Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Opora dětem funguje ve F-M již přes rok

17. července 2014 17:40 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Navštívili jsme frýdeckomístecké zařízení občanského sdružení Opora dětem. Toto zařízení poskytuje okamžitou pomoc a ochranu dítěti, které se ocitlo bez jakékoliv péče, nebo pokud je jeho život či vývoj vážně ohrožen.

Hasiči změřili síly v požárním útoku

17. července 2014 17:39 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku proběhl první ročník soutěže s názvem Velká cena Frýdku-Místku v požárním útoku. Své síly v něm změřili profesionální i dobrovolní hasiči našeho regionu.

Frýdeckomístecké děti si zahrály míčové hry

17. července 2014 17:35 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Děti ve Frýdku-Místku se učily základům volejbalu. Akci, ve které si kromě toho zahrály také nejrůznější míčové hry, si pro ně v souvislosti s programem Prázdniny ve městě připravil TJ Sokol.

Beseda se včelařem Václavem Sciskalou

15. července 2014 14:39 | Karviná | AUTO IMPORT

Povídání o včelách, medu i včelařích.

Arteterapeutické dílny v Karviné s Jarkou Rybovou

15. července 2014 11:11 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se uskutečnila další arteterapeutická dílna pro seniory. Lidé staršího věku se tady setkali s přední karvinskou keramičkou Jarkou Rybovou, která je učila tvořit jednoduché výrobky z umělé hlíny.

Čeští a polští novináři navštívili Euroregion Beskydy

14. července 2014 17:52 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Sdružení Euroregion Beskydy zorganizovalo propagační akci pro zástupce českých a polských novinářů v rámci projektu Vítejte v Euroregionu Beskydy. Cílem akce bylo seznámit účastníky prostřednictvím zážitkové i aktivní turistiky s tímto regionem. Jednou ze zastávek byla i přehrada Olešná.

Sweetsen fest pomohl charitativním organizacím

14. července 2014 17:48 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Nyní se ještě vrátíme k proběhlému festivalu Sweetsen fest. Už jsme vám říkali, jak hodnotí letošní ročník jeho pořadatelé. Nyní jsme navštívili charitativní střediska, která díky festivalu získala finanční příspěvky. K čemu je použijí ukáže příspěvek.

Přehradu Olešná zdobí dřevěné sochy

14. července 2014 17:48 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Návštěvníci přehrady Olešná se mohou těšit na další novinku. V těchto dnech byla u recepce tamního autokempu dokončena veřejná galerie dřevěných soch. Ty jsou vytesány z původních topolů, které musely být kvůli svému stáří pokáceny.

Děti z Frýdku-Místku se učily hrát tenis

14. července 2014 17:47 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V příspěvku se podíváme na akci Prázdnin ve městě, kterou tentokrát připravil Tenisový klub TENNISPOINT. Frýdeckomístecké děti se v rámci akce seznámily se základní tenisouvou technikou a mnoho dalšího.

Školní vysílání 14.7.2014 - ZŠ Majakovského

14. července 2014 10:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáž připravil školní štáb při ZŠ Majakovského.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více