kapacitních důvodů je však nutné dohodnout si přesný termín prohlídky na tel. čísle 737 077 666 s panem Denisem Tomíškem."

Vystavovatelé

Brokis - ruční výroba osvětlovací techniky z kvalitního skla
Designblok Editors Awards 2011
Pragointerier New Design 2011
Czech Grand Design 2010
Ton - přední světový výrobce židlí, barových židlí, křesel, stolů, věšáků a zahradního nábytku
Red Dot Design Awards 2011
Bomma - výroba designového skla s patentovanou technologií od předních designérů
František Vízner, Olgoj Chorchoj, Jiří Pelcl, Maxim Velčkovský, Mária Mostinová nebo studio Koncern
ELTON hodinářská, a.s. / PRIM - tradiční výrobce českých hodinek značky PRIM s dnes již legendárními modely hodinek, který v současnosti spolupracuje s předními designéry (Beata Rajská, Olgoj Chorchoj, aj.).
Olgoj Chorchoj - Design and architecture - designové a architektonické studio
Czech Grand designer roku 2010
Produktový designer roku 2010

Oceňovaná Ostravská brána

Architektonicky unikátní dům ověnčený několika prestižními oceněními!

Černo-červenou stavbu z dílny architektonického studia Kuba&Pilař nelze při procházce městem minout. Stojí v centru Ostravy na Kostelním náměstí nedaleko kostela svatého Václava, jehož základy pocházejí ze 13. století a je tak nejstarší budovou ve městě.

O kvalitě architektury svědčí i několik ocenění, která Ostravská brána v poslední době získala, jako například čestné uznání v soutěži Dům roku 2010 vyhlášené městem Ostravou, cenu v kategorii novostavby na prestižní soutěžní přehlídce Grand Prix Architektů 2011 a cenu odborné poroty za urbanismus v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje 2010. Nejnověji získal projekt Ostravská brána v soutěži Realitní projekt roku 2011 cenu odborné poroty za 3. umístění v České republice a 1. umístění v Moravskoslezském kraji, kde obdržel také cenu architektů.

V soutěži Best of Realty se dostal do užšího výběru a získal nominaci v kategorii rezidenční projekty. Ostravská brána byla zařazena i do Architektonické ročenky 2010 a je hojně publikována v odborných českých i zahraničních médiích jako např. v prestižním holandském časopise A10.

„Velmi si vážíme těchto ocenění, která jsou důkazem, že se Ostravská brána stala originální architektonickou vizitkou města Ostravy. Věříme, že se novým majitelům bytů a nebytových prostor bude v domě dobře bydlet a pracovat a že časem ocení i to, že hodnota této nemovitosti dále poroste zejména díky kvalitní architektuře, lokalitě a kvalitně odvedené řemeslné práci," uvedla Martina Huclová.

Více o Ostravské bráně

Bytový dům Ostravská brána je rozhodně domem netradičním a v jistém smyslu je i prvním skutečně moderním a novým bydlením, které v centru Ostravy vzniklo. Přináší novodobou městskou architekturu, respektující historii města. Design Ostravské brány je řešen do posledního detailu: od netradiční fasády domu přes neobvykle velkoryse prostorově řešené společné prostory až po jednotlivé byty či nebytové prostory. To vše doplňuje designové řešení a neobvyklé kombinace materiálů jako např. pohledový beton a barevné řešení podlah a zábradlí.

V domě se nachází 37 bytů o dispozicích 2 + kk, 3+kk a 4 + kk, každý z nich má něco do sebe, čímž se liší od ostatních. Je libo výhled na tři světové strany, mít dvě šatny nebo více koupelen? Není problém, stačí si vybrat bydlení na míru v jednom ze dvou samostatných vchodů a pěti podlaží, které poskytují dokonalé soukromí, i pošťák Vám vhazuje dopisy zvenčí. Ze všech pater se navíc nabízí překrásný výhled na kostel a piazettu s posezením na jedné straně a na zeleň okolo řeky Ostravice na straně druhé.

