Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Mistrovství ČR 2014 v psaní na klávesnici

27. června 2014 15:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Psát rychle, bezchybně a hlavně všemi deseti. To jsou nároky na dnešní generaci dětí, která tuto znalost bude potřebovat snad v každém budoucím zaměstnání. Někteří se psaní na klávesnici věnují i několik hodin denně a jejich výkony jsou na velmi vysoké úrovni. Pro ty nejlepší písaře se v Karviné konalo mistrovství ČR .

V Karviné začal fungovat sociální podnik

27. června 2014 15:10 | Karviná | AUTO IMPORT

Karviná patří mezi první města v republice, kde se rozjelo takzvané sociální podnikání. Jo formu zaměstnávání zdravotně postižených lidí, kteří mají mnohdy problém najít práci.

Bezpečně u vody - preventivní akce pro karvinské děti

27. června 2014 11:06 | Karviná | AUTO IMPORT

Na letním koupališti v Karviné se konal 4. ročník preventivní akce nazvané Bezpečně u vody. Uspořádala ji ZŠ a MŠ Prameny společně s MP Karviná.

Aktuálně z Karviné 24.6.2014

24. června 2014 16:17 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Housle pro ZUŠ B.Smetany
2. Pozvánka na bruslařský závod

Nový plicní ventilátor v karvinské rájecké nemocnici

24. června 2014 11:59 | Karviná | AUTO IMPORT

Nový plicní ventilátor zač sloužit pacientům na anesteziologicko-resustitačním oddělení karvinské rájecké nemocnice. Přístroj využívají lékaři převážně k podpoře dýchání pacientů, kteří jsou po resuscitaci nebo po náročných operačních výkonech.

V Karviné se konal duatlonový závod pro děti

24. června 2014 10:54 | Karviná | AUTO IMPORT

Děti z dětských domovů dostaly příležitost vyzkoušet si společně s ostatními dětmi ze základních škol triatlonový závod a to díky projektu nazvaném Slavata Triatlon tour. Jeho smyslem je přivést děti ke sportu, probudit v nich soutěživost a také podpořit integraci dvou světů - dětí z dětských domovů a běžných rodin.

V Karviné se konal 9. ročník festivalu národnostních menšin

24. června 2014 10:04 | Karviná | AUTO IMPORT

Na Masarykově náměstí v Karviné se lidé opět bavili. Karvinský výbor pro národnostní menšiny společně s městským domem kultury připravil pro širokou veřejnost již tradiční festival národnostních menšin nazvaný "Prolínání kultur aneb známe se navzájem."

Školní vysílání 20.6.2014 - ZŠ U Lesa

20. června 2014 19:06 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáž připravil školní štáb při ZŠ U Lesa.

Aktuálně z Karviné 20.6.2014

20. června 2014 13:26 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Další omezení v dopravě od 23.6. do 31.10.
2. Nostalgické jízdy kočárem začnou 27.6.

V Karviné se konalo Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu

20. června 2014 13:02 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se už potřetí za sebou konalo finále Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Nejlepší skupiny mažoretek přijely zúročit celoroční dřinu a nespočet hodin trénování. Ty nejlepší se už teď radují z postupu na mistrovství světa.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více