Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Orchestr ze Slovinska koncertoval v Karviné

8. července 2014 12:01 | Karviná | AUTO IMPORT

Symfonický dechový orchestr Májovák hostil v Karviné svůj spřátelený orchestr z Logatce ze Slovinska. Tento stoletý orchestr patří mezi nejlepší nejen ve své zemi, ale také v Evropě. Obyvatelům Karviné se představil po deseti letech.

Město F-M přispělo k urychlení výstavby obchvatu

7. července 2014 22:10 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdeckomístečtí zastupitelé přispěli k urychlení výstavby obchvatu města. Na svém posledním zasedání schválili důležitý krok, který je nezbytný k jeho realizaci.

Ve F-M finišuje oprava mostu přes řeku Ostravici

7. července 2014 22:08 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Reportáž přináší dobré zprávy pro všechny řidiče, kteří projíždějí Frýdkem-Místkem. V těchto dnech probíhají poslední stavební práce na mostě přes řeku Ostravici. Dopravní komplikace, které s sebou oprava mostu nese, tak brzy skončí.

Náměstí Svobody opět ovládly farmářské trhy

7. července 2014 22:06 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Místecké náměstí Svobody opět patřilo oblíbeným Beskydským farmářským trhům. Prodejci z řad farmářů, potravinářů a řemeslníků nabízeli návštěvníkům celou řadu produktů vypěstovaných nebo vyrobených převážně v našem regionu.

Ve Frýdku-Místku začaly „Prázdniny ve městě“

7. července 2014 22:03 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

S příchodem července začaly frýdeckomísteckým dětem školní prázdniny. A stejně jako v loňském roce také letos mají během léta možnost zúčastnit se řady aktivit, které jsou pro ně připraveny v rámci programu Prázdniny ve městě. Jednou z nich byl i výlet na Prašivou, který zorganizoval klub Nezbeda.

Oprava kostela sv. Marka v Karviné běží naplno

7. července 2014 11:59 | Karviná | AUTO IMPORT

Práce na opravách kostela sv.Marka v centru Karviné jsou v plném proudu. Tesaři už stihli dokončit práce na věži i na střeše kostela. My jsme dostali jedinečnou příležitost podívat se na město přímo z opravené věže. Tyto záběry nikde jinde neuvidíte.

Aktuálně z Karviné 4.7.2014

4. července 2014 15:37 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Seminář pro pěstounské rodiny
2. Policie hledá muže ze záběrů bankomatu
3. Fontána u Oázy se bude opravovat

Rockový festival Dolański Gróm v Karviné

4. července 2014 14:05 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď nás čeká příspěvek z Karviné, kde se v areálu Loděnice konal pátý ročník polského rockového festivalu Dolański Gróm. Návštěvníkům se kromě známých legendárních polských rockových kapel představily i začínající skupiny, podívejte se.

Karvinský raper z Karviné vydal další tři nové videoklipy

4. července 2014 13:18 | Karviná | AUTO IMPORT

29letý Lukrecius Chang, známý karvinský raper, tanečník, kick-boxer a asistent prevence kriminality v jedné osobě, neúnavně pracuje nejen na sobě, ale snaží se svým přístupem k životu ovlivnit své okolí. Nedávno vydal dokonce tři nové videoklipy, ve kterých sám účinkuje a rapuje. Podívejte se.

Další dopravní omezení v Karviné

4. července 2014 12:14 | Karviná | AUTO IMPORT

Jen pár dní poté, co v Karviné skončila oprava státní silnice na tř.17.listopadu, začala další dopravní omezení v jiných částech města. Na ulici Havířská se v těchto dnech opravuje kanalizace a v centru města probíhají práce na opravách plynového potrubí.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více