V Ostravské bráně se najdou i lahůdky v podobě konkávně vydutých chodeb a asymetrických obývacích pokojů. Na druhé straně se v objektu nachází několik elegantních jednotek určených pro rodiny s dětmi, které dávají přednost klasice.

Ceny bytů začínají již od 32.500 Kč/m2 podlahové plochy bytu bez DPH.

Součástí bytů s nadstandardní světlou výškou 2,8m jsou vestavěné prosklené lodžie orientované na jihozápad, jež navazují na tradici bydlení v činžovních domech v minulém století, kdy balkónek sloužil k tomu, aby byl člověk v kontaktu s okolním prostředím a se sklenkou vína či šálkem kávy mohl pozorovat dění na ulici.

Industriálního ducha ctí i velkoformátová hliníková a dřevěná okna propouštějící do bytů i na chodby dostatek světla. Na prosvětlené společné chodby tak lze umístit malé posezení určené ke čtení a relaxaci. Ve všech bytech byly použity nadstandardní materiály, nechybí videotelefon či centrální klíč. Zájemci o bydlení v Ostravské bráně si mohou vybrat z devíti variant individuálního vybavení.

Ostravská brána je prototypem ideálního městského bydlení. V její bezprostřední blízkosti vyrostlo nové administrativně-obchodní centrum a poliklinika. Přímo v objektu funguje stylová kavárna CAFÉ CORSINI a v přízemí určeném prostorám pro obchody a služby je umístěno prodejní centrum Ostravské brány.



Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na obchvatu Třince po nehodě několika vozů hořelo osobní auto a převrátila se cisterna

Dnes 8:38, vydáno dnes 7:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace způsobila nehoda na obchvatu Třince v lokalitě u obce Hrádek, kde se časně ráno srazilo několik vozidel. Po dobu hašení, likvidace havarovaných vozů a vyšetřování bylo nutné dopravu z vytíženého tahu odklonit na objízdnou trasu.

Katarzyna Kozyra představuje v ostravském Domě umění výstavu plnou metafor a multimédií

Unikátní výstavou, na které je možno trávit dlouhý čas poslechem, prohlídkou i pozorováním je výstava polské umělkyně Katarzyny Kozyra. Je průřezem její tvorby za poslední 3 roky a ve třech částech představuje všechny oblasti výtvarného spektra umělkyně.

Požár v panelovém domě v Opavě, záchranáři bojovali o život popáleného muže

Včera 18:14 | Opava | Lukáš Zavadil

V neděli 6. října dopoledne zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u požáru v panelovém bytě v Opavě. Třicetiletý muž se nadýchal horkých zplodin a utrpěl popáleniny, byl převezen do popáleninového centra FN Ostrava. Další osoby utrpěly lehčí zranění.

Růže pro hraběnku byly největší slavností v roce na zámku Kunín

Největší letošní akcí na zámku v Kuníně byly Růže pro hraběnku. Slavnost, která vzdávala hold nejznámější majitelce zámku, hraběnce Marii Walburze, zaplnila prostory zámku květinami a jejich vazbami. Mezi nimi samozřejmě dominovaly hraběnčiny milované růže.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

5. října 2024 16:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Malotřídní základní škola v Nové Vsi oslavila 150 let

Malotřídka v Nové Vsi si v tomto roce připomíná 150 let od svého založení. Škola na sobotu připravila kulturní program a lidé si mohli prohlédnou učebny, kroniky i plány připravované modernizace.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

5. října 2024 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Moravskoslezský kraj bude mít nové vedení: ANO bude vládnout v koalici s SPD + Trikilora + PRO

4. října 2024 16:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po jednáních o nové koalici v Moravskoslezském kraji představil budoucí hejtman Josef Bělica (ANO) finální složení krajské rady. SPD získalo dvě pozice radních, zatímco SPOLU míří do opozice. Počet radních zůstane stejný. Ustavující zastupitelstvo proběhne pravděpodobně 21. října 2024.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.